elted Napisano 14 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2008 Nagralem programem Nero 6 Ultra Edition 6.6.1.4 piosenke na plycie CD-RW TDK (700 MB).W nero wybralem opcje,aby odtwarzac muzyke audio na kazdym odtwarzaczu.Mimo to w dalszym ciagu nie na kazdym odtwarzaczu moge sluchac muzyki.Na wiekszosci np.w aucie wychodzi mi napis ERROR i wyrzuca plyte.Prosze o podpowiedz co musze zrobic,aby odtworzyc plyte na kazdym odtwarzaczu CD?Moze ten Nero nie jest zbyt dobry do tego.Moze znacie jakis inny prostszy program?A moze ja cos pomijam w programie Nero podczas nagrywania muzyki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 14 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2008 Nie jestem specjalistą od nagrywania płyt, ale z tego co wiem, to płyty RW chyba wymagają zamknięcia sesji. Albo nagrywałeś na zbyt dużej prędkości. Zalecane jest nagrywanie płyt muzycznych z prędkością do 6x. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2008 EltedPolecałbym lekturę strony:http://www.cdrinfo.pl/Znajdziesz tam m.in. informacje na temat programów, instrukcje obsługi tychże itd.http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/Do nagrywania płyt polecam programy Feurio i Burrrn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2008 Zazwyczaj problem z nieodtwarzaniem płyt CD-RW polega na tym, że starsze odtwarzacze nie są dostosowane do płyt wielokrotnego zapisu, a jedynie do CD-R oraz płyt oryginalnych (tłoczonych, ale też tych "ciut mniej oryginalnych").Wnioski ogólne dla car-audio:Można przyjąć, że zazwyczaj odtwarzacze CD z MP3 "widzą" płyty CD-RW, oraz modele nowe bez MP3. Natomiast dla modeli starszych niż 5 lat zazwyczaj płyta CD-RW "nie pójdzie".Dla stacjonarnych odtwarzaczy CD wiekszość modeli z tego wieku powinna pociągnąć CD-RW (np. w SONY seria x30 i x70, ale wcześniejsze 220/320/520 jeszcze nie ). Modele z lat 90-tych i wcześniejsze na pewno nie odczytają CD-RW. A co do modeli najnowszych ale z wyższej półki to nie ma reguły Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elted Napisano 15 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2008 Kupilem zwykle plyty CD-R (700 MB 80 Min. 52 x Speed).W Nero nagrywalem myzyke audio z predkoscia 8x i w dalszym ciagu w odtwarzaczu w aucie wyrzuca plyte a na displayu jest info:Error.Poza tym nie mam pojecia co to jest tryb DAO i gdzie go moge znalezc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2008 Zrób taka próbę:weź oryginalna płytę CD z muzykąuruchom NEROwybierz opcję kopiuj płytę CDwybierz niezbyt wysoką prędkość zapisu (w zależności od płyty CD-R i od napędu), np. 8xpo wykonaniu kopii sprawdź na odtwarzaczu co się dziejeCzy na jakimś stacjonarnym odtwarzaczu skopiowane płyty prawidłowo się odtwarzają?Napisałeś w pierwszym poście, że masz problem z CD-RW, teraz że CD-R. Więc generalnie u Ciebie Nero dziwnie nagrywa każdą płytę? Tak się dzieje wtedy, gdy robisz składankę wybierając utwory - czy nawet podczas kopiowania całeś płyty?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elted Napisano 15 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2008 Na innym forum poradzono mi,abym kupil CD-R AUDIO.Tak zrobilem i problem rozwiazany.Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts