emsi1981 Napisano 18 marca 2016 Udostępnij Napisano 18 marca 2016 witam Potrzebuje pomocy w doborze wzmacniacza. Mam głośniki Magnat Quantum 673 4 sztuki(front + tył), Magnat Quantum Center 67, Magnat Monitor Supreme Sub 302A. Wszystko rozstawione w pokoju o metrażu 25 m, do tych głośników dobrałem amplituner YAMAHA RX-V479(niestety problem z dostępnością w sklepie czekam już dość długo na sprowadzenie). Mam pytanie jaki inny amplituner w systemie 5.1 dobrać zamiast zamówionego. Zaplanowany budżet to 2000 zł. No i ostatnie pytanie jakiej grubości kable użyć do tych głośników. (i czy prawdą jest że kable idące do głośników powinny być tej samej długości) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bloodas Napisano 18 marca 2016 Udostępnij Napisano 18 marca 2016 Czyli dobrze rozumiem szukasz amplitunera zamiast wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2016 Udostępnij Napisano 18 marca 2016 479 faktycznie kończy się dostępność. Dystrybutor prawdopodobnie boi się zamówić więcej bo po malu będą wchodzić nowe modele. Jak masz do dyspozycji 2000 to Denon x1200. Za proponujemy Ci na niego niższa cene.A z magnatami ładnie się zgra.Pozdrawiam i zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 18 marca 2016 Udostępnij Napisano 18 marca 2016 Popatrz jeszcze na Onkyo TX-NR545. Co do kabli min. 2x2,5mm2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emsi1981 Napisano 18 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2016 mój błąd miał być amplituner, co do propozycji to je rozważę, a jeszcze jedna sprawa co do kabli czy głośniki powinny być podczepione na kablach tej same długości??(chodzi mi o to, że tylne głośniki jeden wychodzi mi 9 metrów kabla natomiast drugi 11 metrów, gdzieś wyczytałem że powinny być dwa kawałki po 11 metrów, a nadstan kabla powinie leżeć luzem, nie zwinięty?) jest to prawdą czy nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts