Lurtz Napisano 2 listopada 2016 Napisano 2 listopada 2016 Witam wszystkich.Od pewnego czasu męczę się z konfiguracją radia internetowego w Yamaha CD-N500. Klocek ten działa w zestawie z A-S500.Nie mogę uruchomić radia internetowego przez wi-fi.Sprzęt podłączony jest kabelkiem sieciowym do access pointa TP-link TL-WA500G, a ten łączy się z routerem Sagem F@st 2704.Wczoraj zrobiłem upgrade firmware'u CD do wersji 2.06.Proszę o pomoc.Z góry dziękuję. Odpisz, cytując
Barry Napisano 2 listopada 2016 Napisano 2 listopada 2016 Witaj, a czy oby napewno odtwarzacz ten posiada takową opcję odbierania radia po WiFi 🤔 rozumiem że po kabelku działa? Odpisz, cytując
Lurtz Napisano 2 listopada 2016 Autor Napisano 2 listopada 2016 Cytat Witaj, a czy oby napewno odtwarzacz ten posiada takową opcję odbierania radia po WiFi 🤔 rozumiem że po kabelku działa? Tak, ponieważ wcześniej działało bez problemu, jednak po zmianie hasła do routera zamilkło.Łączy się dzięki TL-WA500G i myślę, że tu jest problem, ponieważ nie potrafię skonfigurować punktu dostępowego z odtwarzaczem.Nie mogę nawet się zalogować na stronę konfiguracyjną TL-WA500G, robiłem restart urządzenia przyciskiem z tyłu, ale nie daje to efektu. Strona wyświetla komunikat: Przekroczono limit czasu połączenia.Po kabelku nie próbowałem, bo jest duża odległość między routerem, a odtwarzaczem i nie mam tak długiego kabla, żeby połączyć oba urządzenia.Kablem jest spięty tylko TL-WA500G z odtwarzaczem, a między TL-WA500G a Sagemem jest łączność bezprzewodowa. Odpisz, cytując
Barry Napisano 2 listopada 2016 Napisano 2 listopada 2016 nic tak nie wk... denerwuje jak coś co działało a niedziała - zwłaszcza połączenia bezprzewodowe w domu. Niemniej jednak zawsze tam gdzie można stosuje połączenia przewodowe wiec jeżeli to kwestia zakupu dłuższego kabla który nie będzie na widoku poszedłbym tą drogą. Powodzenia i pozdrawiam. Odpisz, cytując
Lurtz Napisano 2 listopada 2016 Autor Napisano 2 listopada 2016 Cytat nic tak nie wk... denerwuje jak coś co działało a niedziała - zwłaszcza połączenia bezprzewodowe w domu. Niemniej jednak zawsze tam gdzie można stosuje połączenia przewodowe wiec jeżeli to kwestia zakupu dłuższego kabla który nie będzie na widoku poszedłbym tą drogą. Powodzenia i pozdrawiam. Dzięki, ale jednak wolałbym zrobić tak, żeby było po staremu. Jeśli działało, to musi działać znów, kwestia tylko odpowiedniej konfiguracji.Niestety nie mam doświadczenia w konfiguracji mostków, punktów dostępu itp.Ktoś pomoże? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 listopada 2016 Napisano 2 listopada 2016 Wydaje mi się że to kwestia dostępu w Acces poincie. Czy do instrukcji nie był dostarczany szybki manuał do konfiguracji?Czy po podłączeniu komputera jest jakieś menu? 192.168.0.1? Odpisz, cytując
Lurtz Napisano 2 listopada 2016 Autor Napisano 2 listopada 2016 Cytat Wydaje mi się że to kwestia dostępu w Acces poincie. Czy do instrukcji nie był dostarczany szybki manuał do konfiguracji?Czy po podłączeniu komputera jest jakieś menu? 192.168.0.1? Ustawiłem na stronie konfiguracji TP-Link jako klienta pod Sagema, połączyłem go z nim i zachowałem ustawienia, ale po podłączeniu TP-Linka do Yamahy nadal nie łączy się z radiem. Odpisz, cytując
Lurtz Napisano 3 listopada 2016 Autor Napisano 3 listopada 2016 Problem rozwiązany.Wystarczyło wpisać poprawne IP w ustawieniach sieci w Yamaha przy wyłączonym DHCP i hula.Dziękuję wszystkim za pomoc. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 listopada 2016 Napisano 3 listopada 2016 No tak.W Yamasze niestety łączenie z siecią odbywa się w sposób bardzo manualny. Odpisz, cytując
marcinxmiki Napisano 14 marca 2018 Napisano 14 marca 2018 Dnia 3.11.2016 o 17:31, Lurtz napisał: Problem rozwiązany. Wystarczyło wpisać poprawne IP w ustawieniach sieci w Yamaha przy wyłączonym DHCP i hula. Dziękuję wszystkim za pomoc. witam, jaki adres IP wpisałes w ustawieniach tzn czego itd . pozdr Odpisz, cytując
Recommended Posts