Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Siema,

Obecnie posiadam denona x2000 + zestaw wharfedale 10.6 + 10.cm + 10.2

Zastanawiam się nad przesiadką na wyższy model ampli - myślę o Denonie x4200 i w związku z tym mam 2 pytania.

1. Czy warto inwestować w ten amplituner przy tych głośnikach ? Czy jak wymieniać to już wszystko.
2. Jeżeli tak to czy x4200 jest dobrą opcją.

pzdr
Napisano
Witaj,
na pewno zmiana amplitunera na model Denon AVR-X4200W spowoduje wyraźny przyrost jakości dźwięku, jednak musimy zdawać sobie sprawę, że wtedy "wąskim gardłem" jakości będą kolumny. Jeśli zamierzasz w przyszłości zmienić kolumny, to model AVR-X4200W na pewno pozwoli na wykorzystanie potencjału nawet bardzo dobrych zestawów kolumnowych.
Natomiast jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, poza Denon AVR-X4200W możesz u nas posłuchać bezpośredniej konkurencji czyli Marantz SR6010 czy flagowy SR7010, Onkyo TX-RZ900, Yamaha RX-A1050 czy dwa wyróżniające się szczególnie w stereo amplitunery Cambridge Audio 751R oraz Anthem MRX-510.

Zapraszam serdecznie, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.
Napisano
Siema,

Skoro myślisz o zmianie oznacza to żę z czegoś jesteś niezadowolony. W moim przekonaniu problem może leżeć po stronie głośników.
Owszem przesiadka na 4200 będzie zauważalna. to dużo lepszy i wydajniejszy model.
Pytanie tylko czy faktycznie tego chcesz. Widze że w zestawie nie masz subwoofera. Może tego Ci brakuje w kinie?
Wymiana ampli może być najprostsza ale czy faktycznie o to chodzi. Musisz przybliżyć temat.

Co spowodowało że zacząłeś myśleć o wymianie?