LUK00 Napisano 26 lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 lipca 2017 Witam. Posiadam kino domowe lg ht355sd i chce podłączyć go do telewizora lg 49UJ634V, aby uzyskać dźwięk z telewizora na głośnikach z kina domowego. Jakim przewodem mogę to zrobic? Dodam, że telewizor nie ma euro. Poniżej zamieszczam zdjęcia kina domowego i tv. Kino domowe: TV: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 lipca 2017 Cześć! Gniazdo euro to w tej chwili anachronizm. Już, raczej, się ich nie używa. Masz gniazda HDMI i z nich korzystaj. To są gniazda cyfrowe. Kup sobie kabel HDMI Hi Speed with ethenet i będzie ok. Nie musi to być jakiś drogi kabel. Wystarczy dobrej jakości za ok 50 zł. Do TV podlącz do gniazda nr 1 bo prawdopodobnie ono jest w tym tv ARC czyli umożliwia lączność obustronną. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUK00 Napisano 26 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2017 Wielkie dzięki. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 27 lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 lipca 2017 (edytowany) No tak ,powstaje tylko pytanie czy kino LG obsługuje ARC? A poza tym, podałeś błędny model , lg ht355sd nie posiada gniazda HDMI, natomiast Twój model to prawdopodonie lg ht305su (jest na naklejce z tyłu urządzenia). Obawiam się jednak,że nie posiada ARC, jednak pod klawiszem "function" jest opcja TV-Audio , ale co ona oznacza? Instrukcja tego nie wyjaśnia. Tu jest link do instrukcji tego modelu http://www.lg.com/pl/wsparcie/instrukcje-obslugi?keyword=HT305SU&search=HT305SU&superCateId= Edytowano 27 lipca 2017 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUK00 Napisano 27 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2017 Tak masz racje Iron to jest model ht305su. Źle popatrzyłem. Jeśli chodzi o hdmi ARC, to nie ma ten model, ale zakupiłem konwerter audio optyczne i podłączyłem go do tv i kina. Teraz działa wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 27 lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 lipca 2017 To super, jednak przy takim podłączeniu skazany jesteś na analogowy suround, nie ma mowy o DD (nadawany nieraz choćby w TVN), ale z tym już nic nie zrobisz. Pozostawałaby jedynie wymiana sprzętu (np. na jakiś budżetowy amplituner). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 lipca 2017 No nie ma arc Konwerter z optyka do analog to jedyna opcja. I masz wtedy albo stereo albo udawane tryby surround z jednostki kinowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts