Hoo-Lec Napisano 25 lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 lipca 2017 (edytowany) Szanowni koledzy aby poruszyć ten temat,sklonilo mnie kilka zdarzeń. Pierwsze primo. Każdy z nas wie że z wiekiem słuch nasz się "otepia" Ale co to tak naprawdę znaczy? Drugie primo:) Ojciec mój lat 72 karci mnie za głośne sluchanie tv jeśli się tylko spotkamy. Ale dobrze pamietam jak był prawie głuchy o a było to wynikiem ubicia i zalegania wydzieliny w uszach. Kolejne primo:) Sam ostatnio byłem na czyszczeniu uszu z moja mała córka i czopek jaki Pani wyciągnęła z tak małego uszka był imponujący Sam jestem umówiony na taki zabieg. Podzielę się wrażeniami po zabiegu. Tak sobie myślę że tracimy czas i środki na sprzęt a tu na końcu tego łańcucha znajduje się ograniczony odbiorca Edytowano 25 lipca 2017 przez Hoo-Lec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 5 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2017 Jak tam, jesteś już po zabiegu? Duże czopki były? Czekam z niecierpliwością na relację. Ja słuch mam w normie, jakiś czas temu badałem i było OK. Ale nigdy nie byłem na takim fachowym czyszczeniu. Może mógłbym mieć jeszcze lepszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traumeel Napisano 5 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2017 Samodzielnie można porządnie oczyścić uszy świecując je regularnie tzw. świecami hopi. Zabieg jest bezbolesny, wręcz przyjemny i relaksujący. Przy zalegającej woskowinie powodującej odczuwalne osłabienie słuchu niezawodnie pomaga duża strzykawka wypełniona ciepłym roztworem wody z niewielką ilością mydła. Wstrzykiwanie (naturalnie bez użycia igły!) do ucha strumienia ciepłej wody, choć niektórych może przeprawić o dreszcz jest kompletnie bezbolesne i bezpieczne. Cała moja rodzina regularnie stosuje oba zabiegi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 6 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2017 Ja sobie czasami kupuję jakieś krople do rozpuszczania woskowiny. Po prostu jestem ciekaw, czy laryngolog wydobyłby coś więcej z mych przewodów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2019 Też wczoraj odwiedziłem laryngologa i zrobiłem sobie płukankę uszu ,za bardzo nie było co wypłukiwać ale miałem wcześniej zapalenie ucha ,były jakieś kropelki więc profilaktycznie zrobiłem. Robię to regularnie minimum raz na 1-2 lata bo ostatnio słucham dużo na słuchawkach a tutaj nie ma to tamto ,jak jedno ucho niedomaga to nie ma przyjemności ze słuchania . Może wygłoszę teraz truizm ale do prawidłowego odbioru muzyki najważniejsza jest "czysta głowa" ? w sensie oczyszczony umysł . Wczoraj jak słuchałem to nie odnotowałem większych różnic między przed i po zabiegu a dzisiaj jak zaorynowałem sobie 10 kilometrowy spacer z psem ,pomimo problemów ,słabego prądu ,fatalnego biometu wszystko brzmi świetnie. Słuch się wyostrzył i nawet moje słuchawki Audeze ,które nie grzeszą zbyt obfitą górą ,śmigają w tym zakresie aż miło. Koncert Jethro Tull ,zrealizowany raczej średnio brzmi nadspodziewanie dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts