Blacke Napisano 3 listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 listopada 2016 Witam muzyczne świryNigdy wcześniej nie miałem styczności z monitorami studyjnymi, produkuje muzyke w domu i chciałem by te były pierwsze, a więc:1. Czy są one odrazu z okablowaniem?2. Czy nie będzie problemu ich podłączyć do komputera3. Jakieś alternatywy w podobnej cenie?Link do monitorów: http://www.musicexpress.pl/pl/product/7250...onitor-studyjny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 listopada 2016 1. Czy są one od razu z okablowaniem? Nie. Masz do wyboru dwa wejścia- zbalansowane XLR i TRS (mikrofonowe, inaczej zwane jack)2. Czy nie będzie problemu z podłączeniem ich do komputera? Nie będzie problemu (vide p.1, wejście jack)3. Jakieś alternatywy w podobnej cenie? Raczej nie. Właściwie każdy zestaw będzie grał podobnie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 listopada 2016 Ad. 1 NieAd2. NieAd3. Tannoy Reveal, Monitory aktywne Klipsch R15, Produkty Adam Audio, M-Audio, Reloop, oraz Yamahy są godne polecenia.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacke Napisano 3 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2016 Właśnie tam jest wejście xlr. Czyli musze kupić konwerter xlr do usb? Czy jest jakieś inne wyjście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 To zależy jak wychodzisz dźwiękiem ze źródła ... Co do konwertera- DAC to jasne że są z USB(in) na 2RCA(out), bo najlepiej wyjść z PCta po usb do daca, ale jak napisałem zwykle na wyjściu dac'a jest 2RCA. Tak więc już za dackiem musiałbyś się zaopatrzyć w kable typu rca-xlr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacke Napisano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 A czy coś takiego jak w załączniku będzie pasować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Ciekawa konstrukcja , bo normalnie nie ma opcji aby sygnał cyfrowy z usb przerobić od razu na np. RCA, czy XLR( czy aby z usb wychodziły kable analogowe). Jednak tu za wtyczką USB widać w jednej obudowie jakiś prosty mały DAC ( wspominałem o tym). Pozostaje Ci zaufać producentowi, czy sprzedawcy tego ustrojstwa . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacke Napisano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 (edytowany) Hmm.. Nie wiem spróbuje z tym. Dzięki za pomoc Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w ogóle opłaca się kupować jeden monitor? Edytowano 4 listopada 2016 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Tylko 1 monitor???To chyba w charakterze podstawki pod kwiaty. Jak ma być stereo, to muszą być 2 kolumny (monitory).Jak nie masz odpowiedniej kwoty - to kup tańszy model.PozdrawiamPS. A jakbyś miał w samochodzie 4 stare, "łyse" opony - to tylko po jednej, prawej stronie wymienisz bo tam z reguły są głębsze kałuże??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacke Napisano 5 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2016 Cytat Tylko 1 monitor???To chyba w charakterze podstawki pod kwiaty. Jak ma być stereo, to muszą być 2 kolumny (monitory).Jak nie masz odpowiedniej kwoty - to kup tańszy model.PozdrawiamPS. A jakbyś miał w samochodzie 4 stare, "łyse" opony - to tylko po jednej, prawej stronie wymienisz bo tam z reguły są głębsze kałuże??? Chyba zwiększe lekko budżet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts