ErrorDTe Napisano 29 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2017 Witam Czy wyżej wymieniony amplituner nada się do współpracy z tymi kolumnami? Słucham ogólnie pojętej muzyki klubowej. Powierzchnia pomieszczenia to 20m^2. Źródło, komputer przez kabel optyczny. Sprzęt będzie wykorzystywany częściej do oglądania filmów. Miałem podpięte te kolumny do Denona avr 1610 ale mu się wykitowało a koszt naprawy może osiągnąć zakup używanego. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 29 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2017 Nie widzę przeszkód. Będzie grało. Jak już się zaopatrzysz w tego 767, to od razu zbieraj na lepsze kolumny, bo ten ampli ma potencjał zagrać z czymś zdecydowanie lepszym od Vardusów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2017 W jakiej cenie go masz? Tak to dobry model amplitunera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErrorDTe Napisano 30 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2017 No niestety. Ampli został sprzedany zanim się zdecydowałem. Mam teraz na oku Onkyo TX-SR605. Wiem, że to nie ta półka co Yamaha ale i tak ma pozytywne opinie. Nada się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 To ta sama półka. Seria 7 i 6 Yamahy różni się funkcjami. Dźwięk jest bardzo popularny podobny. 605 to pierwszy amplituner na świecie z dekoderami HD. Pewnego rodzaju ikona kina. Ma swoje lata. Ale jeśli był używany prawidłowo to jeszcze pociągnie. U kumpla w tym roku siadł pilot. Samo urządzenie sprawne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Witam, mam Aktualnie Onkyo 605, brzmi bardzo fajnie, warty odsłuchu model, mam jeszcze Onkyo 606, który ma więcej gniazd HDMI, dźwiękowo i cenowo wypada podobnie. Te Onkyo w cenie około 650zł to dobry wybór amplitunera z HDMI, nie jest to najniższy model z serii 3, a ma HDMI i dekodery HD. Do tych kolumn polecam jeszcze odsłuchać Denon AVR-2805, również wysoki model, który może się spodobać. Ma Pan możliwość podjechać na odsłuch? Jestem z Myślenic, prowadzę komis audio. Pozdrawiam Mariusz Blak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErrorDTe Napisano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Onkyo został mi zabrany sprzed nosa. Umówiłem się z gościem, że podjadę rano posłuchać go a on mi mówi, że wczoraj w nocy go już sprzedał a sam chciałem wczoraj wieczorem podjechać to nie bo w pracy jest... On był wystawiony za 400 i pewnie dlatego tak szybko poszedł. 1 godzinę temu, Pumpurek napisał: Witam, mam Aktualnie Onkyo 605, brzmi bardzo fajnie, warty odsłuchu model, mam jeszcze Onkyo 606, który ma więcej gniazd HDMI, dźwiękowo i cenowo wypada podobnie. Te Onkyo w cenie około 650zł to dobry wybór amplitunera z HDMI, nie jest to najniższy model z serii 3, a ma HDMI i dekodery HD. Do tych kolumn polecam jeszcze odsłuchać Denon AVR-2805, również wysoki model, który może się spodobać. Ma Pan możliwość podjechać na odsłuch? Jestem z Myślenic, prowadzę komis audio. Pozdrawiam Mariusz Blak Mam jak podjechać no ale cenowo to przepaść w porównaniu do tego za ile była tamten Onkyo (sprzedawca zapewniał o tym, że nie były przeprowadzane żadne poważne naprawy a stanu faktycznego nie zdążyłem poznać). Widziałem Pana aukcję na Allegro, ciekawe amplitunery ale nie w budżecie jakim aktualnie dysponuję. Aktualnie widzę jeszcze takie modele w kwotach około 400-450zł YAMAHA HTR-3065 Denon avr 1708 Pioneer VSX-819H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 (edytowany) Dnia 30.08.2017 o 17:08, ErrorDTe napisał: Mam teraz na oku Onkyo TX-SR605. Gdybyś był skłonny sprowadzić z Niemiec to z przesyłką wyszłoby ok 400zł; LINK1 LINK2 LINK3 LINK4 LINK5. Aplitunerów jak "mrówków". Edytowano 31 sierpnia 2017 przez Majtek2013 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErrorDTe Napisano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Faktycznie dużo niższe ceny ale wolałbym podjechać i chociaż sprawdzić czy działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 31 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 Zapraszam do mnie do porównania jeszcze Panasonic SA-HE90, wysoki model, bardzo dobry stan, również warty zainteresowania. Byłby w cenie 350zł. Na Onkyo 605 przy odbiorze osobistym mogę zrobić cenę 550zł. Pozdrawiam Mariusz Blak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErrorDTe Napisano 31 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2017 A mam takie jeszcze pytanie. Czy kupując starszy amplituner (np. Denon 1708) który nie ma Dolby true HD i tych nowszych dekoderów to nie pozbawiam się możliwości oglądania filmów z porządnym dźwiękiem? Jako źródło będzie służył komputer a podłączone to będzie TOSLINK-iem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 1 września 2017 Udostępnij Napisano 1 września 2017 DTS przez gniazdo optyczne też zrobi dobrą robotę w kinie 5.1, osobiście wolałbym kupić starszy ale wyższy model i słuchać przez gniazdo optyczne, niż najniższy model z nowszej linii tylko po to żeby miał HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 1 września 2017 Udostępnij Napisano 1 września 2017 (edytowany) Jednak trzeba dodać, że podłączając dżwięk przez Toslink , w przypadku materiału z dźwiękiem HD , sygnał zostaje zdegradowany do tzw. "core" w przypadku DTS. Czyli np. DTS Master Audio zostanie przesłany w formie zwykłego DTS . W przypadku DD będzie przesyłany również tylko w formie podstawowej. Czyli w żadnym wypadku DD+ i wyższe, nie zostaną przesłane przez to łącze. http://audio.com.pl/vademecum/leksykon/19749-dts-hd Edytowano 1 września 2017 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 września 2017 Udostępnij Napisano 1 września 2017 Nie idź teraz w amplituner bez dekoderów HD. Raz że dźwięk jest dużo gorszy. Dwa że one bardzo tracą na jakości choćby były rewelacyjnymi modelami w swoich latach. Te które wymieniłes później nie mają skoki do 605ki. Ja też uważam bym że sprowadzeniem. Ale warto poczekać. Bo takie modele na 605 i 606 się trafią. Druga opcja szukać całości. Ludzie na olx lubią tak wystawić. Z kolumnami. W dobrej cenie. Wtedy kolumny idą dalej a ampli za 300zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErrorDTe Napisano 1 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2017 Znalazłem jeszcze Pioneer VSX-520 w dobrym stanie i w komplecie. Widzę, że już całkiem "nowoczesny". Tylko nie mogę znaleźć testów tego amplitunera. On też jest dużo gorszy od tej 605? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 1 września 2017 Udostępnij Napisano 1 września 2017 gorszy model od Onkyo, pierwszy z niskich model Pioneera z dekoderami HD, VSX-420 ich nie miał i VSX-519 też nie miał dekoderów HD, a VSX-520 już je ma. Kup, spróbuj, jeżeli to ten z Allegro za 450zł to na nim nie stracisz, a spróbujesz i odsłuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErrorDTe Napisano 1 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2017 (edytowany) Skusiłem się na Onkyo 606, po ostrych negocjacjach kupiłem za 500 zł. Dopiero go przywiozłem, więc nie mam jak posprawdzać co i jak. Jutro będziemy, tylko ja i dźwięk. Liczę, że będę zadowolony. Dziękuję za pomoc. Edytowano 1 września 2017 przez ErrorDTe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2017 Udostępnij Napisano 5 września 2017 No i jak? Działa wszystko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts