krzycho1979 Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 Oto jak to wygląda u mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 Kolejne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 I następne. Kef q300 na podstawkach na sprzedaż. Tak samo będzie z marantz pm7004. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 I jeszcze od zaplecza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambeat Napisano 18 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 Sporo tych zdjęć, dałeś czadu. Fajnie to u Ciebie wygląda. Pewnie już się nie możesz doczekać nowego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 No wiadomo, he. Jeszcze muszę je obcykać z założonymi ramkami. Choć wydaje mi się, że lekko tłumią wyższe partie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 19 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2017 A jeszcze powiedzcie mi jak z detalami, szczegółowością dźwięku w tym pm8005? Bo pm6005 był w tym bardzo dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2017 Szczegółów z pewnością w PM8005 nie brakuje (przynajmniej z moimi kolumnami o metalowo-ceramicznych membranach, które zapewne sprzyjają detalicznemu graniu). Talerze i perkusyjne przeszkadzajki grają niesamowicie. Wydaje się, że można dokładnie wskazywać w które miejsce talerza uderzyła pałeczka. Gitary akustyczne też grają bardzo realistycznie. Precyzja i detaliczność to atuty tej integry.Aha... 8005 gra u mnie ze strumieniowcem NA6005, który nie jest posądzany o przesadną precyzję. Zastanawiam się, jak 8005 może zagrać z bardziej szczegółowym źródłem? Czy aby nie będzie już wtedy za ostro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 19 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2017 I tego szukam. Żeby było słychać zaczerpnięcie oddechu podczas śpiewania, szorowanie rękawem po pudle od gitary, detale dźwięku zamierzone i niezamierzone. W kef też są metalowe membrany. Już się nie mogę doczekać tego marantza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 19 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2017 Za dużą ostrość powinny zrównoważyć kolumny kef. Byle by nie było zbyt sucho i metalicznie, bo tak jest w pm7004 czasami. A jak mi nie podpasuje, to sprzedam i tyle. Wtedy może zastanowię się nad inną firmą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 19 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2017 A co powiecie o Primare i Dynaudio? O różnych modelach? Kiedyś się nad tym zastanawiałem ale było za drogo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 8 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2017 Wreszcie dotarł do mnie marantz pm8005. Jest dużo lepszy, niż pm7004. Gdzieś ktoś powiedział, że 8005 ma opcję bi-ampingu ale wydaje mi się, że jest w nim możliwy tylko bi-wiring. Mam rację? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 lutego 2017 Opcja bi - ampingu opiera się na dwu wzmacniaczach, czy końcówkach mocy. Jeden wzmacniacz zasila wtedy np.sekcję nisko tonową , a drugi wysoko tonową.Opcje podaje na zdjęciach .Więc jeśli chodzi o 8005 to tak, ale raczej jak się ma dwie sztuki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 8 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2017 Mając dwa wzmacniacze to w sumie każdy chyba ma opcję bi-ampingu. Myślałem, że to raczej chodzi o oddzielną sekcję wzmacniającą do drugiej pary zacisków jak w amplitunerach wielokanałowych. Bo czemu w pm7004 jest napisane, że nie ma opcji bi-ampingu, a pm8005 napisali, że ma. Oba mają wyjście na przedwzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts