Bulkake Napisano 6 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2016 Tak tylko trzeba je wlutować? Jak je już wlutuje to bezcelowe jest lutowanie ich z powrotem.Tutaj dużo taniej ale i dłużej:https://pl.aliexpress.com/item/MK-168-TR-LC...64-97ff4e51a6d0Po za tym mam wszystkie możliwe urządzenia pomiarowe - prowadzę serwis elektroniki samochodowej. 30letnie ponad kondensatory zawsze lepiej wymienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 6 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2016 ... i z gwarancją w Chinach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2016 Pboczku, nie jest moim zamiarem psucie wątku. Nie znam wzmacniacza, a napewno nie jestem fanem pioneera ale też znam trochę kolumny z lat 70 i raczej nie polecalbym ich komuś kto słucha muzyki lat 80.A skoro o nich mowa to seria hpm jest udaną ale przy tym wzmacniaczu zatrzymalbym się na hpm100. Infiniti 9 odpadają kompletnie. Tu sprawdzą się wzmacniacze 200 i więcej watowe ze stabilnym zejściem do 2ohm.Jeśli masz do wydania 5kzł jak pisałeś i podoba Ci się wzmacniacz to mogę wejść na jakiś portal i polecić. Tylko może lata 80/90. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulkake Napisano 6 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2016 Ja kompletnie nie wiem jakie kolumny z tym wzmacniaczem powinny grać i jak grać. Jak na razie to Jamo s406 dla mnie bardzo ładnie gra. Czemu kolumny z 70 lat nie do muzyki lat 80?Nie widziałem wzmacniaczy z tamtych lat o mocy powyżej 120W w sinusie, wujek miał radmora 2x25W i na midtonach doprowadzał mojego ojca do szewskiej pasji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 7 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2016 Kieruj się zatem radami osób które znają ten sprzęt. Kolega Wpszoniak dał ci jeden z kierunków: Jbl studio. Witek, o df w sieci jest też trochę wypowiedzi demitologizujących ... Którymi opiniami się kierować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 7 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2016 Bulkake, czy masz wiedzę na temat samochodowych anten fm? Skoro to twoja branża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulkake Napisano 7 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2016 Mam. Nawet ze studiów - elektrotechnika.W nowych samochodach klasy premium te anteny są napylone na szyby, a to co wystaje z dachu czasem w różnych formach to anteny Wifi, GSM, radii satelitarnych, centralnych zamków, sterowania samochodem itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulkake Napisano 8 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2016 I nie mogę znaleźć kolumn ciągle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2016 Z konkretnym modelem, lub dobrym modelem i co istotne używanym jest tak, że zwykle nie ma ich wysypu i nie ma na kilkunastu aukcjach jednocześnie, więc trzeba czasami zaczekać jakiś czas . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulkake Napisano 10 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2016 https://www.olx.pl/oferta/jbl-4350-studio-m...html#8731775c69Chyba nie takie mi doradzacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulkake Napisano 21 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 Złożyłem tuner F-9 z 3 modeli (elementy wizualne klapki, urwane zawiasy, itp.). podłączyłem do wzmacniacza i instalacji antenowej i doznałem mega szoku. dźwięk jest tak czysty i głęboki, że sobie usiadłem. wcześniej wzmacniacz podłączony był to laptopa lub tunera sat - dość wysoki model pace. Ale dźwięk z tego tunera bije to wszystko na łeb. Teraz walczę z magnetofonem - udało mi się nabyć PIONEER CT-9R najwyższy model z tej serii. wszystko w nim działa jednak jest na 120V i muszę poszukać dawcy transformatora a tam jakieś wynalazki były montowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 21 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 Super, fajny tuner. Witamy w klubie miłośników dźwięku radia analogowego. Jest na to wątek: "Czy ktoś jeszcze słucha radia?". A jak Twoje JBL Studio? Masz coś na oku? Są jakieś strony z historią produktów tej marki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulkake Napisano 21 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 Cytat Super, fajny tuner. Witamy w klubie miłośników dźwięku radia analogowego. Jest na to wątek: "Czy ktoś jeszcze słucha radia?". A jak Twoje JBL Studio? Masz coś na oku? Są jakieś strony z historią produktów tej marki? Niestety nic nie znalazłem fajnego dla mnie. Szukam też kolumn z tamtych lat w dużych skrzynkach - świetnie pasowały by mi do salonu.Takie mogą być?:http://allegro.pl/dali-18mkii-studio-vinta...6648557661.htmlW broszurze reklamowej tego systemy z 80 roku podaja do zestawu kolumny HPM 1100 900 itd... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 21 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 https://www.hifishark.com/search?q=dali+18mkiiWygląda na to że przesadzili z ceną i możesz ich nie odsprzedać bez dużej straty, kiedy będziesz chciał posłuchać jak grają inne.Na duńskich forach można wyczytać (używając translatora) że są prądożerne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 22 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2016 Po za tym, niestety nie mogę Ci doradzić bo nie mam w tym zakresie wystarczającej wiedzy. Na pewno liczą się Twoje preferencje muzyczne i to czego oczekujesz od brzmienia oraz budżet. Kwota ok. 5.000 zł pozwala zakupić b.dobre kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 23 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2016 http://www.kef.com/html/pl/explore/about_k...980s/index.htmlZwróć uwagę na modele referencyjne.http://www.audioheritage.org/vbulletin/sho...ld-JBL-speakers Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulkake Napisano 27 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Mam kolejne pytanko.Gdzie szukać szafki na sprzęt? Nakupiłem już tego tyle ze nie ładnie mi to wygląda jak taki słupek sam stoi na meblach w salonie.Co do kolumn to zdecyduję się jednak na serie Pioneera HPM - Sam producent do tego wzmacniacza je poleca. Jak znajdę HPM 150 w rozsądnej cenie to może kupie bo idzie na allegro aukcja za 12k, ale nie dam tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Najlepiej byłoby znaleźć dobrego stolarza (co nie jest takie oczywiste) zrobić projekt który nam odpowiada i wykonać szafkę. Wtedy mamy pełen wpływ na wygląd i użyte materiały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts