liblias Napisano 12 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2016 Witam serdecznie ! Na chwilę obecną dzięki waszym poradą nawiasem mówiąc mam sprzet Denon CD i wzmacniacz Pm720ae + kolumny dali zensor 5 , pokoj 20m2. Chciałbym wskoczyć level wyżej , zastanawiam sie nad lepszymi kolumnami, Dali są świetne ,ale z powodu iż lubie temat chce coś zmienić. Na kolumny mogę przeznaczyć do ok 5 tys pln. Co sugerujecie ? dziękuję za pomoc ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2016 Czy wzmak zostaje?Jeśli tak to wymiana nie do końca ma sens. Bo o ile nie trudno o lepsze kolumny w tej kwocie o tyle wzmacniacz będzie wąskim ogniwem. Powiedział bym mocno wąskim.Wrzuć proszę schemat ustawienia swojego pokoju.Jeśli dźwięk dali ci się podoba to proponuję dali opticon 6, indiana line diva, czy Polk audio rti.Jeśli chciałbyś ożywić system to heco celan gt 702, magnat quantum 755 czy monitor audio silver 8.Z tym że jak mówię do wszystkich wyżej wymienionych polecam inny wzmacniacz. Podejdź do nas mam 720 dam ci możliwość porównania z innymi modelami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liblias Napisano 12 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2016 Chętnie zostałbym przy marce DALI, czy model opticon 6 to dużo lepsza klasa ,odczuwalna ? nic zensor 5 ? jaki wzacniacz do tego bym potrzebowal model wyzej od pm720 ? Musialbym moje zensorki sprzedac a one jak nóweczki, w sumie to są nówki z rok czasu maja a w domu ani dzieci ani zwierząt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 12 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2016 W takim razie może Monitor Audio Bronze 6 lub Silvery? http://allegro.pl/monitor-audio-silver-6-4...6118893121.htmlJeśli marka Dali ma zostać to np. Lektor 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liblias Napisano 12 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2016 jesli chodzi o muzykę to cięzko uścilić ponieważ lubię house, ale także słucham np. Andre Rieu czy jakies wokalne. Lubie czyste brzmiecie i miekki bass. Tak jak mówie za same kolumny ( parę mogę dać 5000 pln ew 5500 ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 12 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2016 Posłuchaj na tym Denonie Bronze 6 i Silver 6Będzie lepiej / inaczej niż na Zenzor 5. Inne kultury brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liblias Napisano 12 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2016 tylko one wylot bassu chyba maja z tylu , prawda ? ja jednak lubie czasem jak cos polupie ale ze smakiem i zastanawiam sie czy nie powinno byc wylotu z przodu ? A Focal Aria 948 , ale to chyba wielkie kolumny ? a ja muszę mieć miedzy zensor 6 a 7aaaa ... Dali IKON 6 MK2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 13 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2016 Bronze 6 i Silver 6 mają wyloty z tyłu i przodu.Co do dali to lekturka -> http://audio.com.pl/testy/stereo/zespoly-g...384-ikon-6-mkiiW ciemno nie kupuj, posłuchaj wszystkich trzech. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 13 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2016 Cytat Na chwilę obecną dzięki waszym poradą nawiasem mówiąc mam sprzet Denon CD i wzmacniacz Pm720ae + kolumny dali zensor 5 , pokoj 20m2. Kolumny to wybrałeś samemu, nawiasem mówiąc do takiej muzyki, metrażu, (pewnie i w budżecie koło 2 tys) że gorzej nie mogłeś wybrać, koledzy ratowali potem wzmacniaczami by było chociaż z nimi dynamicznie jakkolwiek to z nimi możliwe.. Cytat Dali są świetne ,ale z powodu iż lubie temat chce coś zmienić. Noo nie są , a nawet jak są to zupełnie nie dla Ciebie;)Jednak model Dali 5 to kolumny o zupełnie innym charakterze niż chyba potrzebujesz., delikatne, niezbyt głośne, słabo dynamiczne i do małych pomieszczeń. Cytat Musialbym moje zensorki sprzedac a one jak nóweczki, w sumie to są nówki z rok czasu maja a w domu ani dzieci ani zwierząt Przed kupowaniem kolumn w ciemno ostrzegamy na forum, bo kończy się to zwykle odsprzedażą i pewną stratą finansową, największą wąłśnie kiedy kupuje się nowe i zaraz sprzedaje . Twoją kartą przetargową jest jeszcze gwarancja na nie.Przy obecnych Dali 5 większy model Dali zensor 7 jawi się jako zupełnie inna konstrukcja, to dobra kolumna, a będąc przy marce używane Dali lektor np. 6, też były by dużo lepsze , zwyczajnie odpowiedniejsze, bardziej pasujące w potrzeby.Co do Monitor Audio z modelem bronze 5, lub 6 byłbym ostrożny bo może grać zbyt szczupło, acz precyzyjnie,lepiej pomyśleć o np używanej( lub nowej) serii RX 6, 8 (obecna najświeższa nazywa się silver 6 , lub , nawet model tańszy BX5 jest dużo lepsza od Dali 5.W sumie mając 5 tys możesz bez problemu kupić w sklepie nowe w cenę na nowe chwalone Monitor Audio RX 8, z denonem zagrają naprawdę dobrze, choć oczywiście z czasem przyda im się inny wzmacniacz, nie tyle mocniejszy co wydajniejszy bo MA lubią prąd.Za 5 tys wybór masz ogromny, tylko musisz już nausznie posłuchać i nie kupować w ciemno Polecam zainteresować się jeszcze kolumnami Elac, Focal, Paradigm , Dynaudio, Quadral z naszych Pylon Saphire 31, lub model Diamond, a do tego dochodzą jeszcze kolumny używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2016 Już wymiana na Zensor 7 by wiele wniosła. Ale Opticony to klasa wyżej kolumn. Podobnie jak Silver 8.Bronze do Twojej muzyki nie będą zbyt odpowiednie no i jest to jednak niższej klasy konstrukcja.Co do wzmacniacza to jesli zdecydował byś się na wymianę to przy wyżej wymienionych kolumnach znacznie zyskasz. NAD 356BEE, Yamaha AS701, Denon PMA1520.Możesz na razie przy nim pozostać ale jak wymienisz to odczujesz jak te kolumny będą grały na prawdę. W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liblias Napisano 14 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2016 Ja jestem bardzo zadowolony z Dali zensor 5, lecz myslalem aby level up zrobic i tutaj sie rodzi problem które ... macie racje nalezy posluchac, ale rade ktore warto posluchac tez warto poczytac Kontakretnie z marki Dali to Lektor czy Opticon ? Jesli monitor audio to silver 6 rozumiem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2016 Dźwiękowo lektory są bliższe zensorom 5.Opticony to inne granie. Wyraźne, bardziej detaliczne. Silver mają do tego większy bas przez co jest go delikatnie więcej.Podejdź to Ci podłącze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2016 wocpio, chciałeś coś wnieść do tematu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 19 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2016 Kasuje wpis ( cytat ) debiutanta - wocpio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts