jasny Napisano 7 maja 2017 Udostępnij Napisano 7 maja 2017 6 minut temu, rados napisał: Odpowiedź na wysokim poziomie, wyśmiewasz się ze mnie? to było proste pytanie, jakie to są dobre/pasujące kable Nie sądzę, że ktokolwiek tu się z kogoś wyśmiewa. Po prostu to zwykły, niedrogi kabel, którego cenę wywindowały "banany" i koszulki termokurczliwe. Końcówki dźwięku nie poprawią, a ułatwią częste odłączanie i podłączanie, więc nie inwestujesz w dźwięk, tylko w co najwyżej estetykę i wygodę, której może nie zaznasz nawet. Kup kabel na metry, a koszulki dokupisz za parę groszy i zrobisz np. TAK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rados Napisano 7 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2017 Jeśli dźwięku nie poprawią to się nie opłaca nie potrzebne mi koszulki i banany kupię zwykły na metry Widzę że nikt nie potrafi wyjaśnić dlaczego tv nie nadaje się do odtwarzania muzyki. Może świadomość pogarsza jakość dźwięku, bo przecież tv służy do oglądania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rados Napisano 7 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2017 1 godzinę temu, jacek75 napisał: Jak te wnioski były na zadzie rozmyślań, to chyba zdecydowanie za mało zmiennych brałeś pod uwagę i wyszła ...napisze krótko, bzdura. Niestety, przepraszam za dosadność, ale co tu napisać ?. Ja nie wymyśliłem sposobu przesyłania i przetwarzania cyfrowego, napisałem jak to wygląda w kwestii technicznej. Według mnie to przetwornik odtwarza cyfrowy zapis dźwięku nie tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rados Napisano 7 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2017 5 godzin temu, S4Home napisał: Ale jednak akustyka może być słabe. Gładkie twarde powierzchnie nie są sprzymierzeńcami. Myślę żeby wrzucić parę paneli akustycznych na krótką ścianę obok lewego głośnika, gruby dywan na podłogę i może szafkę obok prawego głośnika? Będzie dobrze cz kombinować coś dalej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 maja 2017 Udostępnij Napisano 8 maja 2017 Przetwornik go konwertuje z sygnału cyfrowego na analogowy. Poza tym tv po optyki gra cicho. Zresztą podepniesz zobaczysz No i dobrze kombinujesz z tą akustyka. Według mnie teoria to jedno praktyka drugie Sprzęt jest u ciebie słuchasz. Dokladasz jeden element akustyczny, słuchasz. Później drugi i znowu. Abyś nie przegiał w drugą stronę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rados Napisano 8 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2017 Myślisz że 3 panele hybrydowe 50x50 w jednym miejscu będą dobre? 1 godzinę temu, S4Home napisał: Według mnie teoria to jedno praktyka drugie Zgadzam się, z resztą napisałem to wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 maja 2017 Udostępnij Napisano 8 maja 2017 Trzy panele w jednym miejscu? Jak to sobie wyobrażasz? Najlepiej pokaż to na rysunku, co planujesz. Ewentualnie skorygujemy. I pokaż jakie panele planujesz powiesić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rados Napisano 8 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2017 Obok lewego głośnika, tak jak na tym rysunku tylko u mnie jest 70cm ściany dalej drzwi balkonowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2017 Udostępnij Napisano 10 maja 2017 Ma to sens. ten u samej góry to raczej osoba. Na przykładzie, nie ma nic w rogu i za kolumną. wolał bym z boku dać dwa i z tyłu kolumny dwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts