maff #1 Napisano 11 lipca 2016 Cześć,nie jestem specjalistą, ani audiofilem - aktualnie posiadam sprzęt Yamaha RX-V563 z głośnikami Yamaha NS555+NS444+NS333.Mimo, że jestem zadowolony z amplitunera chciałbym go wymienić (nie obsługuje 4k, ma za mało HDMI).Co polecacie? Cena gra rolę - mowiąc wprost im taniej, tym lepiej To czego potrzebuje to:- system 5.1- obsługa 4k (hdmi 2.0 byloby porządane)- co najmniej 5 portów HDMI- moc... sam nie wiem, ile potrzeba- fajnie byloby, gdyby mial AirPlay (ale nie jest to konieczne)i to w zasadzie wszystko. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 11 lipca 2016 Nowy - czy używany?Napisz więcej o swoich oczekiwaniach - najlepiej zgodnie z "Pierwszymi postami...." (link masz poniżej - w moim avatarze).Prawdopodobnie nie musisz mieć najnowszego modelu, ciut starszy powinien całkowicie Ci wystarczyć.Jednak z uwagi na Twoje kolumny proponowałbym coś mocniejszego, czyli serię sześćset...A dokładniej model RX-679http://audioklan.pl/yamaha-rx-v779-rx-v679...j-rozrywki.htmlCo prawda jest to już kwota rzędu 2 tysięcy, ale model jest już zastąpiony nowszym i masz szansę znaleźć go trochę taniej w wyprzedażach.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maff #3 Napisano 13 lipca 2016 Cytat Nowy - czy używany?Napisz więcej o swoich oczekiwaniach - najlepiej zgodnie z "Pierwszymi postami...." (link masz poniżej - w moim avatarze).Prawdopodobnie nie musisz mieć najnowszego modelu, ciut starszy powinien całkowicie Ci wystarczyć.Jednak z uwagi na Twoje kolumny proponowałbym coś mocniejszego, czyli serię sześćset...A dokładniej model RX-679http://audioklan.pl/yamaha-rx-v779-rx-v679...j-rozrywki.htmlCo prawda jest to już kwota rzędu 2 tysięcy, ale model jest już zastąpiony nowszym i masz szansę znaleźć go trochę taniej w wyprzedażach.Pozdrawiam Dziękuje za odpowiedź. Uzupełniając to, o czym pisałem:- faktycznie nie potrzebuje najnowszego modelu jaki jest na rynku (jedynym "przyszłościowym" wymaganiem jest jak najnowsza specyfikacja dla 4k, żebym nie musiał za 2 lata znowu wymieniać sprzętu)- kina domowego używam głównie do filmów (5.1) oraz konsoli. Muzyka rzadko.- kwota, jaką chciałem przeznaczyć na amplituner, to 1500 PLN. Nie więcej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 13 lipca 2016 Witaj,Zatem proponuję przesiadkę na model konkurencji Onkyo 545. Tu znajdziesz wszystkie potrzebne funkcje a i nie będzie grał gorzej od obecnego modelu.W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach