turysta85 Napisano 22 lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 lutego 2017 Witam, proszę o pomoc w ustawieniu amplitunera Pioneer VSX-430, amplituner działa, na TV wyświetla się menu amplitunera, ale nie ma dźwięku...w Tv wszystko jest dobrze ustawione, wie ktoś co trzeba ustawić w Pionierze aby odbierał głos z TV ? Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 lutego 2017 A jak masz podpięty amplituner pod TV? Teoretycznie Twój Pioneer ma kanał zwrotny (HDMI Audio Return Channel - ARC), więc sygnał powinien iść w obie strony.Sprawdzałeś w instrukcji?Spróbuj ustawić opcję HDMI AUDIO na "AMP". Najpewniejszym połączeniem (tzn. sprawiającym najmniej problemów) jest kabel optyczny wychodzący z TV (zakładam, że masz takie wyjście w telewizorze) i wchodzący na wejście amplituneraPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta85 Napisano 23 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2017 Cytat A jak masz podpięty amplituner pod TV? Teoretycznie Twój Pioneer ma kanał zwrotny (HDMI Audio Return Channel - ARC), więc sygnał powinien iść w obie strony.Sprawdzałeś w instrukcji?Spróbuj ustawić opcję HDMI AUDIO na "AMP". Najpewniejszym połączeniem (tzn. sprawiającym najmniej problemów) jest kabel optyczny wychodzący z TV (zakładam, że masz takie wyjście w telewizorze) i wchodzący na wejście amplituneraPozdrawiam RoRo dzięki, w końcu odkryłem przyczynę...znalazłem info, że tylko wejście hdmi 3 jest ARC, ja usilnie wpinałem się do hdmi 3. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 lutego 2017 To że AMP ma HDMI ARC to jedno,dwa: czy telewizor to matrzy: czy opcje ARC w obu urządzeniach są dane na ONcztery: to i tak nie zawsze działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta85 Napisano 26 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2017 Dzięki, wszystko gra jak trzeba, ale pojawił się nowy problem, mam soobwofer pasywny, którego nie wiem jak podłączyć, teoretycznie jest potrzebny kabel chinch (wejście do amplitunera i + - podłączenia w soobie) ale nie mogę znaleść takiego kabla, i nie wiem w ogóle czy to będzie grało... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 lutego 2017 Współczesne amplitunery kd współpracują z aktywnymi subwooferami. Plusem takiego rozwiązania jest to, że ma on własne zasilanie i nie obciąża amplitunera.Czy Twój sub jest z kompletu kina domowego "wszystko w jednym"? Bo takie plastikowe suby niestety nie nadają się do niczego. W dodatku są podłączane dziwnym kablem - dopasowanym do zestawu kd.Więc albo kup (nawet używany) jakiś firmowy subwoofer aktywny (koszt od 300zł za używany, od ok. 450zł za nowy) lub odpuść sobie subwoofery - bo nie brałbym pod uwagę posiadanego przez Ciebie suba...aPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 lutego 2017 Nie kombinuj bo uszkodzisz. Kup używany sub aktywny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta85 Napisano 28 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2017 Cytat Nie kombinuj bo uszkodzisz. Kup używany sub aktywny Dzięki za odpowiedź, a czy jest możliwość osobno kupienia zasilania do suba? http://allegro.pl/subwoofer-lg-sb45e-w-300...6727675620.html takiego suba kupiłem, wydaje się dosyć dobry dla tego nie chciał bym go zmieniać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2017 Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Technicznie dało by się to zrobić. Ale wzmak subwooferowy wyjdzie cię drugie tyle. A jeszcze do tego montaż i wogole. Nie bawił bym się w to. Szkoda że nie napisałeś przed zakupem. Uwierz mi sub aktywny do prawdziwego kina jest znacznie lepszy od tego z kin plastikowych. Więc może Znajdź innego chętnego na niego i szukaj dalej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta85 Napisano 1 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2017 Cytat Technicznie dało by się to zrobić. Ale wzmak subwooferowy wyjdzie cię drugie tyle. A jeszcze do tego montaż i wogole. Nie bawił bym się w to. Szkoda że nie napisałeś przed zakupem. Uwierz mi sub aktywny do prawdziwego kina jest znacznie lepszy od tego z kin plastikowych. Więc może Znajdź innego chętnego na niego i szukaj dalej Tak zrobię, dzięki za informacje, pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmarcysiaa Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Witam czy w Pioneer VSX-424 -K da się zobaczyć ustawienia wzmacniacza na telewizorze? Jeśli tak to jak to zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts