robby Napisano 2 września 2017 Udostępnij Napisano 2 września 2017 Poproszę o jakieś sugestie co do wzmacniacza do ok. 700pln (oczywiście UŻYWANEGO) do kolumn Mission M73 Szukam też CD koniecznie z pilotem (również używany) do 500pln Aktualnie mam HK AVI 150 i kolumny łupią basem jak cholera (musiałem skręcić pokrętłem bass prawie do min) i (wydaje mi się?) mało mam średnicy, przestrzeni Zmiana na jaki wzmacniacz polepszy (choć trochę) średnie tony i da więcej przestrzeni? Dziękuję TO będzie zestaw do domku na lato, więc błagam nie sugerujcie mi żeby zwiększyć budżet, itp. Do domu zamierzam złożyć później inny zestaw, ale najpierw posłuchałbym/poeksperymentował bym z tymi Mission/HK/ ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 września 2017 Udostępnij Napisano 2 września 2017 A masz porządnie rozstawione kolumny? Są odpowiednio oddalone od ścian i nie stoją w rogach pomieszczenia? Próbowałeś ustawiać je inaczej niż do tej pory? Masz jakieś rozsądne kable połączeniowe? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robby Napisano 3 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2017 Cześć Dzięki za odp Kolumny nie stoją w rogach - od boku każdej ściany 80cm, od tyłu ok 60cm, kable mam takie za 20pln za metr - grube (w środku też, nie tylko gruba otulina Generalnie chyba nie mogę się przyzwyczaić do sporego basu po moich starych Kodach, one "grały" tylko średnimi, trochę sobie już poradziłem - zmniejszyłem bas i sopran na wzmacniaczu i robię ciut głośniej - jest nieco lepiej Może zatkać ten bass reflex z tyłu? Myślisz że będzie ciut mniej "dudniło"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2017 Udostępnij Napisano 5 września 2017 Szukaj jasnego wzmacniacza. Z kontrolą dołu. Denon pma 860, Yamaha ax700 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 6 września 2017 Udostępnij Napisano 6 września 2017 Jak duży masz pokój ? Te Missiony m73 tak mają, że bas jest trochę podbity względem reszty częstotliwości. Lepszą opcją są większe m74, które schodzą niżej i mają trochę bardziej sprężysty dół. Harman ma w miare ciepły dźwięk, z misiowatym dołem, ale hektarów przestrzeni z niego nie będzie. Za to wysokie tony powinny być spokojne. Spróbuj jeszcze zatkać otwory bas reflex w kolumnach (albo przytkać częściowo do połowy), jeżeli nadal będzie dudnienie w pokoju to jednak obstawiałbym, że kolumny do wymiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts