Snake Plissken Napisano 16 maja 2016 Udostępnij Napisano 16 maja 2016 Witam,Potrzebuję porady w doborze kolumn do mojego pokoju. Zakupiłem amplituner Yamaha rx-v767 - głównie z powodu 2 wyjść HDMI z których jedno podpięte będzie pod projektor. Szukam podłogówek w cenie ok.1000zł, niekoniecznie nowych, które sprawdziły by się zarówno przy słuchaniu muzyki w stereo jak i jako fronty przy oglądaniu filmów. Pokój ma 20m^2. Słucham głównie Rocka oraz muzyki elektronicznej, niestety nie mam możliwości odsłuchu w sklepie ze względu na brak takich w pobliżu miejsca zamieszkania.Czy możecie polecić coś ciekawego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 maja 2016 Udostępnij Napisano 17 maja 2016 Witaj,W tym budżecie musimy szukać tylko kolumn używanych. Do pomieszczenia i rodzaju muzyki polecam rozejzec się za klipsch f20 lub dali 505 i tannoy f4.W razie pytań zapraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 17 maja 2016 Udostępnij Napisano 17 maja 2016 Jeśli jednak poszedłbyś w nowe ,zwróć uwagę na Polk Audio M20http://sklep.rms.pl/polk-audio-m20-kolumny-podlogowe-2-szt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snake Plissken Napisano 18 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2016 Dzięki za podpowiedź . A co sądzicie o używanych Missionach M33 lub M73?Są w podobnych lub nawet niższych cenach ale nie wiem czy dobrze by współgrały z moim amplitunerem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 maja 2016 Udostępnij Napisano 19 maja 2016 Bardzo spokojne kolumny. Z dobrą podstawą basową. Jeśli lubisz relaksacyjny dźwięk to jest to dobry wybór. Jeśli oczekujesz żywiołowości to jednak klipsch. Do Yamahy pasują jak najbardziej.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snake Plissken Napisano 21 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2016 Aktualnie stanęło na Klipsch F10 - znalazłem za 1000zł parę kupioną miesiąc temu ,mają więc prawie pełną gwarancję producenta.Przyjdą w przyszłym tygodniu wtedy sprawdzę jak się sprawują Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 maja 2016 Udostępnij Napisano 23 maja 2016 F10 miesięcznie używane?Hmmmm to ktoś długo je trzymał na magazynie. 1000 zł to nie mało za nie. Jeśli gwarancja jest jak mówisz od kwietnia i to Polska gwarancja to rozumiem wtedy cena jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snake Plissken Napisano 27 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2016 Kolumny doszły, praktycznie nowe z gwarancją dystrybutora liczoną od kwietnia 2016. Potestowałem je i spełniają moje oczekiwania. Naprawdę świetnie sprawują się jako fronty do kina domowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 maja 2016 Udostępnij Napisano 29 maja 2016 Cieszę się że mogłem pomóc. Miłego użytkowania.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts