Koobeczek Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Panowie, to chyba odpowiednie miejsce zeby zadac (juz zapewne padlo miliony razy) pytanie o naglosnienie do pokoju. Specyfika pokoju to 6.5 m dlugi i 3.5 szeroki. Sprzet jakim dysponuje to wzmacniacz yamaha R-N500 i Cd3000. Sprzet stoi w roznych miejscach w pokoju (czasem na dluzszej scianie czasen na krotszej) wiec czasem do glosnikow mam 3.5m czaen wiecej. Muzyki jakiej slucham to: rock, punk, chillout, muzyka filmowa, z rzadka puszcze film. Na ta chwile glownie radio internetowe, spotify, jak sa to plyty cd. Budżet jakim dysponuje to ok 2000zl. Na czym mi zalezy: wyrazista gora i zdecydowany bass ale nie trzaski. Nie mam sprecyzowanego podejscia czy to maja byc spore podlogowki czy jakies mniejsze monitorki ale z lepszym brzmieniem. Oczywiscie odsluch to podstawa ale moze cos zaproponujecie zeby pojsc w jakas konkretna droge. Z gory dzieki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Cytat Sprzet jakim dysponuje to wzmacniacz yamaha R-N500 i Cd3000. Budżet jakim dysponuje to ok 2000zl. Na czym mi zalezy: wyrazista gora i zdecydowany bass ale nie trzaski. Czas też powiedzieć z jakimi kolumnami dotychczas ten zestaw grał, bo taki punkt odniesienia bardzo ułatwia sprawę.Ponad 22m więc lepiej wypadną tu podłogówki. Swoją drogą dlaczego bas ( nie bass) kojarzy Ci się z trzaskami ? Cytat Oczywiscie odsluch to podstawa ale moze cos zaproponujecie zeby pojsc w jakas konkretna droge. To na pewno. Jednak kłania się moje pierwsze zdanie, bo wyrazista góra, zdecydowany bas mogą dla wielu znaczyć coś innego . Też warto by wpisać skąd jesteś, bo ktoś zaproponuje sklep w np. Warszawie, a Ty będziesz prostował, że mieszkach w Londynie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Do 22m Polecam jednak podłogówki.Magnat Quantum 675 lub nawet 677. W tej cenie z nowych ciężko będzie Ci znaleźć coś lepszego.W razie pytań zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koobeczek Napisano 2 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Narazie sprzet gra na jakis prostych DIY ktore po wlaczeniu nie graa jakos zjawiskowo. Bas ktorego troche slychac bas a gora jest slaba i to nie tylko dla wytrawnych sluchaczy Wydaje mi sie ze kazde zagraja lepiej No ale jak juz mi sie cos udalo odlozyc na kolumny to czas zaczac sie rozgladac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koobeczek Napisano 2 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Aha, jestem z Poznania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koobeczek Napisano 2 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Cytat Do 22m Polecam jednak podłogówki.Magnat Quantum 675 lub nawet 677. W tej cenie z nowych ciężko będzie Ci znaleźć coś lepszego.W razie pytań zapraszam Dziekuje napewno odslucham 677 pewnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Niestety enigmatyczny diy to nie punkt odniesienia.Jednak z czym słuchałeś jak wybierałeś i kupowałeś zestaw ? W Poznaniu sklepów jest wbród i zapewne w każdym jest yamaha...Swojego stylu ta yamaha jakoś bardzo mocno nie narzuca, dźwięk nie jest ani kluchowaty, ani też jakiś bardzo ostry, a więc dobór kolumn jest kluczowy dla finalnego brzmienia.Nawet w budżecie 2tys można kupić skrajnie różne brzmienie, tylko jakie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koobeczek Napisano 3 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 Cytat Niestety enigmatyczny diy to nie punkt odniesienia.Jednak z czym słuchałeś jak wybierałeś i kupowałeś zestaw ? W Poznaniu sklepów jest wbród i zapewne w każdym jest yamaha...Swojego stylu ta yamaha jakoś bardzo mocno nie narzuca, dźwięk nie jest ani kluchowaty, ani też jakiś bardzo ostry, a więc dobór kolumn jest kluczowy dla finalnego brzmienia.Nawet w budżecie 2tys można kupić skrajnie różne brzmienie, tylko jakie Niestety nie pamietam kolumn jakie wtedy (podczas zakupu) byly podlaczone pod zestaw. Pamietam jednak ze graly czysto. Nie jestem jakims audiofilem takze wystarczy mi sprzet na ktorym bede mogl odsluchac ten rodzaj muzyki o ktorym wspomnialem w brzmieniu takim aby uslyszec rozne instrumenty ktore tworza muzyke. Zdaje sobie sprawe ze to nie konkret ale mozesz mi cos zaproponowac a ja sobie to odslucham i dbiore cos co mi najbardziej odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 3 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 Jak dynamiczne, klarowne brzmienie z dobrym zejściem to Magnat quantum 677, lub 675. Raczej nic lepszego do 2 tys nie kupisz.W budżecie detalicznie i jędrnie grają też kolumny marki Monitor Audio BX5 i Jbl arena 180Możesz jeszcze posłuchać większych od tych bx5 Heco victa 702, 502, bardzo dobre w tej cenie są STX electrino 250 ( nieco cieplejsze brzmienie ), Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 Bx też mi przeszły przez myśl. Jednak one dość twarde plus rn500 także punktowy bas. Ten zakres może nie domagać. Sprawdź. Nowsze to bronze 5. Może ci bardziej podejda. Ja obstawial że spasuja ci quantumy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koobeczek Napisano 3 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 Dzieki za propozycje. Postaram sie przesluchac wszystkie. Dam znac jakie wyniki testow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koobeczek Napisano 4 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 A powiedzcie jeszcze jak by wypadaly takie mniejsze monitorki z jakims subem? Bo okazuje sie ze duze kolumny moga zaklucic feng shui salonu I wole sie dopytac jak duze moge byc roznice w naglosnienu tak duzego pokoju zanim zaczne przekonywac zone do tego ze trzeba dopasowac wystroj pokoju do kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 4 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 Cytat Bo okazuje sie ze duze kolumny moga zaklucic feng shui salonu No weź proszę, daj spokój ... Roślinami doniczkowymi to zniwelujesz Monitorki i sub do stereo, to na ogół kiepski pomysł. Rzadko kiedy udaje się ładnie "zszyć" to w całość. Zarówno tonalnie jak i barwowo.Subwoofer do takich celów nie jest tani, najczęściej jest to konstrukcja dedykowana już do konkretnych modeli. I musi mieć dość precyzyjną oraz płynną regulację. Ja nie polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts