Józek12Ma 8 lat Napisano 16 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2017 (edytowany) Witam Otóż w moich głośnikach(edifier r2600) mam pewien problem podczas sluchania muzyki z mocniejszym bassem występuje w nich takie dziwne strzykanie dochodzące z zawieszenia(nie znam dokładnej nazwy tego co obwodza membrane) Wiecie co na to poradzic? podsyłam jescze filmik gdzie na bass 0 słychac juz wyraźnie do strzykanie takie "tcz tcz" przy podbiciu bassu dodam jeszcze że w drugim głosniku nie wystepuje ten problem video-1502890978.mp4 Edytowano 16 sierpnia 2017 przez Józek12Ma 8 lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 Od kiedy tak masz? Lubiles słuchać na nich głośno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józek12Ma 8 lat Napisano 17 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 3 godziny temu, S4Home napisał: Od kiedy tak masz? Lubiles słuchać na nich głośno? 2 tyg temu kupione od 2h po słuchaniu w1 dniu gdy puscilem muze bass boost na wzmacniaczu wbudpwanym 0+ i tak teraz strzyka. Ta sluchalem dosyc głośno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 Uszkodziles zapewne cewkę słabym sygnałem pod dużym natężeniem mocy. Serwis i jak/jesli naprawia to nie rób tak więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 Pewnie podałeś sygnał po minijacku z PC z za dużą głośnością, a dodatkowo podkręciłeś jeszcze głośność tych aktywnych "edi coś #@$" i coś jak pisze salon uszkodziłeś. W każdym razie to nie są kolumny do głośnego słuchania i basu w nich, ani niskiego, ani w dużej ilości, nie ma ( a bassu na 100% ;)). Zdarza się też że przy dużym wychyleniu membrany, jej wewnętrzna strona uderza o plecionkę-kabelek idącą od magnesu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józek12Ma 8 lat Napisano 17 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 Znaczy się to są głośniki pod bass 18hz min czylizostałserwis? Jaki by byłkoszt naprawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2017 18 hz to gra kilka organów na świecie i może z pare subwooferów o kwotach 5 cyfrowych. Grales za głośno na sprzęcie który jest do tego nie przystosowany. Masz je na gwarancji więc walczymy z gwarancją. Naprawiać za kasę ? Ja bym dał spokój chyba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts