Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
Lurtz

Yamaha CD-N500 radio internetowe - jak skonfigurować?

Witam wszystkich.
Od pewnego czasu męczę się z konfiguracją radia internetowego w Yamaha CD-N500. Klocek ten działa w zestawie z A-S500.
Nie mogę uruchomić radia internetowego przez wi-fi.
Sprzęt podłączony jest kabelkiem sieciowym do access pointa TP-link TL-WA500G, a ten łączy się z routerem Sagem F@st 2704.
Wczoraj zrobiłem upgrade firmware'u CD do wersji 2.06.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witaj, a czy oby napewno odtwarzacz ten posiada takową opcję odbierania radia po WiFi 🤔 rozumiem że po kabelku działa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Witaj, a czy oby napewno odtwarzacz ten posiada takową opcję odbierania radia po WiFi 🤔 rozumiem że po kabelku działa?



Tak, ponieważ wcześniej działało bez problemu, jednak po zmianie hasła do routera zamilkło.
Łączy się dzięki TL-WA500G i myślę, że tu jest problem, ponieważ nie potrafię skonfigurować punktu dostępowego z odtwarzaczem.
Nie mogę nawet się zalogować na stronę konfiguracyjną TL-WA500G, robiłem restart urządzenia przyciskiem z tyłu, ale nie daje to efektu. Strona wyświetla komunikat: Przekroczono limit czasu połączenia.

Po kabelku nie próbowałem, bo jest duża odległość między routerem, a odtwarzaczem i nie mam tak długiego kabla, żeby połączyć oba urządzenia.
Kablem jest spięty tylko TL-WA500G z odtwarzaczem, a między TL-WA500G a Sagemem jest łączność bezprzewodowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nic tak nie wk... denerwuje jak coś co działało a niedziała - zwłaszcza połączenia bezprzewodowe w domu. Niemniej jednak zawsze tam gdzie można stosuje połączenia przewodowe wiec jeżeli to kwestia zakupu dłuższego kabla który nie będzie na widoku poszedłbym tą drogą. Powodzenia i pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

nic tak nie wk... denerwuje jak coś co działało a niedziała - zwłaszcza połączenia bezprzewodowe w domu. Niemniej jednak zawsze tam gdzie można stosuje połączenia przewodowe wiec jeżeli to kwestia zakupu dłuższego kabla który nie będzie na widoku poszedłbym tą drogą. Powodzenia i pozdrawiam.



Dzięki, ale jednak wolałbym zrobić tak, żeby było po staremu. Jeśli działało, to musi działać znów, kwestia tylko odpowiedniej konfiguracji.
Niestety nie mam doświadczenia w konfiguracji mostków, punktów dostępu itp.

Ktoś pomoże?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wydaje mi się że to kwestia dostępu w Acces poincie. Czy do instrukcji nie był dostarczany szybki manuał do konfiguracji?
Czy po podłączeniu komputera jest jakieś menu? 192.168.0.1?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Wydaje mi się że to kwestia dostępu w Acces poincie. Czy do instrukcji nie był dostarczany szybki manuał do konfiguracji?
Czy po podłączeniu komputera jest jakieś menu? 192.168.0.1?



Ustawiłem na stronie konfiguracji TP-Link jako klienta pod Sagema, połączyłem go z nim i zachowałem ustawienia, ale po podłączeniu TP-Linka do Yamahy nadal nie łączy się z radiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Problem rozwiązany.
Wystarczyło wpisać poprawne IP w ustawieniach sieci w Yamaha przy wyłączonym DHCP i hula.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No tak.
W Yamasze niestety łączenie z siecią odbywa się w sposób bardzo manualny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0