BartoZ Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Witam wszystkich serdecznie.Planuję zakup nowego amplitunera,które będzie grał w stereo.Przydatne informacje:1. MuzykaMożna powiedzieć, że słucham praktycznie wszystkiego co mi wpadnie w ucho i nastawiam się na coś uniwersalnego, ale jeśli mam sprecyzować to najwięcej słucham muzyki elektronicznej, nisko schodzącej(niskie częstotliwości) i od czasu do czasu pop, a najmniej muzyki klasycznej - synfonicznej, aczkolwiek się zdarza, że słucham muzyki filmowej. Głównie chcę słuchać na tym amplitunerze muzykę elektroniczną.2. Pokój:Ok.: 15-17m.kw.3. Co planuję kupić:Przede wszystkim musi być to amplituner.4. Dodatkowe założenia:Generalnie tutaj nastawiam się na możliwości amplitunera,sterowanie telefonem i itp. bajery. Dobry głośny niski bas 5. Budżet:Do 800zł maksymalnie.6. Czy sprzęt ma być nowy, czy używany:Przy takich wymaganiach to raczej używany icon_smile.gif7. Co wybrałam:No cóż... strzelam w jakieś Denony/Pioneery/Onkyo8.Dźwięk jaki lubię:Nisko schodzący,audiofilem nie jestem dlatego sprzęt będzie bardziej po to żeby zatrząsnąć.9.Jakiego dźwięku nie lubię:suchego, zimnego , analitycznego, z słabym basem.Sprzęt będzie gral w stereo,nikiedy na małej imprezce ale najczęściej w domu.Lubię łatwość w użyciu (pilot/wifi/bluetooth/telefon),dobry bas oraz dosyć głośną muzykę elektroniczną. Co do innych bajerow chodziło raczej o tuner/radio internetowe. Dla aktualnego amplitunera nie potrafiłem uzyskać sterowania z telefonu 🙄.Dlaczego amplituner? Chce mieć radio,kalibrację dźwięku(mikrofon) gdyż przy moim pokoju cieżko ustawić kolumny. Zdaje sobie sprawę ze bedzie gorzej grało niż wzmacniacz. Co do gry amplitunera,nie musi grać wyrafinowanie,audiofilem nie jestem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasny Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Żarty sobie robisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Jak chcesz słuchać w stereo to czemu założyłeś temat w "Kinie domowym"?Amplituner stereo za tysiąc zagra dużo lepiej niż amplituner kd w tej samej cenie (ceny używanego sprzętu).No i warto przejrzeć pare tematów odnośnie amplitunerów kd oraz stereo -i różnic w ich graniu...Autokalibracji nie masz w sprzęcie stereo...Pierw piszesz że sprzęt nowy (druga linijka postu), a potem że jednak może być używany... O nowym w tej cenie to zapomnij...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoZ Napisano 18 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 "jasny"Nie rozumiem Twojego pytania ?Piszę tutaj ponieważ w stereo stwierdzili,ze potrzebuję amplitunera do KD i ze amplitunery do stereo nie istnieją lub są nie niczego nie warte.Jestem zielony w tych tematach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Amplitunery stereo istnieją i mają się dobrze (również te z DACem oraz obsługą sieci).A że np. nie mają autokalibracji to już napisałem.Gdzie "w stereo" tak stwierdzili?PozdrawiamPS. Sugestia byś przejrzał inne wątku jest jak najbardziej aktualna, bo trochę więcej będziesz wiedział ... a faktycznie jesteś zielony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoZ Napisano 18 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Stereo - Amplituner - kolumny jamo s718 tam napisali ze lepszy bedzie dla mnie amplituner KD. Jak rozpoznać amplituner stereo od amplitunera KD ?Troche tematów przeczytałem ale nadal nie wiem jaka jest różnica Z tym nowym amplitunerem to chodziło,że dla mnie będzie on nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Amplituner stereo -obsługuje 2 kolumny (ew. 2 pary kolumn-ale nie należy grać na 4 kolumnach równicześnie w jednym pokoju).Amplituner kd-obsługuje 5 i więcej kolumn oraz powienien mieć wejścia cyfrowe (optyczne, koaxialne, nowsze modele również HDMI). Najstarsze modele nie miały wejść cyfrowych...PozdrawiamPS. Trochę przesadzasz z tym "zapoznaniem się" i niezrozumieniem -poświęć 15 minut na wyszukiwarkę. To nie była złośliwość pod Twoim adresem a tylko stwierdzenie faktu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoZ Napisano 18 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Tyle co napisałeś to wiem ?? Może wysłał bys 2 amplitunery, jeden kd a drugi stereo i może w koncu dowiem sie czym sie różnią ??Ps. Takim sposobem z stereo odsyłają mnie do kina domowego a z kina domowego do stereo a jeszcze nic ciekawego sie nie dowiedziałem tylko to co juz wiedziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Panowie nie ma sięco kłucić.Do 800 zł nie znajdziesz amplitunera sterowanego smartfonem.Najtańszy jaki do tej pory widziałem to używany RN500 od Yamahy za 1000 zł. Zwiększ budżet do 1200 zł to możemy szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts