Xylo Napisano 29 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2016 Tak, Pioneer jest już bardzo zmęczony życiem, to fakt. Do tego już ledwo zipie. Tak jak wcześniej pisałem ma usterkę , której już nie będę naprawiał (rok temu było to naprawiane) , mianowicie po około godzinie grania się wyłącza, trzeba odczekać jakieś pół godziny i dopiero się załącza i znów gra godzinę i koniec. Tak , czy tak zamiast na złom trafi do mojego znajomego, może jemu uda się go naprawić, mi już na to szkoda kasy Z NAD'a jestem strasznie zadowolony.Jedynie czego póki co mi brakuje to przycisku "Loudness", gdyż przy bardzo cichym słuchaniu bardzo był przydatny Z drugiej strony NAD ma w pilocie przycisk aktywujący/dezaktywujący "Tone Defeat", także ustawiłem na wzmaku dla niskich tonów +4db i jak gra bardzo bardzo cicho to po prostu wyłączam "Tone Defeat" z pilota i ratuję to trochę sytuację Pozdrawiam ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Witaj,Cieszę się że mogłem pomóc Brzmienie lini BEE jest nieco inne od starszych modeli NADow jednak jest to cały czas ta sama filozofia grania. I akurat tutaj przejęcie przez Kanadyjczyków nie wpłynęło źle na firmę.Swoje lata pionka mogą powodować tego typu odczucia ją jednak obstawial bym to że teraz właśnie robi się wzmacniacze szybsze, bardziej kontrolowane a mniej muskularne. Tak jak pęd życia na co dzień.Zaciekawił mnie temat zworkow. Prawdę mówiąc mam je w ofercie a nigdy nie robiłem takiego testu?!Słuchaj NADa i ciesz się muzyką.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 (edytowany) Dnia 30.09.2016 o 10:51, S4Home napisał: Witaj, Cieszę się że mogłem pomóc Brzmienie lini BEE jest nieco inne od starszych modeli NADow jednak jest to cały czas ta sama filozofia grania. I akurat tutaj przejęcie przez Kanadyjczyków nie wpłynęło źle na firmę. Swoje lata pionka mogą powodować tego typu odczucia ją jednak obstawial bym to że teraz właśnie robi się wzmacniacze szybsze, bardziej kontrolowane a mniej muskularne. Tak jak pęd życia na co dzień. Zaciekawił mnie temat zworkow. Prawdę mówiąc mam je w ofercie a nigdy nie robiłem takiego testu?! Słuchaj NADa i ciesz się muzyką. Pozdrawiam wiem że temat stary, ale ciekawią mnie też te zworki , s4home testowałeś je może już ? Edytowano 4 listopada 2018 przez wid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Musisz mi przybliżyć temat ...... Bo jednak trochę czasu mineło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 chodzi o zmianę oryginalnych zworek w wzmacniaczu NAD c326 na Kabel 2xRCA , sa takie krótkie specjalne , czy ma to sens i czy jest różnica w brzmieniu ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 https://www.audioquest.com/accessories/audio-enhancements/preamp-jumpers 130zł, słyszalna poprawa ale nie jestem w stanie teraz opisać co i jak bo zwyczajnie już nie pamiętam. Klienci którzy pozyczali nie oddawali już Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Kolega takie kupił i był bardzo zadowolony, dokładnie jak piszesz. Taki link, może się przyda http://www.thesoundapprentice.com/2013/11/tweak-your-nad-preamp-jumpers-make-good.html PS. A do kogo pisać o Top HiFi z Warszawy Nowogrodzka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 23 godziny temu, wid napisał: chodzi o zmianę oryginalnych zworek w wzmacniaczu NAD c326 na Kabel 2xRCA , sa takie krótkie specjalne , czy ma to sens i czy jest różnica w brzmieniu ? Pozdrawiam No to finalnie nie sprawdziłem w końcu. Możesz wypożyczyć zwykły dobrej klasy RCA do testów. Sam będziesz wiedział. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 16 godzin temu, Inferno napisał: Kolega takie kupił i był bardzo zadowolony, dokładnie jak piszesz. Taki link, może się przyda http://www.thesoundapprentice.com/2013/11/tweak-your-nad-preamp-jumpers-make-good.html PS. A do kogo pisać o Top HiFi z Warszawy Nowogrodzka? warszawa@tophifi.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 ok mam w domu kabel 2RCA, jak to podlączyć ? W sensie jak mam połączony pre out z main in zworkiem, to muszę podłączyć tak jakby końcówkę białą z białą dobrze rozumiem ? Poza tym kabel ma ponad 1m warto takie coś sprawdzać czy za długi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Ale jaki masz kabel? Wyciągasz zwrotek i łączysz białe z pre z białym main in. Może mieć metr ważne żeby to był sensowny kabel. Wtedy test ma sens. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Najlepiej jak najkrótszy i sensownej jakości, „sznurek” sporo popsuje. W Cyrusie tak zrobiłem ? przywiozłem do domu wzmacniacz na odsłuch i Streama XA podpiąłem takimi dziwnymi dołączonymi kabelkami RCA. Czasem naprawdę dobre kable wcale nie są o jakimś dużym przekroju i nie zastanawiając się stwierdziłem - no przecież producent nie może się mylić ! I tak z biegu włączyłem wołając wcześniej żonę i dramat. Żona dziwna mina a ja do niej: „kurde gra jak wiadro...” wyłączyłem sprzęt zmieniłem kable i nagle wszystko się pojawiło, bas itd.. To były te kabelki do komunikacji, szyna sygnałowa do ciszej, głośniej, wyłącz, włącz. Do dzisiaj jak sobie przypomnę to sie z tego śmieje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 2 godziny temu, S4Home napisał: Ale jaki masz kabel? Wyciągasz zwrotek i łączysz białe z pre z białym main in. Może mieć metr ważne żeby to był sensowny kabel. Wtedy test ma sens. Piotr PROLINK KABEL 2RCA-2RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 No to teoretycznie do testów możesz wypożyczyć lepszy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 jaki np ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 Chord clearway Na przykład Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 a taki wlasnie krótki ile by mniej wiecej kosztował ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 znalazłem ale najmniejsze są 0,5m czy można kupić gdzieś takie bardzo krótkie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts