Mayo Napisano 9 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2017 Witam ponownie. Proszę o pomoc w wyborze wzmacniacza. Posiadam kolumny od Technicsa SC-EH 750. Nie znam ich parametrów. Kiedyś miałem całą kompletną wieżę, którą skradziono, kolumny zostały. Od kilku lat jako wzmacniacza do tych kolumn używałem wieży AIWA NSX-V 800. Nie jestem jakimś audiofilem, aczkolwiek razem z Żonką jesteśmy pasjonatami muzyki, poza tym amatorsko gram na gitarze. Chcę powiedzieć, że lubię naturalne brzmienie. Muzyka- głównie blues/rock/metal, czasem jazz. Raczej nie słuchamy głośno muzyki, czasem tylko dam do "pieca" Do wzmacniacza mają być podłączone: CD, gramofon, tuner, deck, czasem telefon, być może telewizor. Wymogi które musi spełniać sprzęt: 1. Czarny kolor, najlepiej pasujący do Philipsa CD 723 2. Sterować się z pilota, ale w przypadku wzmacniacza o wyjątkowych właściwościach mogę to pominąć 3. Jak najlepsze brzmienie Co powiecie o Philipsie FA-630? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2017 O "filipie" nic nie powiem. Do 300 zł możesz poszukać dość uniwersalne wzmacniacze yamahy np. ax - 396. Nie wiemy też nic o waszych preferencjach muzycznych typu jaki dźwięk lubicie, a jaki nie. Piszesz jak najlepsze brzmienie, ale to brzmienie właśnie musiałbyś określić. Każdy wzmacniacz gra inaczej więc można coś wrzucić z czapy, ale chyba nie o to chodzi? Przykład masz powyżej . Przydałby się rysunek pokoju z wymiarami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2017 Moim zdaniem z pilotem to chyba że świecą szukać Coś co będzie sprawne i tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2017 (edytowany) Ja nie mam remote control i jakoś żyję Przynajmniej mam jakąś małą gimnastykę, a to "zgłośnić", a a to ciszej zrobić, zmienić CD, przeskoczyć na inny "kawałek" itd. Pilota mogłem kupić chyba za 100 pln czy więcej - krzyknęli w audioklanie. Postukałem się w ... i dalej bez. Edytowano 10 kwietnia 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2017 No i słusznie a w kwocie 300 zł toż to pół wzmacniacza prawie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayo Napisano 10 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2017 Dnia 9.04.2017 o 10:37, 1Ender napisał: O "filipie" nic nie powiem. Do 300 zł możesz poszukać dość uniwersalne wzmacniacze yamahy np. ax - 396. Nie wiemy też nic o waszych preferencjach muzycznych typu jaki dźwięk lubicie, a jaki nie. Piszesz jak najlepsze brzmienie, ale to brzmienie właśnie musiałbyś określić. Każdy wzmacniacz gra inaczej więc można coś wrzucić z czapy, ale chyba nie o to chodzi? Przykład masz powyżej . Przydałby się rysunek pokoju z wymiarami. No to tak- nie potrafię określić jakie brzmienie, bo nie mam porównania ze sprzętem Hi-Fi. Jak wcześniej wspomniałem- interesuje mnie naturalne brzmienie, chyba raczej płaska charakterystyka. Na pewno chcę wyrazisty bas, szybki, dynamiczny, nie rozmyty, nie buczący, nie dudniący Sprzęt stoi w sypialni. Nie ma co szkicu zamieszczać- nie jest duża, dodatkowo łóżko mamy w jej drugiej połowie i to przekręcone wzdłuż krótszej ściany. Głośniki stoją dość wysoko po jednym i drugim rogu łóżka. Zaskakująco dobrze tam się słucha, bo samo duże łóżko dobrze tłumi dźwięk, szafy pełne ubrań i kotary na oknie. No wiadomo, że fala stojąca o dużej częstotliwości nie ma gdzie powstać Nie pisałem, że musi być pilot, tylko żeby się sprzęt z pilota sterował Mam pilota uniwersalnego. Jak sobie leżymy w łóżku, to lubimy ściszyć, podgłośnić bez ruszania z łóżka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2017 (edytowany) yamaha ax 396 - 400zł. Zadbany ładny czarny powinien pasować uniwersalny pilot - podpytaj. W miarę pewny sprzedawca Center Com Pl http://allegro.pl/ymaha-ax-396-firmowy-wzmacniacz-stereo-i6754114197.html Zadzwoń do sprzedawcy czy masz możliwość zwrotu do 14 dni, że potrzebujesz czas na odsłuch. Sprzedawca polecany przez jednego z użytkowników, osobiście nie kupowałem od niego. Edytowano 10 kwietnia 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2017 Możesz też polować na tanie soby TA-F 190/290 itp To tanie wzmacniacze stosunkowo neutralne, chodź już też wiekowe. Najlepiej bylo by faktycznie jak pisze kolega sprawdzić, dogadać się że sprzedającym czy jest możliwość chodź krótkiego testu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2017 Dnia 10.04.2017 o 16:35, S4Home napisał: No i słusznie a w kwocie 300 zł toż to pół wzmacniacza prawie Nie pół jedna trzecia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2017 Krzyknął więcej niż 100 zł. Te wzmaki kupisz za 250 i już jest pół. Może trochę mniejsze pół :):):) tak czy siak nieoplacalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayo Napisano 18 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2017 Kupiłem Grundig FINE ARTS V14 DPL-RF SURROUND Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2017 No i jak? Opowiadaj! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayo Napisano 18 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2017 8 godzin temu, S4Home napisał: No i jak? Opowiadaj! Żonka dziś przesyłkę odebrała, gdzieś pewnie za dwa dni wrócę z delegacji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2017 Ok to czekamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayo Napisano 2 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2017 Jak na moje potrzeby jest świetny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 maja 2017 Udostępnij Napisano 2 maja 2017 No ale co tyle? No napisz coś więcej. Co jak z czym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts