Kuczi74 Napisano 8 września 2017 Udostępnij Napisano 8 września 2017 Witam. Moje Altony 80 dokończyły żywota. Od kilku tygodni przeglądam fora i rozeznaje temat pośród używek za niewielkie pieniądze. Zastanawiam się nad kolumnami jak w temacie i obstawiam na tą chwię quadrale tribun. Ma to grać w pokoju 25m2. Możecie poradzić które z tych trzech kolumn będą lepsze.Nie jestem audiofilem, dotąd z Altonów byłem zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 września 2017 Udostępnij Napisano 9 września 2017 Cześć! Zapoznaj się proszę z tematem jak piszemy pierwsze posty. Brakuje wielu informacji. Ww temat znajdziesz - klikając na zakładkę - Strona główna. Po prawej stronie w górnym rogu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuczi74 Napisano 9 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2017 Już wyjaśniam. Nie pisałem z czym to będzie grało bo jestem świadom że to co mam czyli amplituner Technics SA-EX320 będzie słabe i do wymiany. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 500-600 zł i w tym przedziale mieszczą się wymienione kolumny. Nie zamierzam też rozbudowywać i zmieniać szybko Mogę jeszcze dodać że słucham Queen, Sting, Dire Straits, Leonard Cohen. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2017 Udostępnij Napisano 9 września 2017 Cześć, Powiem Ci przeglądałem właśnie allegro w poszukiwaniu kolumn do 500 zł do sąsiedniego tematu i ..... słabo. Quadrali nie znam, niestety. Ale faktycznie jedyne które mnie jak kolwiek zaciekawiły to te Eltaxy. To po prostu taki bezpieczny wybór. Raczej w tą stronę bym się kierował skoro i tak podchodzisz do tematu "na teraz" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuczi74 Napisano 9 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2017 Eltax liberty 5 + pewnie będą bezpiecznym wyborem. Ale większoś pozytywnych opini jest o starszej wersji z czarnymi membranami, ktorych na aukcjach brak. No jest 1 para ale odpada za kolor obicia ;-) Jeszcze więcej bardzo dobrych opini jest o Dali 104 ale albo podniszczone albo poza mój budżet. No i quadral tribun,opini mniej ale odnoszę wrażenie że większość pozytywnych, no i fajnie wyglądają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2017 Udostępnij Napisano 10 września 2017 No to nie wiem czy nie dozbierał bym dla świętego spokoju ale sumienie jest Twoje. Quadrali nie znam. Firmę bardzo dobrze ale tego modelu wcale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuczi74 Napisano 10 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2017 Gdyby to tylko odemnie zależało to dadałbym bez wachania te kilka stów więcej, a były w fajnej cenie Kef iq 3. Ale żona się śmieje że znajdzie mi taaakie kolumny za 200 ;-) A że mam jeszcze kilka pasji, to się nie upieram Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 września 2017 Udostępnij Napisano 10 września 2017 14 minut temu, Kuczi74 napisał: Gdyby to tylko odemnie zależało to dadałbym bez wachania te kilka stów więcej, a były w fajnej cenie Kef iq 3. Jako wieloletni użytkownik tych kolumn przestrzegam przed niezbyt obfitym basem. Tworzą przyzwoitą scenę, ładna średnica i wysokie ale trzeba mieć dobre pomieszczenie i dobrze je ustwic zeby niskie tony "pokazały" się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 września 2017 Udostępnij Napisano 11 września 2017 Zgadzam się. Co do żony, doceni taki skarb. Chodź pewnie 200 da na kolumny a resztę będzie chciała dla siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuczi74 Napisano 11 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2017 (edytowany) Na szczęście nie mam z tym problemu, raczej liczą się aspekty rodzinno bytowe :-) Wracając do tematu, zakup dokonany- Quadral phonologue Tribun Mk V. Edytowano 11 września 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 września 2017 Udostępnij Napisano 11 września 2017 Daj znać jak grają. Wrzuć jakieś fotki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuczi74 Napisano 22 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2017 (edytowany) Jak napisałem wczęśniej nie jestem ekspertem, więc nie napiszę wiele o tym jak grają. Dla mnie grają dobrze,nie jestem zawiedziony.Wydaje mi się że grają zrównoważono, niskie czy wysokie tony nie uciekają przed szereg. Detale da się usłyszeć ale z braku porównania i wiedzy trudno mi ocenić na ile jest to wyraźne i dobre.Na pewno dźwięk nie jest zamulony. Czytałem że aby bas pokazał co potrfi ( a podobno potrafi ) to potrzeb mu mocy do napędzenia, choć daje rady z słabszymi wzmacniaczmi.Tu zakup przede mną. Jestem też ciekaw czy jest znacząca różnica w jakości między Quadral Tribun mk IV a Tribun mk V. Według producenta w mniejszch Tribun mk V ( obudowa, głośnik ) bez wpływa na jakości, no ciekawe. http://www.hifi-wiki.de/index.php/Quadral_Tribun_Mk_V http://www.hifi-wiki.de/index.php/Quadral_Tribun_Mk_IV Edytowano 22 września 2017 przez Kuczi74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts