ultimatecars #1 Napisano 31 marca 2016 Witam wszystkich mam nadzieje że dobrze trafiłem a mianowicie mam połączone do telewizora wzmacniacz stereo(stary denon) i kolumny przez wyjście słuchawkowe. Telewizor ma jeszcze wyjście optyczne. Dźwięk i obraz jest dopadany z dekodera(cyfrowy polsat) przez kabel HDMI. I problem polega na tym, że jest bardzo słaba jakość dźwięku co można z tym zrobić??? Co trzeba dokupić??? Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PromatAudio #2 Napisano 31 marca 2016 Spróbuj podłączyć dźwięk prosto z dekodera do wzmacniacza. Jakie wyjście (audio out) ma dekoder?Jeśli nie ma innego to musisz dźwięk wyprowadzić optycznym z tv. W tej wersji musisz dokupić takie ustrojstwo Klik abyś mógł podłączyć do wzmacniacza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 1 kwietnia 2016 To albo konwerter z optyka na chinch. Wyjście jack to najgorsze jakie może być.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach