S4Home Napisano 2 marca 2017 Udostępnij Napisano 2 marca 2017 Coraz mniej osób jest zainteresowana mini systemami dlatego rozumiem że salony tego nie ściągają.Daje ci możliwość sprawdzenia kolumn w domu. Nie rozumiem w czym jest problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 2 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2017 Problem jest prosty, nie mam elektroniki.Mógłbym ewentualnie kupić ją w ciemno a później dopasowywać monitorki. Czy raczej odradzacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 No to jak nie masz elektroniki to od tego trzeba było zacząć. To odradzam gdyż w podobnej cenie będziesz miał dużego pioneera sx 30, Cambridge sr20 z cd do kompletu które zagrają dużo lepiej.Za cznij od kolumn w takim razie, a elektronikę dobierzemy pod nie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Tylko mi właściwie zależy na kompaktowych rozmiarach,temu między innymi wytypowałem tego Denona. Wiem że duże klocki grają lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Właściwie to już mam mały mętlik najpierw kolumny a później elektronika, najpierw elektronika a później kolumny.Starałem się znaleźć salon, który ma to i to. Znalazłem RMS w Białymstoku. Mogliby się wypowiedzieć u użytkownicy tego F109 czy używająIndiana line Tesi 260 Polk audio tsx220b Bronze 2 nota 260 ma tunel z tyłu więc odpada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Z kompaktowych rozmiarów no to 109 jest ok. Biorąc pod uwagę że akceptujesz gorsza jakość większych.Do wyboru masz jeszcze grand pianocrafta.Do Yamahy cieplejsze monitory do denona bardziej detaliczne. Masz jeszcze całkiem udanego 855 od onkyo. Wtedy można by sobie pozwolić na lepsze monitory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Na amplituner mam tysiaka, a te yamaha i onkyo to sporo więcej.monitory chce kupić do 2 tys. Rozumiem że sam Denon jest ciepły w brzmieniu temu trza bardziej detaliczne monitory, w przypadku yamahy jest na odwrót. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Cytat Na amplituner mam tysiaka, a te yamaha i onkyo to sporo więcej.monitory chce kupić do 2 tys. Rozumiem że sam Denon jest ciepły w brzmieniu temu trza bardziej detaliczne monitory, w przypadku yamahy jest na odwrót. Szukaj używanych Mission 701 , 702 . Gwarantuje , że ich nie oddasz . Do Denona pierwsza klasa . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Tylko czy one będę wystarczajaco skuteczne. Ja bym bardziej obstawial monitor audio bronze, magnat 753, starsze rx2.Aczkolwiek zestawienia z missionami nie słuchałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 S4home Masz na myśli Bronze 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 4 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2017 Dzisiaj w jednym sklepie zaproponowali mi Monitor audio MR2 około tysiaka za parkę. Mówią że to dobry kompromis jakość - cena no i do denona pasuje. Miał ktoś styczność z MR2 jak ma się ten model do Bronze 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2017 Udostępnij Napisano 5 marca 2017 Tak myślałem o Bronze 2, na pewno nie 1ki.Z Serią MR daj spokój w tej cenie masz dużo lepsze Quantum 673. Klasę lepsze.MR2 to 2 klasy niżej dźwiękowo od Bronze 2, mimo że kolumny są tylko jedną linie niżej w hierarchii Monitor Audio. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 5 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2017 A te Magnaty 673 gdzie mają wylot br. Słyszałem że Bronze 2 trochę dudnią ale to pewnie zależy z jakim sprzętem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2017 Udostępnij Napisano 5 marca 2017 Bronze 2 dudnią a MR2 już nie?Bronze cała linia charakteryzuje się zwartym punktowym basem. Jeśli dudnią to znaczy że są dosunięte do ściany, Albo ktoś używa do napędzania ich Denona PMA520AE z laudnes ON. Quantum 673 - http://www.i-fidelity.net/uploads/media/Magnat_653_01.jpg mają tak duży bass reflex że nie wpływa on na zakłócenia przepływu powietrza przy powiedzmy bliższym kontakcie ze ścianą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 6 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2017 Jak już pisałem wcześniej po postawieniu kolumn o średniej głębokości 30cm to do ściany zostanie około 10cm moim zdaniem to trochę mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2017 Udostępnij Napisano 6 marca 2017 No mało. Ale to jest za mało nawet do kolumn zamkniętych.Pokaż nty powtarzam. Nie disuwamy kokumn do ściany nie ze względu na bas reflex, ale odbite fale korę albo się nakładają później na siebie albo znoszą. Jedno i drugie powoduje nie chciane efekty.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 6 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2017 Miał ktoś okazje słuchać F109 + MR2 albo używa takiego zestawu?Zastanawia mnie jeszcze czy jest sens inwestować w monitory jak i tak na tym Denonie nie wykorzystam całego ich potencjału.Mogliby wypowiedzieć się użytkownicy F109 z czym go używają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 marca 2017 Udostępnij Napisano 7 marca 2017 Bardzo się mylisz.Po pierwsze ograniczeniem nie jest Denon a monitory.Po drugie mr2 są kapkę lepsze od seryjnych. Jaki sens wymiany?To nie jest dobre posunięcie. Monitory do 2000 zł warto podłączyć do tej jednostki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 7 marca 2017 Udostępnij Napisano 7 marca 2017 Seria Denona 109 gra całkiem przyzwoicie, jak na midi wieże dodatkowo ma wejścia cyfrowe.Jednak Borys uporządkujmy informacje, bo najczęściej Denon f109 występuje z kolumienkami firmowymi, czyli denon sc-m39, takie małe ciepło grające monitory ( plus za to że nie męczą słuchu) .Potem piszesz o Monitor Audio MR2,dalej o BX2 i najnowszych bronze2 .Zgadzam sie S4Home seria mr2, czy podłogowe mr4 są niewiele tańsze od serii wyższej czyli BX2, czy BX5, a grają jednak słyszalnie gorzej.Wołałbym bez dwu zdań Monitor Audio bx2, zamiast tych MR2. Zaś co do najnowszej odsłony BX2, zwanej bronze 2 mam mieszane uczucia , bo gra ciut za twardo. W każdym razie wymaga starannego odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 7 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2017 Widzę że odradzacie MR2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 7 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2017 ewentualnie poszukać BX2 ale to pewnie używki bo w sklepach chyba już nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 marca 2017 Udostępnij Napisano 7 marca 2017 Doradzamy bo są nie warte. Za wiele. Jak nie znajdziesz dobrej ceny na bx napisz do nas o bronze 2 bo zaskocze cię cena i po sprawie z szukaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 7 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2017 Tak jak myślałem z BX2 będzie problem.na allegro jest jedna parka za 1390 ale czarne, wole drewno podobne.Zaproponowali mi w zamian Bronze 2 za 1430 zeta w kolorze jakim chce. Czy ta różnica w dźwięku między BX2 a Bronze 2 jest aż tak duża ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 7 marca 2017 Udostępnij Napisano 7 marca 2017 Z tymi cenami co podąłeś to dziwna sprawa, już pisze dlaczego. Bo jak wchodziła sera bronze to BX mocno potaniała, były wyprzedaże , fajne oferty itd. Seria bronze jest już ze 2-3 lata na rynku i teraz nie wiem czy zrobiła wielką furorę, czy raczej plany sprzedaży wyszedł przeciętnie, bo jak widać starsze BX trzymają cenę, a bronze zaczynają pomalutku tanieć. Inna sprawa to że ten sklep który te Monitor Audio oferuje do tanich nie należy ( domyślam się o który chodzi).Bronze 2 od Bx2 graja bardziej twardo, mają nieco mniej wyższego basu, są nieco chłodniejsze.Tak więc, albo nam taka prezentacja muzyki coś pasuje to znaczy nam i wzmacniaczowi, albo nie, wtedy szukamy dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 7 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2017 A jak w takim razie Bronze 2 ma się do MR2 Czy MR2 też są twardsze i zimniejsze. Szczerze wole cieplejszy dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts