Skocz do zawartości

Jaki wzmacniacz stereo do Dali Zensor 7? Denon pma720 marantz 6005?

Recommended Posts

Napisano
Witam jak w temacie posiadam zensory 7 słyszałem je kiedyś z Demonem pma 720 u znajomego było dla mnie ok. Czy marantz 6005 6006 będzie lepszy? Pokój 25m2 nie zagracony,muzyka jakiej słucham prawie każda oprócz klasycznej rocka metalu głównie klubowa trance rap,w przyszłości rozbudowa o Dali sub 12. Pozdrawiam
Napisano
Chcesz dokupić suba w przyszłości?
A jak go podlaczysz do wyżej wspomnianych wzmacniaczy?
Denon z dali gra źle. Ten wzmacniacz nie jest absolutnie do nich.
Zero kontroli dolnych rejestrów. Marantz będzie lepiej ale to także nie to.
Polecam raczej Yamaha as701.

Pozdrawiam i zapraszam na odsluch
Napisano
Do metalu, rocka, hip-hopu, itp. denon pma-720ae będzie dobrym wzmacniaczem. On w sumie jest "rockowy" ale się sprawdzi.
Zamiast troszkę przereklamowanych Zensorów zwróć uwagę na Monitor Audio Bronze 6. Z denonem lepiej zagrają w tych gatunkach.
http://allegro.pl/monitor-audio-bronze-6-u...6139105787.html
Cenowo wychodzą tak samo jak Zensor 7 tj. ~ 4000zł
Uważam że subwoofer będzie zbędny - bo do muzyki to kicha. Młodziakom tylko imponuje takie łupu cupu icon_wink.gif
Do filmów.. ok może być. Ale te kolumny grają tak że jest zbędny..
Napisano
Amplituner zagra na poziomie 720. Wówczas polecam model onkyo 8150.
Z kolei z drugiej strony możesz wiać wzmacniacz a po prostu subwoofer z wejściem wysokopoziomowym.

Wówczas nad 326, Yamaha as701.

W razie pytań lub wycen pozostaje do twojej dyspozycji
Napisano
Glasgow,Wielka Brytania jak zakładałem konto byłem jeszcze w Łodzi,w sumie gdybym wciąż tam był to nie byłoby tematu bo bym ich tam nie kupił,na początku napisałem,że już je mam bo planowałem już je kupować po odsłuchu u znajomego na Denonie mi odpowiadają a sklep z audio mam 20min od domu,innych pod uwagę nie brałem bo grają a i wyglądają dziewczynie się podobają białe, MA bronze też mają bo widziałem ale myślałem że nie warto muszę je posłuchać.Takze nici z odsłuchu w Polsce 😑
Napisano
Bronze mają mniej basu. Jednak jest twardy i bardziej kontrolowany. Zensor jest miły bronze mocniejszy w dźwięku.

Te ceny to nie są dobre ceny jak na promocję. Z wysyłką u nas wyjdzie ci taniej icon_smile.gif obu modeli.
Napisano
Nie wierz wszystkim na słowo że coś ma mniej "basu" icon_wink.gif
Weź wzmacniacz i posłuchaj dali i monitor audio.
Może być tak, że jednak to te drugie przypadną Ci bardziej do gustu.
Przecież z każdym wzmacniaczem zagrają inaczej.
Ja posiadam MA i przy wszystkim na 0 nie narzekam na brak niskich tonów.
A jak podkręcę na chwilę to potrafią dop**lić icon_wink.gif
Napisano
Witam mam dali zensor 7 graja z onkyo tx 8150 dla mnie brzmienie w tym zestawie jest świetne, odsłuchiwałem z monitorami bronze i mr 6, zensor 7 bardziej mi sie podobały ( fajnie jeszcze grają pylony diamond 25 ,tez bym je rozważał choć są droższe,ale warte tej kasy), dokupiłem suba i jest jeszcze lepiej takiego basu nie uzyskasz na samych kolumnach no i do filmów to dobre rozwiązanie, na pewno jeszcze lepiej te zensory zagrają ze wzmacniaczem własnie tym yamaha on ma chyba tez wyjcie na suba lub z jakimś używanym wzmacniaczem ale tu nie wiem z jakim modelem najlepiej będą grać te zensory 7 . Miałem własnie ten wzmacniacz yamaha as 701 wybrać ale zależało mi na radiu internetowym więc jest onkyo i tez jest dobrze .Mam nadzieje ze moja opinia w czymś sie przyda pozdrawiam.
Napisano
Dokładnie Onkyo "lepiej, przyjemniej" gra z Dali zensor, niż z wspomnianymi MA bronze.
Bronze 5, 6 grają nieco chłodno, twardo, analitycznie, ( poprzednie BX 5, 6 grały nieco inaczej) zaś Dali zensor 7 dają nieco ciepła, sprężystości, gładkości. Onkyo gra dość twardo, więc z kolumnami trzeba uważnie, zresztą jak w każdym zestawie.