Angel Napisano 30 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2017 Moim zdaniem bardziej tak jak chcesz zagrają Mission M34(i) albo Dali 850. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiggs Napisano 2 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2017 Ok, dzięki. Będę się za nimi rozglądał w mojej okolicy, może coś się pojawi. A czy Dali 450 są dużo słabsze od Dali 850? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 2 lipca 2017 Udostępnij Napisano 2 lipca 2017 Gratuluję sukcesu w negocjacjach dotyczących przeniesienia sprzętu do salonu Co do zakupu kolumn, to raczej nie warto się rozglądać za nowymi w tym przedziale cenowym (zresztą nie tylko w tym). Z wymienionych przez Ciebie kolumn wybrałbym AA Phoebe. Grają zrównoważonym, kulturalnym dźwiękiem, jednak raczej bez dominującego dołu pasma, więc nie wiem czy wpasują się w Twoje oczekiwania. W przypadku zmiany na M3 lub Aegis, to raczej nie będzie to drastyczny przeskok jakości w porównaniu do Twoich kolumn Mission. Niech wypowiedzą się jeszcze inni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 lipca 2017 (edytowany) Dali 450 w porównaniu do 850 nie są tak pełne, nasycone w średnicy. Ale to nic dziwnego, kolumny sporo mniejsze, z mniejszymi głośnikami. Jednak charakter brzmienia jest w podobnym stylu a poziomem raczej jedne od drugich bardzo nie odbiegają. Bo to jest ta sama seria, tylko niższy i wyższy (tańszy i droższy) model. Edytowano 9 lipca 2017 przez Angel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 lipca 2017 W skrócie jeśli znajdziesz w dobrej cenie 850 to bierz te. Na rysunku wtórnym także trafia się rzadziej przez co ich cena tak nie spada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 lipca 2017 @jiggsi co tam u Ciebie słychać? Kupiłeś już jakieś kolumny, czy dalej szukasz, zastanawiasz się? Jeśli masz jeszcze jakieś dylematy, to pisz. Może coś razem wymyślimy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiggs Napisano 10 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2017 Poszukuję kolumn, skupiłem się na Dali 850. Nie mam ciśnienia na szybki zakup. Czekam, aż pojawi się coś ciekawego, najlepiej w moich okolicach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 lipca 2017 Słusznie. Sprawdzisz ich stan! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiggs Napisano 13 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2017 Zakupiłem Dali 450. Mimo, że polowałem na 850 to zdecydowałem się na 450 głównie dlatego, że pojawiły się w mojej okolicy i doszedłem do wniosku, że nie ma co wybrzydzać Podlaskie nie rozpieszcza jeśli chodzi o ilość ofert porządnego sprzętu w internecie. Jeśli chodzi o same kolumny to już z pierwszymi dźwiękami wiedziałem, że to duży skok jakościowy. Porównuje je z monitorami Mission 701, bo tylko je słyszałem wcześniej u siebie w domu. Jak dla mnie super brzmienie. Wysokie tony to ja chyba dopiero teraz usłyszałem Średnica fajna. Bas mniej dominujący niż w Mission, ale jakiś taki pełniejszy, niżej schodzący, po prostu z "jajem". Jestem bardzo zadowolony. Sporo płyt czeka do ponownego odkrycia @Angel dzięki za nakierowanie, bo wcześniej nie brałem pod uwagę kolumn Dali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiggs Napisano 25 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2017 Ponownie proszę o pomoc. Jaki CD zagrałby dobrze z tymi kolumnami Dali 450 i i wzmacniaczem Denon 1500R ? Załóżmy budżet 800 zł, ale im taniej tym lepiej. Cel jest taki, żebym usłyszałem poprawę dźwięku w stosunku do obecnego CD (Denon DCD 895). Moje propozycje z CD dostępnych na allegro to: NAD 524 - około 400zł DCD 1450 AR - około 550zł Cambridge Audio Azur 640C V2 - około 700zł Harman Kardon HD 740 - około 750zł Rotel RCD 06 - około 800zł Technics SL-PS7 - 900zł - na razie poza budżetem, ale jeśli warto.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 25 lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 lipca 2017 najlepiej jakbyś napisał jakiej poprawy dźwięku oczekujesz / co w obecnym Ci przeszkadza bo tak na "ślepo" to bym obstawiał ten CD, który ma najlepszy DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiggs Napisano 25 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2017 Podoba mi się ciepły charakter dźwięku w obecnym zestawie i fajny bas .. i tego nie chciałbym stracić. Chciałbym żeby zagrało to może trochę bardziej szczegółowo w górnych pasmach. CD który mam teraz jest na prawdę mocno budżetowy, więc liczę na to że jego wymiana przy takich funduszach jakie mam da pozytywny efekt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 25 lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 lipca 2017 może pierwej z kablami głośnikowymi oraz IC pokombinuj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 lipca 2017 Źródło wiele pozytywnego wniesie. Faktycznie w tej cenie dostaniesz niezłego używanego rotela. Denka raczej nie brał bym pod uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts