LUK00 Napisano 26 lipca 2017 Napisano 26 lipca 2017 Witam. Posiadam kino domowe lg ht355sd i chce podłączyć go do telewizora lg 49UJ634V, aby uzyskać dźwięk z telewizora na głośnikach z kina domowego. Jakim przewodem mogę to zrobic? Dodam, że telewizor nie ma euro. Poniżej zamieszczam zdjęcia kina domowego i tv. Kino domowe: TV: Odpisz, cytując
Rega Napisano 26 lipca 2017 Napisano 26 lipca 2017 Cześć! Gniazdo euro to w tej chwili anachronizm. Już, raczej, się ich nie używa. Masz gniazda HDMI i z nich korzystaj. To są gniazda cyfrowe. Kup sobie kabel HDMI Hi Speed with ethenet i będzie ok. Nie musi to być jakiś drogi kabel. Wystarczy dobrej jakości za ok 50 zł. Do TV podlącz do gniazda nr 1 bo prawdopodobnie ono jest w tym tv ARC czyli umożliwia lączność obustronną. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Iron Napisano 27 lipca 2017 Napisano 27 lipca 2017 (edytowany) No tak ,powstaje tylko pytanie czy kino LG obsługuje ARC? A poza tym, podałeś błędny model , lg ht355sd nie posiada gniazda HDMI, natomiast Twój model to prawdopodonie lg ht305su (jest na naklejce z tyłu urządzenia). Obawiam się jednak,że nie posiada ARC, jednak pod klawiszem "function" jest opcja TV-Audio , ale co ona oznacza? Instrukcja tego nie wyjaśnia. Tu jest link do instrukcji tego modelu http://www.lg.com/pl/wsparcie/instrukcje-obslugi?keyword=HT305SU&search=HT305SU&superCateId= Edytowano 27 lipca 2017 przez Iron Odpisz, cytując
LUK00 Napisano 27 lipca 2017 Autor Napisano 27 lipca 2017 Tak masz racje Iron to jest model ht305su. Źle popatrzyłem. Jeśli chodzi o hdmi ARC, to nie ma ten model, ale zakupiłem konwerter audio optyczne i podłączyłem go do tv i kina. Teraz działa wszystko. Odpisz, cytując
Iron Napisano 27 lipca 2017 Napisano 27 lipca 2017 To super, jednak przy takim podłączeniu skazany jesteś na analogowy suround, nie ma mowy o DD (nadawany nieraz choćby w TVN), ale z tym już nic nie zrobisz. Pozostawałaby jedynie wymiana sprzętu (np. na jakiś budżetowy amplituner). Odpisz, cytując
S4Home Napisano 28 lipca 2017 Napisano 28 lipca 2017 No nie ma arc Konwerter z optyka do analog to jedyna opcja. I masz wtedy albo stereo albo udawane tryby surround z jednostki kinowej. Odpisz, cytując
Recommended Posts