kub3k Napisano 24 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2017 Witam, Szukam dosyć nietypowego sprzętu audio do filmów i seriali. Główny problem polega na tym, że na całej długości pokoju mam szafki, które uniemożliwiają wstawienie kolumn podłogowych. Z subwooferem też nie będzie łatwo ale myślę, że gdzieś się go wciśnie. Myślałem głównie nad zestawami soundbar + subwoofer (JBL SB 450, Harman SB26..). Budżet to ok. 3000zł (+/- 500zł) dlatego zakładam, że zestawy 5.1 odpadają. Załączam rysunek pomieszczenia. Czy da się kupić coś sensownego w takiej sytuacji w danym budżecie? Będę wdzięczny za każdą poradę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 25 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2017 Rozsądniej byłoby pójść w proste 2.0 z amplitunerem stereo. Efekt dźwiękowy zdecydowanie lepszy. Miałbyś gdzie zmieścić kolumny podstawkowe? Np na szafce RTV po bokach TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub3k Napisano 25 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2017 Kolumny podstawkowe zmieszczą się po bokach TV. Ale czy 2.0 da odpowiednią ilość basu pod filmy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTS hi-end kino domowe Napisano 25 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2017 Zapomnij o 2.0 Szukaj soundbara 5.1 Są takie, czasem z demo i fajnie symulują dźwięk 5.1. Nawet surround jest "prawie" dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2017 A nie wcisniesz na polki małych kolumm? Taki system Elac starlet, magnat interior 5.1? Są one z subem są efekty przestrzenne i do systemu właśnie do kina! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts