Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
Jestem nowy na forum i chciałbym sprecyzowac wszystko jasno i na temat.
Poszukuję wzmacniacza w stereo do salonu, w nim kanapa stolik tv itp. Posiadam kolumny mission m32i i zastanawiam się nad wzmacniaczem do nich w cenie do 2000zł.
Funkcje które mnie interesują to mozliwosc wpiecia usb z flac ami icon_smile.gif przydałoby się połączenie z siecią jeszcze lepiej z wi fi.
Możliwość podpięcia tv. Nie chciałbym amplitunera KD ponieważ słyszałem ze grają słabiej.

Zastanawiałem się nad;
ONKYO tx 8130
DENON AVR-X1200W lub X2100
YAMAHA r-n500

Optymalnie
YAMAHA r-n602
ONKYO TX 8150
YAMAHA R-N402D

Czy różnica pomiedzy tymi powyzej w optymalnych yamahami jest znaczna?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Napisano
Dziękuję wszystkim za pomoc I szczere odpowiedzi. Pozdrawiam

Cytat

Witam,
Jestem nowy na forum i chciałbym sprecyzowac wszystko jasno i na temat.
Poszukuję wzmacniacza w stereo do salonu, w nim kanapa stolik tv itp. Posiadam kolumny mission m32i i zastanawiam się nad wzmacniaczem do nich w cenie do 2000zł.
Funkcje które mnie interesują to mozliwosc wpiecia usb z flac ami icon_smile.gif przydałoby się połączenie z siecią jeszcze lepiej z wi fi.
Możliwość podpięcia tv. Nie chciałbym amplitunera KD ponieważ słyszałem ze grają słabiej.

Zastanawiałem się nad;
ONKYO tx 8130
DENON AVR-X1200W lub X2100
YAMAHA r-n500

Optymalnie
YAMAHA r-n602
ONKYO TX 8150
YAMAHA R-N402D

Czy różnica pomiedzy tymi powyzej w optymalnych yamahami jest znaczna?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

DSC01446.jpg

Napisano
Poniekąd sam odpowiedziałeś sobie w założonych przez siebie wymogach : bo skoro ma mieć wifi i ma to nie być kino domowe to pierwsza grupa odpada.
Zostaje onkyo 8150, yamaha rn602.
Model rn402 jest niższej klasy sprzętem, bliżej mu do średnio udanego rn 301 i budową wewnętrzną do amplitunerów kina domowego.
Co do wifi to chyba można kupić specjalny modół wifi do modeli rn500, tx8130 . Czy się opłaca każdy kalkuluje sam, bo wyższe modele (602 8150) to nie tylko ten dodatek.
Napisano
Dzień dobry.
Zacznęod wyboru kategorii sprzętu - na pewno odradzam w Twoim systemie amplituner kina domowego, znacznie lepiej sprawdzi się dobry amplituner stereofoniczny,
Do wyboru masz tak naprawdę cztery urządzenia - z obozu Yamaha model flagowy R-N602 oraz trochę prostszy i gorszy brzmieniowo Yamaha R-N500. W przypadku Onkyo zdecydowanie polecam model TX-8150. Tobezpośredni konkurent wyzsżego modelu Yamaha. Jest jeszcze ciekawy Harman Kardon HK3770.
Wszystkie modele oferująbardzo bogatą funkcjonalność sieciową i podobną klasę dżwieku. Yamaha najlepiej sprawdzi się w mocniejszych, szybszych gatunkach muzycznych, eksponując skrajne pasma. Onkyo jest dokładne, bardziej analityczne, szczegółowe. Harman natomiast to równe, wypełnione granie.
Jest jeszcze najnowszy amplituner sieciowy Yamaha R-N402D, jednak przy aktualnej cenie R-N602 moim zdaniem nie ma sensu.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zaprasżam jednak serdecznie do naszego salonu na porównania i odsłuchy poszczególnych urządzeń.