Angel Napisano 2 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2016 A może umów się w którymś salonie, lub obu, że weźmiesz urządzenia do domu i jeśli Ci się nie spodoba jak grają razem, oraz oczywiście w Twoim pokoju, będziesz mógł je zwrócić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 2 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2016 Mieszkam w Suwałkach a do wawki gdzie zamierzam odsłuchiwać mam 300km więc odsłuch w domu odpada.Mam u siebie taki psełdo salon audio, ale tam nie mają już BX2 pozatym biorą 100 zeta za odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2016 Czyli pozostaje wypożyczenie/zakup z możliwością oddania w którymś z salonów i pojechanie z tym do drugiego, gdzie jest drugi element. To na pewno dużo lepsze niż zakup w ciemno. Tę stówkę jakoś da się przeboleć.Albo po prostu oszczędzisz i poszukasz kolumn czy elektroniki używanych? Coś najpierw trzeba kupić. Ja bym jednak zaczął od kolumn. Te akurat są naprawdę niezłe. Zresztą wstępny odsłuch możesz przeprowadzić w salonie z innym wzmacniaczem, choćby pełnowymiarowym Denonem. A stówki w razie zakupu przecież nie pobierają? Tak było do tej pory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 3 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2016 No właśnie mógłbym kupić najpierw BX2, ale w ciemno to lipa. Faktycznie można przesłuchać z inną elektroniką Denona, brzmienie powinno być zbliżone.Gdyby u mnie mieli BX2 to mógłbym poświęcić tą stówke. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2016 Niestety kolego musisz zaryzykować i podjąć jakieś kroki. Choć moim zdaniem kupno właśnie BX 2, to najmniejsze ryzyko.Ponieważ są to kolumny dość popularne i łatwo je odsprzedać bez większej straty. A jak się poczeka, to bez straty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 4 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2016 Czyli co, można zaryzykować i kupić BX2 i później dobrać do tego elektronike. a same monitorki przesłuchać z inną elektroniką Denka.Fakt czasem trzeba zaryzykować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 4 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2016 Cóż, decyzja i tak należy tylko do Ciebie. Popatrz jeszcze przed zakupem, czy nie widać BX 2 w lepszej cenie i... . Jak chcesz.Myślę, że kolumny są na tyle dobre, że błędu nie popełnisz. A może trafisz akurat w swój gust? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 5 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2016 Znalazłem jeszcze salon audio nieco bliżej bo w Białymstoku, czyli 120km odemnie, na stronce mają tego Denona i BX2 tylko ciekawe co faktycznie na stanie mają. Ogólnie mówiąc to nie ma wątpliwości że ten Denon napędzi BX2 ?bo tego najbardziej się obawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2016 Spokojnie napędzi. Amplituner ma 65 W przy 4 omach, więc pewnie ze 40 W przy 8 omach. Do normalnego, nawet całkiem głośnego grania i niewielkich monitorów o przyjaznych parametrach (90 dB skuteczności i impedancja 8 omowa) w zupełności wystarczy.A pokój to przecież tylko 15 m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 5 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2016 Tak jak myślałem, BX2 majo, ale Denona nie, proponują inną elektronike.Coś z Denona możnaby było odsłuchać.Zobacze co zaproponują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2016 Jasne, posłuchaj na czym tam mają. Niech podłączą ze dwa, trzy różnie grające wzmacniacze. Weź ze sobą kilka zróżnicowanych doskonale znanych Ci utworów muzycznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 6 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2016 A takie coś mi zaproponowali. http://sklep.rms.pl/cambridge-audio-one-sy...-radiem-dab-dabco sądzicie o marce jak i samym brzmieniu, słyszałem o tym sprzęcie ale nigdy nie słuchałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2016 Marka jest wysokich lotów. Jednak brzmienie totalnie różne od denona. W Cambridge będzie nieco więcej detali i może trochę suchości choć nie zrozum mnie źle. Denon gra bardziej stonowanym dźwiękiem bliżej relaksu. Cambridge z ma może być nieco ostro. Choć koniecznie tego odsłuchaj. Będziesz wiedział z czym masz do czynienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 28 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2016 A co byście powiedzieli gdybym te BX2 powiesił na ścianie gdzieś tak 10-15 cm nad komodą. Bo i tak gdy siedzę na przeciw to kolumny stojące na komodzie są ciut za nisko więc trochę można je podnieść, Może tak byłoby lepiej, brak wibracji komody przy powieszeniu na ścianie, tylko nie wiem jak to się przekłada na dźwięk te przytwierdzenie do ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benny Napisano 28 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2016 Witam miałem ten sam problem co załozyciel wątku.Na początku chciałem brać tego denka,Natomiast po odsłuchu z Ma bronze 2 zmieniłem zdanie, poprostu to połączenie mnie zmeczyło. Owszem Denon bez problemu napedził te bronze ,ale bas był dudniący,a najgorsze był ten brak sceny,poprostu nie umiałem się ustawić do kolumn,zlokalizować czego kolwiek.generalnie są to dobre kolumny,na innym wzmacniaczu wypadły znakomicie!Co do wzmaka wybrałem wyż. wym. Cambridge i moim zdaniem jest lepszy,mimo mniejszej mocy.Ciągle jednak stoję przed dylematem kupna kolumn,słuchałem z bronze 2,zensor 3, i Atom Monitor V7.Od razu mogę powiedzieć że na wyższych głośnościach bronze 2 się przesterowywuja,poprostu potrzebują mocniejszego wzmaka.Dali też brzmią bardzo ciekawie,z ładnym basem ,ogólnie na plus,lecz trochę gabarytowo za duże, może komuś nie robi to różnicy ,ale w małym pokoju może być trud z ulokowaniemNajbardziej spodobały mi się Paradigm,otwarte,bardzo detaliczne ,jednak nie z tak głębokim basem jak w MA i Dali.Do przesłuchania jeszcze Tannoy mercury 7.2 i wtedy poznam odpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 29 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2016 A słuchałeś BX2 z np. Denonem 720 Osobiście szukam czegoś z przednim Br. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benny Napisano 30 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2016 Niestety nie słuchałem bx-ow ,chociaż kilka razy już się przymierzałem. A co do samego denona,odpuściłem sobie tę markę,wg mnie i opinii moich znajomych za cenę tych urządzeń można nabyć używane modele innych firm ,którym znacznie bliżej do miana sprzętu audiofilskiego.PS. A cóż z B&W szukałeś ?Bardzo często miały br z przodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 maja 2016 Udostępnij Napisano 1 maja 2016 Powieszenie kolumn na ścianie, jest kiepski pomysłem. To nie są obrazy. Ani kolumny efektowe, których i tak nie powiesiłbym przy samej ścianie, ale na wysięgnikach.A wzmacniacz rzeczywiście można kupić dużo lepszy, używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 4 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2016 A co polecicie z używek, tak za około 800 zeta, chodzi o wzmacniacz. B&W ? o co chodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 4 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2016 OK, a co polecicie z B&W tak za około 1500 zeta. przedni Br. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 1 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Witam ponownie Odnawiam mój dylemat w wyborze monitorów. Nadal interesują mnie modele z przednim BR. znalazłem następujące egzemplarze: Indiana line tesi 260 Polk audio tsx220b Czy ktoś miał okazje słuchać tych monitorów i mógłby co nie co powiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Borys co do Tesi 260 to może być nieco za ciepło grająca kolumna do np. Denona dra 109 i muzyki jakiej słuchasz, może prędzej model nota 260. Przynajmniej tak te modele, aczkolwiek w wersjach podłogowych ja odebrałem.Kolumn Polk nie znam dobrze, ale pewnie odezwie się dyżurny sklep od Polk Audio Czemu jednak nie Monitor Audio bx2 lub nieco twardziej grający bronze 2 ? Wcześniej nimi się interesowałeś ...Z przednim refleksem jest też niezła Taga platinum B-40. Cóż jednak więcej jest z basrefleksem z tyłu , ale który można zatkać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 1 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Szczerze mówiąc nie miałem gdzie odsłuchać BX2 i Bronze 2 poza tym czasu też nie było. Mówisz że Tesi zagrają zbyt miękko może i racja, przy metalu lub roku może to okazać się wadą, lecz w zestawie ponoć są zatyczki do br. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Ale tesi nie grają ciepło Mamy je teraz na licytacji na Allegro. Zobacz do nas możesz je wyrwać w lepszej cenie.Albo wspomniane bronze 2. Bo faktycznie do denona przydały by się jaśniejsze kolumny z twardszy basem. Bronze mają twardszy bas id tesi to prawda. Mogę ci wysłać także do domu kokumny to sprawdzisz sobie na miejscu.Zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 1 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Ostatecznie mam kilka typów Bronze 2, Tesi 260, polk tsx220b Znalazłem salon który ma w ofercie te monitory, lecz nie mają elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts