maff Napisano 11 lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 lipca 2016 Cześć,nie jestem specjalistą, ani audiofilem - aktualnie posiadam sprzęt Yamaha RX-V563 z głośnikami Yamaha NS555+NS444+NS333.Mimo, że jestem zadowolony z amplitunera chciałbym go wymienić (nie obsługuje 4k, ma za mało HDMI).Co polecacie? Cena gra rolę - mowiąc wprost im taniej, tym lepiej To czego potrzebuje to:- system 5.1- obsługa 4k (hdmi 2.0 byloby porządane)- co najmniej 5 portów HDMI- moc... sam nie wiem, ile potrzeba- fajnie byloby, gdyby mial AirPlay (ale nie jest to konieczne)i to w zasadzie wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 11 lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 lipca 2016 Nowy - czy używany?Napisz więcej o swoich oczekiwaniach - najlepiej zgodnie z "Pierwszymi postami...." (link masz poniżej - w moim avatarze).Prawdopodobnie nie musisz mieć najnowszego modelu, ciut starszy powinien całkowicie Ci wystarczyć.Jednak z uwagi na Twoje kolumny proponowałbym coś mocniejszego, czyli serię sześćset...A dokładniej model RX-679http://audioklan.pl/yamaha-rx-v779-rx-v679...j-rozrywki.htmlCo prawda jest to już kwota rzędu 2 tysięcy, ale model jest już zastąpiony nowszym i masz szansę znaleźć go trochę taniej w wyprzedażach.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maff Napisano 13 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2016 Cytat Nowy - czy używany?Napisz więcej o swoich oczekiwaniach - najlepiej zgodnie z "Pierwszymi postami...." (link masz poniżej - w moim avatarze).Prawdopodobnie nie musisz mieć najnowszego modelu, ciut starszy powinien całkowicie Ci wystarczyć.Jednak z uwagi na Twoje kolumny proponowałbym coś mocniejszego, czyli serię sześćset...A dokładniej model RX-679http://audioklan.pl/yamaha-rx-v779-rx-v679...j-rozrywki.htmlCo prawda jest to już kwota rzędu 2 tysięcy, ale model jest już zastąpiony nowszym i masz szansę znaleźć go trochę taniej w wyprzedażach.Pozdrawiam Dziękuje za odpowiedź. Uzupełniając to, o czym pisałem:- faktycznie nie potrzebuje najnowszego modelu jaki jest na rynku (jedynym "przyszłościowym" wymaganiem jest jak najnowsza specyfikacja dla 4k, żebym nie musiał za 2 lata znowu wymieniać sprzętu)- kina domowego używam głównie do filmów (5.1) oraz konsoli. Muzyka rzadko.- kwota, jaką chciałem przeznaczyć na amplituner, to 1500 PLN. Nie więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 lipca 2016 Witaj,Zatem proponuję przesiadkę na model konkurencji Onkyo 545. Tu znajdziesz wszystkie potrzebne funkcje a i nie będzie grał gorzej od obecnego modelu.W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts