Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam chcę zakupić kino domowe obecnie mam na oku dwa zestawy z Media Marktu
Kino domowe będzie w Salonie 26 m2 podłączone pod 55 Cali Telewizor i Xbox One jestem Graczem i lobię oglądać filmy
budżet to 7 tys z małą górką może być.
1.
https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kino...-1-vocal-czarny

2,
https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kino...-ns-c444-czarny

Co doradzacie jak macie leprze propozycje proszę o linki z góry dziękuje
Napisano
Witaj,

Po pierwsze wybieraj spokojnie. Budżet pozwala na ogarnięcie dobrego kina. Nie musisz wybierać w media gdzie jesteś zmuszony do wyboru sprzętu od jednego dystrybutora.
Na 26 m salon Yamaha 777 będzie za duża. Ten zestaw na Dalí zensor 7 jest jak najbardziej w porządku. Czy będziesz na tym też słuchał muzyki? Jakiej? Skąd jesteś?

Diradziny i wybierzemy coś sensownego. Przygotujemy także lepszą ofertę cenową.
Zapraszam
Napisano
Cytat

Witaj,

Po pierwsze wybieraj spokojnie. Budżet pozwala na ogarnięcie dobrego kina. Nie musisz wybierać w media gdzie jesteś zmuszony do wyboru sprzętu od jednego dystrybutora.
Na 26 m salon Yamaha 777 będzie za duża. Ten zestaw na Dalí zensor 7 jest jak najbardziej w porządku. Czy będziesz na tym też słuchał muzyki? Jakiej? Skąd jesteś?

Diradziny i wybierzemy coś sensownego. Przygotujemy także lepszą ofertę cenową.
Zapraszam

jestem z Stargardu / Szczecina jakiej słuchamy muzyki jako rodzina np Adel itp ja osobiście lubię słuchać muzyki Vanessy May - Gra na Skrzypcach , uwielbiam słuchać gry na Pianinie/ Fortepianie , ponadto słucham normalnie obecnej radiowej muzyki hity jakie lecą,
ale przede wszystkim ja jako ja to bardziej do Filmów i Konsoli Xbox One pod gry jak najbardziej
Napisano
Zatem zdecydowanie le[iej sprawdza sie Zensory 7.
Jednak proponował bym jeszcze inne rozwiązanie, ten sam ampli ale komplet głosników w oparciu o Magnat Quantum 755 + sub
Pamietaj ze w kinie domowym bardzo duza role odgrywa subwoofer, wiec jest on nieodzownym elementem prawdziwiego kina domowego.

Oczywiscie system oparty o Zensory 7 także jest dobry ale przydał by się sub co jeszcze podniesie cenę całego zestawu.

Daj znac co wymyslisz cos przygotujemy sensownego.
Napisano
Cytat

Jednak proponował bym jeszcze inne rozwiązanie, ten sam ampli ale komplet głosników w oparciu o Magnat Quantum 755 + sub
Pamietaj ze w kinie domowym bardzo duza role odgrywa subwoofer, wiec jest on nieodzownym elementem prawdziwiego kina domowego.

Oczywiscie system oparty o Zensory 7 także jest dobry ale przydał by się sub co jeszcze podniesie cenę całego zestawu.

poskładaj jak masz jak to na jednym zdjęciu z opisem abym mógł to zobaczyć jak masz jak spasować taki zestaw głośników z subwooferem to było by fajnie czekam.
Napisano
Cytat

Na 26 m salon Yamaha 777 będzie za duża. Ten zestaw na Dalí zensor 7 jest jak najbardziej w porządku. Czy będziesz na tym też słuchał muzyki?

Różnica wynika nie tylko z tych minimalnych różnic gabarytów, bo jednak przede wszystkim Dali brzmią muzykalniej.
Dodatkowo brzmienie amplitunera Yamahy i Denona jest ciut inne od siebie, co w połączeniu z tymi dwoma markami kolumn zaowocuje innym brzmieniem.
Napisano
Cytat

Cytat

poskładaj jak masz jak to na jednym zdjęciu z opisem abym mógł to zobaczyć jak masz jak spasować taki zestaw głośników z subwooferem to było by fajnie czekam.

Magnat quantum 755 to fronty tyły do tego modelu to 753 i centralny 73 tu można by się zastanowić nad tańszymi quantum 673 i centralny 67. O ile różnica w brzemiu frontów jest znacząca, o tyle tyły i centralne można przy oszczędzić i zastosować z tańszej linii. Subwoofer serii 7 także jest znacząco lepszy. Wszystkie dane techniczne masz na stronie Elco exim to polski dystrybutor magnata. My jako jego dealer możemy przygotować dobre warunki cenowe. Chyba że chcesz iść w dali zensor 7 choć tu także proponował bym na tyły i centralny model pico tańszy. A dokupienie subwoofera.

W razie pytań pozostaje do dyspozycji