elted Napisano 14 kwietnia 2008 Napisano 14 kwietnia 2008 Nagralem programem Nero 6 Ultra Edition 6.6.1.4 piosenke na plycie CD-RW TDK (700 MB).W nero wybralem opcje,aby odtwarzac muzyke audio na kazdym odtwarzaczu.Mimo to w dalszym ciagu nie na kazdym odtwarzaczu moge sluchac muzyki.Na wiekszosci np.w aucie wychodzi mi napis ERROR i wyrzuca plyte.Prosze o podpowiedz co musze zrobic,aby odtworzyc plyte na kazdym odtwarzaczu CD?Moze ten Nero nie jest zbyt dobry do tego.Moze znacie jakis inny prostszy program?A moze ja cos pomijam w programie Nero podczas nagrywania muzyki? Odpisz, cytując
cz58y Napisano 14 kwietnia 2008 Napisano 14 kwietnia 2008 Nie jestem specjalistą od nagrywania płyt, ale z tego co wiem, to płyty RW chyba wymagają zamknięcia sesji. Albo nagrywałeś na zbyt dużej prędkości. Zalecane jest nagrywanie płyt muzycznych z prędkością do 6x. Odpisz, cytując
Belfer54 Napisano 15 kwietnia 2008 Napisano 15 kwietnia 2008 EltedPolecałbym lekturę strony:http://www.cdrinfo.pl/Znajdziesz tam m.in. informacje na temat programów, instrukcje obsługi tychże itd.http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/Do nagrywania płyt polecam programy Feurio i Burrrn. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 15 kwietnia 2008 Napisano 15 kwietnia 2008 Zazwyczaj problem z nieodtwarzaniem płyt CD-RW polega na tym, że starsze odtwarzacze nie są dostosowane do płyt wielokrotnego zapisu, a jedynie do CD-R oraz płyt oryginalnych (tłoczonych, ale też tych "ciut mniej oryginalnych").Wnioski ogólne dla car-audio:Można przyjąć, że zazwyczaj odtwarzacze CD z MP3 "widzą" płyty CD-RW, oraz modele nowe bez MP3. Natomiast dla modeli starszych niż 5 lat zazwyczaj płyta CD-RW "nie pójdzie".Dla stacjonarnych odtwarzaczy CD wiekszość modeli z tego wieku powinna pociągnąć CD-RW (np. w SONY seria x30 i x70, ale wcześniejsze 220/320/520 jeszcze nie ). Modele z lat 90-tych i wcześniejsze na pewno nie odczytają CD-RW. A co do modeli najnowszych ale z wyższej półki to nie ma reguły Pozdrawiam Odpisz, cytując
elted Napisano 15 kwietnia 2008 Autor Napisano 15 kwietnia 2008 Kupilem zwykle plyty CD-R (700 MB 80 Min. 52 x Speed).W Nero nagrywalem myzyke audio z predkoscia 8x i w dalszym ciagu w odtwarzaczu w aucie wyrzuca plyte a na displayu jest info:Error.Poza tym nie mam pojecia co to jest tryb DAO i gdzie go moge znalezc? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 15 kwietnia 2008 Napisano 15 kwietnia 2008 Zrób taka próbę:weź oryginalna płytę CD z muzykąuruchom NEROwybierz opcję kopiuj płytę CDwybierz niezbyt wysoką prędkość zapisu (w zależności od płyty CD-R i od napędu), np. 8xpo wykonaniu kopii sprawdź na odtwarzaczu co się dziejeCzy na jakimś stacjonarnym odtwarzaczu skopiowane płyty prawidłowo się odtwarzają?Napisałeś w pierwszym poście, że masz problem z CD-RW, teraz że CD-R. Więc generalnie u Ciebie Nero dziwnie nagrywa każdą płytę? Tak się dzieje wtedy, gdy robisz składankę wybierając utwory - czy nawet podczas kopiowania całeś płyty?Pozdrawiam Odpisz, cytując
elted Napisano 15 kwietnia 2008 Autor Napisano 15 kwietnia 2008 Na innym forum poradzono mi,abym kupil CD-R AUDIO.Tak zrobilem i problem rozwiazany.Pozdr. Odpisz, cytując
Recommended Posts