Matiasik Napisano 27 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2017 Witam wszystkich. Od niedawna kupuję bardzo dużo płyt i chciałbym móc sobie odpalać płyty za pośrednictwem wieży ale i też po to, aby nawet z kompa słuchać muzyki, bo na ten moment mam zwykły zestaw głośników komputerowych 2.1 Mam do was pytanie: Czy opłaca się kupować używany zestaw Technics SA-EH570 oczywiście z kolumnami oryginalnymi i wszystkimi segmentami za 300 zł? Jeżeli chodzi o metraż, to mam taką małą kawalerkę: pokój + kuchnia ok.25m2. Z góry dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2017 Witaj, podobny temat był tu już poruszany. Zachęcam do lektury. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2017 Rzeczywiście poczytaj. Dodam tylko, że o ile zestaw jest w pełni sprawny do "odpalania", na początek pewnie może być. Ale ze słuchaniem już gorzej Czasem na Allegro są do sprzedania solidniejsze wieże (dużego formatu - szerokość 42 - 43 cm) z kolumnami. I jeśli np. wystarczy Ci wzmacniacz albo amplituner, odtwarzacz CD i kolumny, to jest szansa w podobnym budżecie coś takiego znaleźć. Zagra lepiej. Oczywiście niekoniecznie, a może raczej nie Technics. Można też znaleźć osobno elektronikę a osobno kolumny. Ale to już może być drożej. A budżet to maksymalnie 300 zł, czy mógłbyś wydać więcej? Co konkretnie można by Ci polecić, to musiałbyś więcej napisać o swoim pomieszczeniu, możliwości ustawienia kolumn (rysunek byłby pomocny), o tym jakiej muzyki słuchasz, jaki dźwięk lubisz (ocieplony, ciemniejszy, łagodniejszy, miększy, bardziej soczysty i dobrze wypełniony w średnicy, czy odwrotnie, chłodniejszy, jaśniejszy, ostrzejszy, twardszy). By słuchać muzyki z komputera potrzebny byłby pomiędzy nim a wzmacniaczem przetwornik cyfrowo-analogowy czyli DAC. Inaczej dźwięk np. wyprowadzony z wyjścia słuchawkowego komputera poprzez przejściówkę do wzmacniacza będzie kiepski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2017 Na coś lepszego to tak około 800-1000zł powinno wystarczyć. Np. kolumny około 400, wzmacniacz 300, Cd -200, Kabelki - coś około 100 zł, może miej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2017 No na te potrzeby to faktycznie 1000 zł. Ja bym też nie szedł w tego technicsa. Wiem że audio to nie najważniejsza sprawa w życiu i wogole. Ale czemu pojawiają się pytania o coraz to tańsze zestawy? Niby jako naród mamy sie coraz lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts