gu2525 Napisano 23 listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 listopada 2016 Witam, jestem bardzo zawiedziony tą firmą. Kupiłem nowy amplituner cztery lata temu i niestety prawie całkowicie padł. Naprawa przekracza ponad 3/4 ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 listopada 2016 Rozumiem że chciałeś być pomocny innym użytkownikom?Jednak aby tak było napisz proszę:Co się stało?Jaki to model? Gdzie byłeś po cenę naprawy?Gdzie stał, w szafce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gu2525 Napisano 27 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2016 Sprzęt to yamaha rx a 822 cena to około 3000 zł grał z kolumnami avance . Pewnego dnia po załączeniu odpalił po około godzinie ,powtórzyło się to kilka razy i potem zupełnie siadło. Odtwarzał tylko analogowo na opcji chyba pur. Po oddaniu do serwisu audioklanu serwisant powiadomił mnie że padła główna płyta i za bardzo nie opłaca się naprawa, koszt jej to około 2200zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmark Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Chyba sie koledze cos pomyliło, bo ja nie znam takiego modelu yamahy. Jeśli już to Pioneer vsx 822 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Albo chodzi o RXA 820 albo o Pioneera 822. Skoro w audioklanie był to raczej Yamaha.Czyli wejscia analogowe działają? A optyczne i coaxial?Możliwe żę padła tylko płytka HDMI.Jeśli tak to niestety nie jest to wyznacznik amplitunera że akurat ten jest do du..Płytki HDMI robi inna firma, u każdego producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gu2525 Napisano 28 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 chodzi o Model: RX-A820 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gu2525 Napisano 28 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Witam, sprzęt grał na trybie pure direct tryb ten powoduje, że urządzenie odtwarza dżwięk do minimum ograniczając szum elektryczny powodowany przez pracujące obwody np. wyświetlacz przedni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 29 listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 listopada 2016 gu2525, pamiętaj, proszę, o interpunkcji, bo ciężko się Ciebie czyta. Ułatwiajmy sobie życie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 listopada 2016 Przecież dał przecinek po witam Ale fakt zastanawiam się czy to nie jakiś translator pisze.Już nawet ja nie robię takich zdań, wielokrotnie dziwnie złożonych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gu2525 Napisano 29 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2016 Postaram się poprawić.Dostałem odpowiedz od serwisanta z autoklanu że uszkodzeniu uległa płyta Digital DSP a tekst powyżej przepisywałem z instrukcji . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 listopada 2016 No to po amplitunerze.Myskisz ze jak w denonie czy onkyo będziesz podobnie to też napiszesz że nie polecasz?To może droższe arcam, Cambridge Audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2016 Temat nieco dziwny w każdym razie niewiele wnoszący. Wiadomo, że jak spotkało nas coś niemiłego , "lubimy" dzielić się tym ze wszystkimi. Tylko czy to pierwsza rzecz która w życiu popsuja się w Twoim domu ?W sumie nowoczesna bardzo rozbudowana elektronika lubi się psuć, ma prawo nic nie jest wieczne, a serwis stanął na wysokości zadania i wycenił naprawę przed dokonaniem, nie stawiając klienta przed faktem dokonanym.To że był to model za 3000zł a nie za 1999zł. też nie ma większego znaczenia, bo sporo elementów jest zamiennych w modelach z różnych półek.Sporo awarii ( oczywiście nie wszystkie) wynika z przepinania kabli przy włączonym urządzeniu, także braku używaniu podstawowej listwy filtrującej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts