Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam chce zakupić sobie jakiś wzmacniacz stereo i najlepiej z wyjściem na subwoofer, nie kupuje go pod jakies konkretne kolumny... i nie za bardzo sie orientuje z jakiej firmy byłby w miarę dobry i jaki model... mogę przeznaczyć na wzmacniacz coś koło 500zł.
Napisano
HEJ
Jesli chodzi o wzmaki stereo to na allegro jest tego pełno do 500 zl kupisz fajny wzmak ale czy z wyjsciem na suba to nie wiem przeciez to stereo a nie KD.

Tu masz kilka fajnych wzmakow. A pod jakie kolumny chcesz to podlaczyc ?

http://www.allegro.pl/item360370105_solidn...a_447_bcm_.html

http://www.allegro.pl/item353353737_nowocz...owa_linia_.html

http://www.allegro.pl/item353775490_harman...at_jedyny_.html

Napisano
własnie nie mam konkretnych kolumn ba zastanawiam sie czy samemu czegoś nie złożyć... ale interesowała by mnie kolo 100W na kanał albo coś wiecej icon_smile.gif cena tego wzmacniacza może trochę przekroczyć 500zł
Napisano
Jeżeli chodzi o wzmacniacze (czy amplitunery) z dedykowanym wyjsciem RCA (cinch) na suba to są to jedynie nowsze modele i prawdopodobnie nie wyrobisz się w 500zł.
Masz inną możliwość - kupić sub w wejściem i wyjściem głośnikowym, podłączasz wtedy wzmak kablami głośnikowymi do suba, a kolejne kable głośnikowe idą od suba do kolumn.
Jeżeli wzmak ma wyjście na 2 pary kolumn to można podłaczyć fronty pod zaciski A, natomiast sub podpiąć kablami głośnikowymi do zacisków B (i ustawiasz wtedy kolumny na A+B, a sub może mieć wtedy tylko wejścia głośnikowe bez wyjść). Trzeba sprawdzić, czy impedancja przy takim połączeniu A + B będzie właściwa.
Pozdrawiam
  • 2 months later...
Napisano
Witam ponownie:) przeznaczyłem teraz koło 800zł na wzmacniacz i mam pytanko jakie modele i jakich firm byście mi polecili za tą kwote?? i czy na allegro "oplaca" sie kupowac wzmacniacz??
Napisano
KuBuS

Czy opłaca się na Allegro kupować cokolwiek ? To zależy, czy masz życiowego farta czy nie. Tak ogólnie masz szanse 50/50 % że albo ci się uda albo zaliczysz wtopę totalną. No chyba, że ograniczysz się na Allegro do swoich okolic i kupisz z odbiorem osobistym. Tyle razy pisałem, z własnego doświadczenia zresztą, że Allegro to zbieranina 50 % handlarzy co drogo chcą pozbyć się w większości złomu z zachodu, 25 % cwaniaczków którym sprzęt zaczyna się psuć i trzeba go czym prędzej opylić. Reszta to zwykli poczciwi ludzie od których warto kupować aczkolwiek też z pewną dozą ryzyka.
Napisano
Perkoz ma z jednej strony racje , ryzyko jest , lecz gdy ktoś mieszka na tzw. zadupiu ( np.ja) to ma przerąbane i trzeba jechać 100 km żeby odwiedzić jakiś salon sprzętu używanego ... przynajmniej u mnie tak jest , byłem w Tarnowie i zonk nie ma żadnych sklepów z kolumnami a tym bardziej ze wzmacniaczami , no chyba że ma się 2 500 to można sobie kupić cały zestawik w carefourze ale to wszystko
pozdrawiam
Napisano
O widze ze nie ja jeden mam taki problem, marketów jest bardzo duzo a jak trzeba jakiś sklep muzyczny to nie ma, a marketowego sprzetu to ja za bardzo nie chce;/ a macie moze jakas propozycje jaki dobry wzmacniacz mozna kupic w tych pieniądzach..