Lilly Napisano 28 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Cześć, proszę o poradę, opinie bardziej doświadczonych osób. Mam na oku zakup sprzętu Marantz mcr611 plus kolumny podstawkowe Canton. Pokój ok 30 m2, a muzyka jakiej słucham to rock, jazz i electro. Czy taki sprzęt to dobry wybór? Budżet to ok 4000 zł.Będę wdzięczna za podpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Witaj,Dobry ale nie koniecznie najlepszy. Które cantony? Jeśli gle to nie specjalnie.Ten zestaw może być nieco mały do takiego pomieszczenia!Masz możliwość postawienia kolumn podlogowych?Możesz wrzucic schemat pomieszczenia?W takim budżecie i funkcjonalności obstawial bym onkyo 8150 z elac fs77 lub heco music style 500. Ewentualnie bardziej twardsze monitor audio bronze 6. Z mniejszych kolumn to raczej monitor audio silver 2 lub dali zensor 3.Zapraszamy cię na odsluch abyś mogła w pełni odnaleźć swoje brzmienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lilly Napisano 28 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Co do schematu to nie mam. problemem w pomieszczeniu jest fortepian gabinetowy. Kolumny muszę stać tylko z jednej strony pomieszczenia. Co do kolumn to tak, cantony gle, i mogłabym wstawić podłogowe Z chęcią przyjechałabym na odsłuch, ale z okolic Wawy to trochę daleko Niemniej dziękuję bardzo za polecenia, będę szukała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Szkoda że nie możesz wrzucic schematu Narysuj go chociaż w paincie jak to będzie stało.To dość istotny element. I idź w podłogowki.Do twojej muzyki elac fs 77, heco music style 500, indiana line tesi 560 mkII, tannoy 7.4To modele które powinni ci się spodobać.W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lilly Napisano 28 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Schemat wrzuciłam i chyba przesadziłam z wielkością pomieszczenia... 25 m2 to max Chciałam postawic gdzies przy kanapie... ale nie wiem czy to dobre ustawienie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Przeczytaj poniższe poradniki, do których wkleiłem linki.http://www.rms.pl/akustyka/akustyka-pomieszczenhttp://www.hifi.pl/porady/ustawienie-podstawy.phpSama się zorientujesz jaki i gdzie można ustawić kolumny aby było dobrze. Może trzeba trochę przemeblować ten pokój?A jakie kolumny i elektronika, to będzie w dużym stopniu wynikało z tego, gdzie i jak możesz ustawić kolumny.Jak wspomniał S4Home a ja potwierdzę, w takim pomieszczeniu to już raczej kolumny podłogowe.I na pewno Marantz MCR 611 ich prawidłowo nie napędzi. Za 4 kzł mogłabyś mieć super zestaw, używany. Zagra dużo lepiej niż nowe elementy w takim budżecie. Jeśli sprzęt musi być nowy, to zastanów się nad propozycjami kolegi z branży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lilly Napisano 29 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 dzięki za porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 Czekaj czekaj. Chcesz dać kolumny koło kanapy. A gdzie wtedy będziesz siedzieć aby ich słuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 Jak kolumny przy kanapie to będziesz siadać do słuchania na fortepianie ?Niestety niema to sensu, chyba że idąc do opery też słuchasz muzyki będąc w foyer, a Tv wisi za fotelem na którym siedzisz i oglądasz odbicie filmu w lustrze.Są pewne żelazne standardy, jak się z nimi nie liczymy, to nie liczmy że będzie dobrze, albo kupny cokolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 No i mamy zonka Spokojnie jakoś razem go rozwiążemy. Liliy? Gdzie planowałaś siedzieć?Co możemy zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts