passo Napisano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2016 Od początku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrytyt Napisano 12 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2016 Rozumiem.No to teraz pozostaje rozglądać się za interkonektem i kablami do głośników. Jakieś propozycje za rozsądne pieniądze? Mogą być używane. Długość kabli głośnikowych 2,5 - 3 m, interkonnekt 1 m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muddy Napisano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2016 Co do głośnikowych - ja kupiłem za radą f1angel Alphardy i jestem bardzo zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painballer Napisano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2016 Jeśli chodzi o jakość wykonania Alphardów i ich brzmienie to wszystko jak najbardziej okej, natomiast są strasznie sztywne, bardzo ciężko je dobrze ułożyć i trzeba mieć to na uwadze o ile to dla kogoś ważneByła też mowa o MAP-105, posiadam wraz z BX5 i jak dla mnie jest to świetny zestaw, ciepły, muzykalny, ale tam gdzie trzeba szybki i dokładny.Jak już w temacie interkonektów jesteśmy, słyszał ktoś o DIY z kabla antenowego? Ponoć przebija popularne IC w okolicach 100zł i jest lepszy niż DIY ze skrętki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2016 Można się pobawić w takie rzeczy. Ludzie próbowali różnych kabli. Ale jakoś Ameryki nikt nie odkrył. Co do kabli głośnikowych, to jak pisałem w innym wątku, kable Alphard Da Vinci można kupić, bo są niedrogie a naprawdę dobre.Kupisz coś trochę tańszego, ale nie dość, że kiepsko zagra, to jeszcze niedługo zechcesz je zamienić na lepsze i wówczas co z nimi zrobisz?Może ktoś kupi. A jak kupi, to za ile?Alphardy nawet jeśli Ci się nie spodobają, lub zapragniesz wkrótce jakoś skorygować brzmienie, to je sprzedasz bez trudu, bo są dość znane.Przynajmniej tu na forum mają dobrą opinię. Albo zostawisz jako zapasowe, czy do prób z bi - wiringiem.Sztywne są, nie da się ukryć. Ale to są kable z przeznaczeniem na rynek estradowy, więc muszą mieć solidną izolację.Co innego interkonekty. Tu już na naprawdę dobre trzeba wydać parę stówek. Więc póki się nie wie jakie będą potrzebne, to lepiej wykorzystać te, które się ma, albo rzeczywiście kupić najtańsze, byle z miedzi OFC, ekranowane oraz z w miarę dobrymi wtykami. Albo od razu jakieś niedrogie, używane, dobrej marki, by później sprzedać bez większej straty albo mieć do tunera radiowego czy drugiego zestawu kiedyś. Albo na zapas w czasie wymiany głównego.Jeśli wystarczy 50 cm, to nie sądzę by antenowy przebił jakością dźwięku np. tego Mogami http://allegro.pl/interkonekt-mogami-negle...6113978273.htmlCzy tego Oehlbach http://allegro.pl/kable-interconnect-oehlb...6098883614.html Ten akurat jest metrowy.Do pierwszych podłączeń w sam raz. A może i na dłużej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrytyt Napisano 13 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2016 Cytat Co do głośnikowych - ja kupiłem za radą f1angel Alphardy i jestem bardzo zadowolony. Gdzie kupowałeś i jakie?edit:już widziałem, że SL 10.W takim razie po ile? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 13 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2016 Może ja tymczasem odpowiem. Kiedyś można je było kupić po 7 - 8 zł za metr. Dziś są po ok. 10 zł. Ale to i tak niedrogo.http://www.rselektronik.pl/product_info.php/products_id/3559Możesz szukać na Allegro, lecz ostatnio trudno je tam znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrytyt Napisano 13 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2016 f1angel jak zwykle na posterunku Dzięki!Myślałem, że będzie droższy. Przewidywałem wydać na kabel do głośników do 20 zł/mb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 13 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2016 Jeśli nie znasz jeszcze końcowego efektu, jak zagra zestaw, to lepiej kup te Alphardy. Na droższe przyjdzie czas, o ile Ci nie podejdą.Droższy nie zawsze jest lepszy. Trzeba wiedzieć czego się chce, jaki kupić. Bo różnie wpływają na dźwięk, jego barwę i inne aspekty.A Alpharda można potraktować jako wyjściowy. Jest dość zrównoważony. Nic nie powinien popsuć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts