Hoo-Lec Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Witam serdecznie, mogę kupić okazyjnie (tak myślę ok 800 zł) Xindak 6950 v. byłby prawdopodobnie byłby traktowany jako głóna jednostka,obecy QX 9900 cieszyłby oko i u żywany do słuchania radia, Pioneer ma wyjście pre out czy możliwe jest podpięcie tego pod jedno z wejść Aux ? aby uniknąć przepinania kabli ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Oczywiście. Jeśli używałbyś Pioneera tylko jako tunera, to jak najbardziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 28 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 (edytowany) Dziękuję za odpowiedź wiadomo na kogo można liczyć A powiedz mi f1angel czy jest szansa na coś lepszego za te pieniądze? Edytowano 28 listopada 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Za 800 zł? Wątpię. Łap tego Xindaka, póki możesz i nie pytaj. Oczywiście o ile wzmacniacz jest w pełni sprawny oraz w dobrym stanie.Czy będzie Ci się podobał barwowo/dźwiękowo, to już inna sprawa. Te starsze urządzenia grają czasami bardziej urzekająco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 28 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 (edytowany) Ok dzięki jutro finalizuje aukcje w sumie wyjdzie 930 zł i będzie u mnie za 2 tyg bo ja w Gdańsku a wzmacniacz w Trondheim kolega zwiezie na święta Edytowano 28 listopada 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Cena bardzo dobra (za tę cenę to trudno kupić A-06, nie wspominając o tym modelu).Fajnie, że udało Ci się trafić taką atrakcję!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 28 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 To uroki bogatych społeczeństw, u nich zmiana na nowy następuje bardzo szybko a później trzena się pozbyć starego Dziękuję jeszcze raz temat do zamknięcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 No niekoniecznie do zamknięcia...Warto byś za jakiś czas napisał, jak to u Ciebie gra.A pewnie za jakiś czas będziesz coś chciał zmienić w swoim systemie..Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 listopada 2016 Oczywiście napisz koniecznie co i jak a przede wszystkim jak gra według Ciebie ten wzmacniacz.Forum jest nie tylko po to by się czegoś dowiedzieć, ale czasem samemu trzeba podzielić się jakimiś spostrzeżeniami z kolegami.Ja na pewno bardzo chętnie przeczytam taki opis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 18 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2016 Witam Xindak właśnie dziś dotarł pierwsze wrażenie cieżki i solidnie wykonany Gra dopiero od godziny jak narazie w porownaniu do leciwego Pionieera nie powala dzwiek inny bardziej klarowny detaliczny.Zeby powiedzieć wiecej trzeba trochę czasu zostawie go wlaczonego na noc jak jak sugeowal w jednym z watkow f1angel I zobaczmy jak " zaspiewa" jutro zapewne ograniczaja go kolumny male kef q 100 do zmiany w najbliższym czasie tak w ogóle czy jest bezpieczne sluchanie Xindak-a na tych KEF-ach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 18 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2016 Spokojnie może grać z twoimi kolumnami .Chyba że będziesz chciał nagłośnić dyskotekę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2016 Cytat zapewne ograniczaja go kolumny male kef q 100 do zmiany w najbliższym czasie tak w ogóle czy jest bezpieczne sluchanie Xindiax na tych KEF-ach? Hoo-Lec,Przede wszystkim to XINDAK, bo mylisz nazwę.Poza tym - słuchanie na małych kolumnach jest bezpieczne jak słuchasz rozsądnie. Jak będzie za głośno to pojawią się zniekształcenia które powinieneś usłyszeć, a wtedy ściszysz. Zresztą niezależnie od posiadanego sprzętu i tak nie należy słuchać na maksimum głośności - bo wtedy mogą pojawić się niebezpieczne przesterowania.PozdrawiamPS. No i fajnie, że już masz wzmacniacz u siebie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 18 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2016 Wiemy ze Xindak Piszę z telefonu i podpowiedział Postaram sie napisac wiecej jak sie oslucham z mim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 21 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 Witam serdecznie.Kilka uwag do Xindak-a 1. Solidna konstrucja, obudowa aluminiowa gruba i masywna.2. Boczne radiatory jak najbardziej uzasadnione obudowa nagrzewa się do ok 45-47 'C 3. Wyraźna poprawa dźwięku po "wygrzaniu" , gdy osiągnie temperature optymalną dźwięk jes wyrażnie piękniejszy tu podziękowania f1angel, obecnie włączam go z rana i wygrzewam go cały dzień żeby na wieczór był gotowy 4. Solidny pilot z litego aluminium , jednak ma wady po pierwsze brak możliwości włączania/wyłączania wzmacniacza, po drugie zbyt gwałtowne skoki przy zmianie głóśności.5. Tylny panel bardzo przyjemny, pożądek i solidne terminale, tu dla niektórych minusem może być mała ilość gniazd.Co do dźwięku, nie opiszę zbyt dobrze, ze względu na małedoświadczenie ale spróbujęPierwsze odczucia to dźwięk jakby troszkę szorsktki jak pisałem wyżej ale zanika to po nagrzaniu wzmacniacza, następne moc i dynamika wzmacniacza, dość detaliczny wg mnie bas może troszkę zbyt "suchy" ale to może być wrażenie po Pioneer. Chociaż z drugiej strony jak odtwarzałem wczoraj Polskę Kultu to bas brzmiał idealnie tak jak powinien, tak jak pamiętam jak grało się kiedyś z kolegami gorzej z perkusją ale na tej płycie Kult użył automat perkusyjny i to wychodzi.Napewno wzmacniacz jest wrażliwy na zmianę filtrów w DAC, moja Rega ma 5 róznych filtrów, jak dala Pioneera było to w zasadzie obojętne tu można wybrać który najbardziej odpowiada, czyli kolejny etap zabawy Podsumowując jest to zupełnie inna bajka niż Pioneer QX 9900 cieszę się ze oba zostają i będę mógł wracać do QX, jak pisałem wcześniej mam nie duże doświadczenie z audio ale ciężko było by znaleźć lepiej grający wzmacniacz za podobne pieniądze.Napewno będę modyfikował zestaw ale to jeszce troszkę, podejrzewam , że w drugiej połowie roku jak również będę szukał kolumn do Pioneera Na koniec cała konfiguracjaWzmacniac Xindak XA 6950VKolumny KEF Q 100 REGA DACOdbiornik Bluetooth FX-AUDIO BL-MUSE-01 - spotify, tidal z telefonuKable głośnikowe - WireWorld Solstcie 7Interkonektory - budżetowe ok 30 złKabel coaxial - Belkin nie pamiętam jaki ok 150 zł 2 m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 Cieszę się, że Xindak Ci się spodobał. Po pierwszym opisie zmartwiłem się, że nie gra lepiej niż Pioneer. Ale jak widać rozgrzewanie mu służy. Jak zdecydowanej większości wzmacniaczy czy innego sprzętu audio. Niskie tony rzeczywiście po Pioneerze mogą wydawać się trochę suche. Ale pewne rzeczy można jeszcze poprawić, bo masz słabe okablowanie. Szczególnie interkonekty i zasilający warto wymienić na porządne.Na pewno Xindak by najbardziej potrzebował lepszych kolumn. Ale tu się nie spiesz, uskładaj na jakieś naprawdę dobre.Dzięki za opis, przyjemnie się go czytało. Na pewno niejednej osobie może się przydać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 22 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2016 Dzięki za podpowiedzi, a tak na marginesie jestem pełen uznania dla "roboty" którą robisz na forum, na początku dziwiłem się,że odsyłacie do pierwszych postów itp. jednak jak tylko chwilę się nad tym zastanowić to tylko w ten sposób to formu nie zamieni się kolejne forum typu łonet.plA co do kolumn to koniecznie coś innego do tego wzmacniacza jest niezbędne ale to przyszłość.Chciałbym się zapytać czy ktoś miał możliwość posłuchania JBL 4311 z tego ogłoszeniaMyślę tu o połączniu ich z Pioneer QX 9900 jako zestaw do sypialni do radia i CD, zestaw ten trzeba by było poskładać bo na chwilę obecną jest tylko Pioneer i ewentualni te kolumny, w styczniu będę w Oslo więc dobrze się składa.Interesuje mnie jaki mają "charakter" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts