slawas2001 Napisano 9 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2017 (edytowany) Ogólnie to zdaje sobie sprawę że każda fascynacja kiedyś bardziej lub mniej przemija ale tak ogólnie to na utworach root bloody root czy rage against przy mocnej perkusji (chyba to jest głównie stopka i nie chodzi o jej szybkość ale glębokość zejścia )wzmacniacz traci moc na samym dole pasma i dzwięki tracą rytm, na szczęście w lżejszej muzyce której słucham tego nie ma poza tym pięknie to gra tu mój zestaw w wersji jeszcze surowej jak wnętrze od porsche Edytowano 9 września 2017 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2017 Udostępnij Napisano 9 września 2017 Niestety link nie działa Jeśli u Ciebie przeminie to jesteś w tej lepszej grupie. Wiele osób zmienia bo Audio je wciąga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 9 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2017 (edytowany) nie no myzyki to słucham od zawsze poczynając od alica coopera i body count konczywszy - nigdy nie myślałem że będe tego słuchał - na jazzie gorzej jak www, różne fora, facoobuki, google wciągną za bardzo potem dochodzi jeszcze niskończona wymiana sprzętu na lepszy i mamy zapewnioną wizytę na terapii odwykowej - kiedyś zamierzam otworzyć taką klinikę Edytowano 9 września 2017 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2017 Udostępnij Napisano 9 września 2017 Ok teraz działa. A skąd słuchasz? Z miejsca gdzie było robione zdjęcie? Sandy muszą być wyższe od obecnych taborecików Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 9 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2017 tam jest kanapa na której sobie siedzę i słucham ale dla wygody przyjmuję pozycje które powoduję że uszy mam na wysokości kolumn a ogólnie to jak sie zasiedzę na kompie którego mam w pokoju obok (wejście przy lewej kolumnie) to już wogóle łamię wszystkie zasady odsłuchu ale tak serio to problem jest natury techniczno-logistycnzej ponieważ za prawą kolumną jest wejście na balkon i jak siedzą u mnie znajomi to często wyłażą na papieroska i tylko patrzeć aż takiego standa przwrócą, przydałby się chyba stolarz który wykona coś w rodzaju stałego umeblowania pod nada, kolumny i TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 września 2017 Udostępnij Napisano 10 września 2017 Swojego nada możesz wysłać do kolegi @Audio Autonomy ma on spore doświadczenie z Nadami celem poprawy dźwięku. Stendy możesz kupić od producenta uż. "Tomafos"- solidnie wykonane - koszt 1 szt. 150 zł plus wysyłka. Producent ma wiele modeli stendów. Wyglądają na solidne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 10 września 2017 Udostępnij Napisano 10 września 2017 Zachęcam do przerobienia Nad'a. Po takim zabiegu wzmacniacz wreszcie zaczyna grać i pokazuje cały swój potencjał, który normalnie chowa gdzieś za grubym kocem, zza którego gra muzykę. Zapewniam, że ani Rage Against The Machine, ani Sepultura nie jest dla niego straszna ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 10 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2017 Dzięki za propozycje jeśli chodzi o przerobienie nada to na ten moment jest jeszcze za wczęsnie bo raz że ma jeszcze 2 lata gwarancji, dwa że jak dla mnie brzmienie (przy muzyce jazzowej, i łagodnym rocku których głównie słucham,a sepultury słuchałem tylko w ramach testów) jest idealne właśnie takie jakiego szukałem, trzy to próbowałem bez przedwzmacniacza i przy moim źródle było stanowczo za ciemno. Poza tym kolumny sa jeszcze nawet nie wygrzane i zobaczymy co się będzie z nimi działo w przyszłości. Ale w razie czego bedę wiedział do kogo mam uderzać co do standów to faktycznie chyba coś trzeba pomyśleć, ale mam w związku z tym że stabilnośc jest moim priorytetem pytania: - czy jest jakakolwiek różnica w łatwości przewrócenia takiego ustroju z jedną rurką a trzema rurkami zakładając że podstawa jest taka sama? - czy kolce wpływają w jakikolwiek sposób nagetywnie na stabilnośc standu, czy są obowiązkowe i czy mozna je czymś zastąpić np jakimiś stopkami o większej powierzchni lub z nich zrezygnować całkowicie(nie wiem czy to ma jakikolwiek sens)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 11 września 2017 Udostępnij Napisano 11 września 2017 W takim razie odezwij się jak skończy Ci się gwarancja ? Co do standów, to im będą cięższe tym będą stabilniejsze. Czasam można je dociążyć wsypując piasek do rurek. Nie we wszystkich jednak jest to możliwe. Kolce nie są obowiązkowe, zamiast nich możesz sprawdzić jakie inne rozwiązanie zagra u Ciebie najlepiej. W grę wchodzą jeszcze np. kostki pumeksu, płyty granitowe i inne skały o różnej strukturze i gęstości. Możesz je też oczywiście łączyć z kolcami, musisz jednak mieć na uwadze fakt, że na kolcach standy będą łatwiejsze do przewrócenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 11 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2017 dzięki, bąrdziemy kombinowac ze standami, a tak wogóle to sprawdzałem na słuchawkach ta sepultura ma tak nagraną stopkę - to nie jest wina głosników Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2017 Udostępnij Napisano 12 września 2017 Czyli wszystko git Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts