Marco8888 Napisano 24 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2016 Witam,1) Chciałbym prosić was o zaproponowanie nośnika BLU RAY, chcę także czasami wykorzystywać go do odsłuchu płyt Audio.Mój zestaw kina domowego: Amplituner Onkyo TX-NR-636, głośniki Klipsch R-28f, R-25, R-15 + subwoofer R-110SW.TV Samsung 55JU7000 (4K, 3D).Jeżeli chodzi o fundusz jaki chciałbym przeznaczyć to możliwie jak najmniej ale zależy mi też na jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 24 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2016 Możesz spróbować z blu-ray'ami Sony. Sam takiego używam i jestem zadowolony. Ma wyjście koaksjalne, którym wepniesz się w Onkyo i jakość http://www.ceneo.pl/37210619 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 W kwestii dźwięku i tak wszystko zdekoduje amplituner więc nie ma znaczenia.Co do obrazu polecam produkty soby i Panasonica.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco8888 Napisano 25 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 Cytat W kwestii dźwięku i tak wszystko zdekoduje amplituner więc nie ma znaczenia.Co do obrazu polecam produkty soby i Panasonica.Pozdrawiam A samsung ? Myślę o skompletowaniu firmy z tv ?A mam jeszcze pytanie co do podłączenia dekodera Vectry do amplitunera czy jest różnica między podłączeniem HDMI do amplitunera czy lepiej podłączyć optycznym do ampli a HDMI bezpośrednio do TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2016 W poprzednim poście miało być oczywiście Sony.Samsung ma słabe napędy. Głośne i awaryjne, chodź już ponad rok nie dotykałem żadnego więc może coś się zmieniło.Co do podłączenia Vectry obojętne.Dźwięk będzie tej samej klasy bo i tak nie ma tam jakości HD. Ale jest różnica w obrazie. 636 ma procesor wizyjny. Smakuje obraz więc wtedy musisz puścić oo HDMI. Zobacz czy takie rozwiazanie daje lepszy obraz niż ten bezpośrednio z dekodera.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 26 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2016 Zdecydowanie Sony i Panasonic to najlepszy wybór, w kwestii Blu-rayów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco8888 Napisano 26 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedzi, wiem czego szukać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 26 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2016 Wtrącę tylko, że pojawił się temat napędu wykorzystywanego też do muzyki, można taki zakupić z własnym dobrym przetwornikiem cyfrowo analogowym i wówczas można pójść kablem RCA z blu ray do amplitunera, jednakże ich cena kształtuje się na poziomie 1500 zł, to chyba za dużo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 28 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2016 Yamaha BD-S667Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2016 Wiekszosc firm zrezygnowałą z przetowrników w swoich podtwarzacz BD. O ile takie rozwiązanie bylo spotykane dawniej u LG, Sony Samsung i innych popularnych marek o tyle teraz to domena raczej drozszych odtwarzaczy.Faktycznie teraz posiadanie wyjsc RCA swiadczy o klasie sprzetu co jest troche ..... abstrakcyjne.W cenei 1500 zł lepszy dzwie kosiagnie sie z prostego BD i lepszego DACa. Jednak nie wszyscy chcą mieć dwa urzadzenia w zaden sposob do siebie nie pasujące. Stąd ceny takich odtwarzaczy.seba.81 Yamaha wlasnie wyspuscila nastepce tego BD, ale jeszcze nie testowalem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts