Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam

Otóż w moich głośnikach(edifier r2600) mam pewien problem podczas sluchania muzyki z mocniejszym bassem występuje w nich takie dziwne strzykanie dochodzące z zawieszenia(nie znam dokładnej nazwy tego co obwodza membrane) Wiecie co na to poradzic? 

podsyłam jescze filmik gdzie na bass 0 słychac juz wyraźnie do strzykanie takie "tcz tcz" przy podbiciu bassu dodam jeszcze że w drugim głosniku nie wystepuje ten problem

video-1502890978.mp4

Edytowano przez Józek12Ma 8 lat
Napisano

Pewnie podałeś sygnał po minijacku z PC z za dużą głośnością, a dodatkowo podkręciłeś jeszcze głośność tych aktywnych "edi coś #@$" i coś jak pisze salon uszkodziłeś. W każdym razie to nie są kolumny do głośnego słuchania i basu w nich, ani niskiego, ani w dużej ilości, nie ma ( a bassu na 100% ;)).

Zdarza się też że przy dużym wychyleniu membrany, jej wewnętrzna strona uderza o plecionkę-kabelek idącą od magnesu.

Napisano

18 hz to gra kilka organów na świecie i może z pare subwooferów o kwotach 5 cyfrowych. 

Grales za głośno na sprzęcie który jest do tego nie przystosowany. 

Masz je na gwarancji więc walczymy z gwarancją. Naprawiać za kasę ? Ja bym dał spokój chyba