pawpaweu Napisano 16 marca 2017 Udostępnij Napisano 16 marca 2017 Czołem.Poszukuję informacji na temat gwintu na kolce przy głośniku Klipsch RP-260F. Wie ktoś może jaki to jest gwint? Chcę zakupić kolce, ale niestety nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji.PozdrawiamPaweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 16 marca 2017 Udostępnij Napisano 16 marca 2017 To jest pytanie z tzw.TRUDNYCH.Idz do sąsiada poproś o 3 śrubki.M6,M8,M10..zaznacz sobie która jest która.po kolei wkręcaj ,która bedzie pasowała to taki jest rozmiar gwintu.I po kłopocie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2017 Udostępnij Napisano 17 marca 2017 Niestety ale kolega ma rację. Pamiętam że klipsch ma inny gwint niż 80 procent gotowych kolców Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 marca 2017 Udostępnij Napisano 17 marca 2017 Najprościej zadzwoń do producenta i zapytaj o gwint, może mają też dedykowane kolce?http://www.klipschloudspeakers.pl/pl/Kontakt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 marca 2017 Udostępnij Napisano 17 marca 2017 "Oj Kazmirz bo to Amerykanskij gwint " JBL i Klipsch Amerykańskij więc gwinty i wymiary calowe jakieś i nie dopasujesz naszych np. 5, czy 6... Poradzę Ci jak zaradzić ciut inaczej, kiedyś miałem JBL i tam w gumowych nóżkach był ukryty gwint na kolce. Kolce w Jbl były, ale brzydkie i ostre jak cho...lera, nic ładniejszego dopasować z tego co w sklepach u nas nie było szans bo oryginalny gwint w kolumnie jest inny.Najprościej kupić w Castoramie, lub innym metalowym sklepie takie nakrętki pazurkowe z gwinetm ( jpg) . Nawet kupiłem te nabijane gwinty 1zł sztuka i nawet jakieś ładne kolce( mniej ostre) i pasowało idealnie, choć już ich nie zamontowałem w Jblach.Tak więc, albo zrobisz manewr z tymi gwintami( nabicie nie jest trudne, jak znasz z wyglądu młotek i śrubokręt) i jakieś fajne kolce dokupisz.Albo popytasz poszukasz na aukcjach kolcy od JBLi, klipcha, ja swoje szybko sprzedałem( zaznaczyłem skąd są) , może ktoś mający Klipscha kupił ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2017 Udostępnij Napisano 17 marca 2017 1ender nie ma szans abyś uzyskał taka informacje pod wskazanym linkiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 marca 2017 Udostępnij Napisano 17 marca 2017 S4Home To może mają kolce dedykowane, ale podejrzewam że będą trochę kosztować Ewentualnie zostaje zakład ślusarski - wyjdzie zapewne taniej niż kupno gotowych. Zakładając że gwint jest calowy nie europejski. Zrobione na wymiar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2017 Udostępnij Napisano 17 marca 2017 Z tego co pamiętam do starszych modeli nie mieli. W sumie do RP nigdy nie pytalem.Myślę że warto sprawdzić jak pisał kolega wyżej że srubkami. Koszt groszowy. Albo wykręcić nozke iść do Castorama Leroy obi i zapytać co to za gwint.Jeszcze taniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts