jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat W kwocie około 3kzł są w tym momencie. Electrocompaniet edc1 i xindaki dac 8 i 9.Przeczytaj sobie testy electro są obiecujące. Masz tam też xlr.Dac 8 i 9 mają bufor lampowy. Możesz słuchać z krzemowych i lampowych wyjść. Standordowo chińczycy montują tam lampę 6922 EH. Możesz ją zmienić na cieplejszą. Ten electroharmoniks jest bardzo rozdzielczy ale raczej chłodny. Xindaki mają plus. 2 wyjścia jeśli lubisz się pobawić to wyjściem lampowym możesz sobie regulować brzmienie. Dac-9 ma kolega forumowy Belfer. Podpytaj go może.Jeśli chodzi o Audio gd to co roku zmienia się u nich oferta. Spojżalem na ich stronę i większości dac już nie znam bo w zeszlym roku szukałem tam czegoś dla siebie. Najlepiej po prostu tam zadzwoń. Facet Ci doradzi. Mają duży wybór na sabre, wolfsonie i pcm.A powiedz jeszcze jedną rzecz. Czego brakuje Ci w zamontowanym w Heglu dac'owi? Łatwiej bedzie coś zaproponować.Acha przepraszam. Masz wersję bez dac... dzięki przyjrzę się ofertom... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Cytat W kwocie około 3kzł są w tym momencie. Electrocompaniet edc1 i xindaki dac 8 i 9.Przeczytaj sobie testy electro są obiecujące. Masz tam też xlr.Dac 8 i 9 mają bufor lampowy. Możesz słuchać z krzemowych i lampowych wyjść. Standordowo chińczycy montują tam lampę 6922 EH. Możesz ją zmienić na cieplejszą. Ten electroharmoniks jest bardzo rozdzielczy ale raczej chłodny. Xindaki mają plus. 2 wyjścia jeśli lubisz się pobawić to wyjściem lampowym możesz sobie regulować brzmienie. Dac-9 ma kolega forumowy Belfer. Podpytaj go może.Jeśli chodzi o Audio gd to co roku zmienia się u nich oferta. Spojżalem na ich stronę i większości dac już nie znam bo w zeszlym roku szukałem tam czegoś dla siebie. Najlepiej po prostu tam zadzwoń. Facet Ci doradzi. Mają duży wybór na sabre, wolfsonie i pcm.A powiedz jeszcze jedną rzecz. Czego brakuje Ci w zamontowanym w Heglu dac'owi? Łatwiej bedzie coś zaproponować.Acha przepraszam. Masz wersję bez dac... na allegro jest xindaK Dac9 na gwarancji za 2500 ???dzięki przyjrzę się ofertom... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Ale najpierw napisz może do Belfra. Na pewno Ci odpowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Ale najpierw napisz może do Belfra. Na pewno Ci odpowie. ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Cytat Ale najpierw napisz może do Belfra. Na pewno Ci odpowie. ok a coś takiego ? dac audio gd reference 5.32 4 x pcm 1704uk full balanced xlr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Hmmm. Nie mogę go znaleźć. Jest 5.32 ale nie jest na pcm. I jest ze wzmacniaczem słuchawkowym. O tym myślisz?http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-5-32_4187.htmlAle jest 17.32 2x wolfson kosztuje około 2kzł. Zbalansowany.... Chyba to troszkę słabsza liga niż electrocompaniet i xindak.Pomiętaj, że audio gd możesz pożyczyć i odsłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Hmmm. Nie mogę go znaleźć. Jest 5.32 ale nie jest na pcm. I jest ze wzmacniaczem słuchawkowym. O tym myślisz?http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-5-32_4187.htmlAle jest 17.32 2x wolfson kosztuje około 2kzł. Zbalansowany.... Chyba to troszkę słabsza liga niż electrocompaniet i xindak.Pomiętaj, że audio gd możesz pożyczyć i odsłuchać. tu go znalazłem: http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/39/235277.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Cytat Hmmm. Nie mogę go znaleźć. Jest 5.32 ale nie jest na pcm. I jest ze wzmacniaczem słuchawkowym. O tym myślisz?http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-5-32_4187.htmlAle jest 17.32 2x wolfson kosztuje około 2kzł. Zbalansowany.... Chyba to troszkę słabsza liga niż electrocompaniet i xindak.Pomiętaj, że audio gd możesz pożyczyć i odsłuchać. tu go znalazłem: http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/39/235277.php Rozmawiałem dziś z chłopakiem ze sklepu Q21 dystrybutorem również audio gd. Proponował music fidelity mx dac... a co do audio gd to raczej nie był wylewny...wskazując ze w cenie ok 3000 zł fajne są ale dac słuchawkowe.Belfer odpowiedział mi na pytanie że Xindac Dac9 gra wyrównanym, spokojnym dźwiękiem. Określiłbym go jako neutralny. i że generalnie zgadza się z opinia zamieszczoną w krótkim teście w Audio. W teście podkreślano zaletę wyjścia tranzystorowego i upsampling 24/96. i to co moze być fajne czyli wyjście lampowe, którym można utemperować zbyt jasne obszary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Zastanowilbym się nad nim. W/g mnie możesz pogadać z właścicielem. Trochę brakuje mi drugiego zasilacza. Ale myślę, że jest to dobry trop Co do opinii z Q21. Tak jak mówiłem. Dac audio wyższej jakości(nie mówię hi end:) to koszt powyżej 3kzł za używany. I nie będzie taniej bo chodzi o ilosć wejść, wyjść, stopień skomplikowania budowy, dual mono(co poprawia rozdzielczość). Renomowane firmy audio są drogie. Chińczycy budują taniej i nierzadko ich ''bebechy'' są przekładane do dac europejskich, Us i sprzedawane...drożej. Dlatego chińszczyzny nie ma się co bać ale musi to być sprawdzone użądzenie. Audio gd jest. Mają przedstawicielstwa, gwarancję w polsce. Ten Dac o ktorym piszemy jest raczej niskiej półki ale już wstydu nie ma. Jeśli chcesz coś lepszego to rozumiesz $$$. I ja Cię namawiam żeby iść wyżej tylko pisałeś o 2kzł... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Cytat Hmmm. Nie mogę go znaleźć. Jest 5.32 ale nie jest na pcm. I jest ze wzmacniaczem słuchawkowym. O tym myślisz?http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-5-32_4187.htmlAle jest 17.32 2x wolfson kosztuje około 2kzł. Zbalansowany.... Chyba to troszkę słabsza liga niż electrocompaniet i xindak.Pomiętaj, że audio gd możesz pożyczyć i odsłuchać. tu go znalazłem: http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/39/235277.php to chyba ten :http://www.4hifi.pl/zest-ref-5-32-32-ca-30x_5461.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Zwróć uwagę, że ten mf to żadne cudo . Przyzwoity dac ale kosztuje około 4kzł. To chyba już audio gd lepiej wygląda. Co prawda na papierze ale to technika cyfrowa. Tego już tak nie oszukasz...http://www.avtest.pl/zrodlo-cyfrowe-audio/...x-dac?showall=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Zwróć uwagę, że ten mf to żadne cudo . Przyzwoity dac ale kosztuje około 4kzł. To chyba już audio gd lepiej wygląda. Co prawda na papierze ale to technika cyfrowa. Tego już tak nie oszukasz...http://www.avtest.pl/zrodlo-cyfrowe-audio/...x-dac?showall=1 Masz rację....MF "łba nie urywa"...i znów jestem zdania, że jak masz kasę i nie masz oporów... wydaj ile chcesz na nowe, masz mniej kasy i nie musisz mieć nowego.... szukaj używki......audio gd .sprzedane ..... A ja nie mam presji na nowe wie szukam dalej ...Dzięki Audiowit za zaangażowanie ..Myślę ze w tym całym "sporcie" fajnie i po narzekać czasem i pokazać też jasne strony...zakupów jaro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 15 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cytat Zastanowilbym się nad nim. W/g mnie możesz pogadać z właścicielem. Trochę brakuje mi drugiego zasilacza. Ale myślę, że jest to dobry trop Co do opinii z Q21. Tak jak mówiłem. Dac audio wyższej jakości(nie mówię hi end:) to koszt powyżej 3kzł za używany. I nie będzie taniej bo chodzi o ilosć wejść, wyjść, stopień skomplikowania budowy, dual mono(co poprawia rozdzielczość). Renomowane firmy audio są drogie. Chińczycy budują taniej i nierzadko ich ''bebechy'' są przekładane do dac europejskich, Us i sprzedawane...drożej. Dlatego chińszczyzny nie ma się co bać ale musi to być sprawdzone użądzenie. Audio gd jest. Mają przedstawicielstwa, gwarancję w polsce. Ten Dac o ktorym piszemy jest raczej niskiej półki ale już wstydu nie ma. Jeśli chcesz coś lepszego to rozumiesz $$$. I ja Cię namawiam żeby iść wyżej tylko pisałeś o 2kzł... a co do kwoty to namówiłeś mnie ..niech będzie 2999 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Nie wiem czy lubisz, ale ja tam lubię szukać i wydawać kasę na audio. Ale ja długo szukam i nie podejmuję pochopnych decyzji. Spoko, dla mnie to sama przyjemność.Jako przerywnik to powiem Ci, że ja dorwałem chinczyka za 3kzł. Jego bebechy są włożone do pewnego zacnego, bardzo audiofilskiego dac za bagatela 6k ale €. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Moim zdaniem to mniej więcej klasa Xindaka, o którym pisaliśmy na PW, choć ja bardziej skłaniam się ku Xindakowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Cześć Marku. W/g mnie wogóle xindak(wiekszość jego komponentow np wzmaki i dac) ma rewelacyjny stosunek jakosci do ceny. Tak się jeszcze zastanawiam czy jakby u Ciebie wymienić te EH na inne 6922 NOS nie wzrosłaby jego muzykalność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 Witku, też mnie się wydaje, że to całkiem dobry DAC. Zresztą napisałem Jarkowi parę słów na jego temat.Szczerze powiedziawszy, to nie eksperymentowałem z lampami - jeszcze. Xindac to mój jeden z trzech DAC-ów, więc trochę sobie to odpuściłem. Na pewno wymiana lamp może przynieść poprawę, choćby na wersję EHG. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 listopada 2016 W tej cenie można już kupić używanego Audiolaba M-DAC z zasilaczem Tomanka (za nowy komplet to już pod 4 tysiące). A jakość grania zarówno jako DAC jak i wzmacniacz słuchawkowy jest naprawdę dobra. Do tego spora ilość zróżnicowanych gniazd połączeniowych oraz wiele testów urządzenia dostępnych w sieci...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro7777 Napisano 17 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2016 Cytat W kwocie około 3kzł są w tym momencie. Electrocompaniet edc1 i xindaki dac 8 i 9.Przeczytaj sobie testy electro są obiecujące. Masz tam też xlr.Dac 8 i 9 mają bufor lampowy. Możesz słuchać z krzemowych i lampowych wyjść. Standordowo chińczycy montują tam lampę 6922 EH. Możesz ją zmienić na cieplejszą. Ten electroharmoniks jest bardzo rozdzielczy ale raczej chłodny. Xindaki mają plus. 2 wyjścia jeśli lubisz się pobawić to wyjściem lampowym możesz sobie regulować brzmienie. Dac-9 ma kolega forumowy Belfer. Podpytaj go może.Jeśli chodzi o Audio gd to co roku zmienia się u nich oferta. Spojżalem na ich stronę i większości dac już nie znam bo w zeszlym roku szukałem tam czegoś dla siebie. Najlepiej po prostu tam zadzwoń. Facet Ci doradzi. Mają duży wybór na sabre, wolfsonie i pcm.A powiedz jeszcze jedną rzecz. Czego brakuje Ci w zamontowanym w Heglu dac'owi? Łatwiej bedzie coś zaproponować.Acha przepraszam. Masz wersję bez dac... Jakim kablem najlepiej podłączyć laptopa do Electrocompaniet edc1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts