MichalZ #1 Napisano 18 września 2017 Witam serdecznie, zwracam się z prośbą o pomoc wyboru kolumn i amplituner do sali kinowej o pow. 66 m2 ( 11 m x 6 m ). Sala jest wybudowana z cegły akustycznej, a ściana za ekranem pokryta granitem płomieniowanym. Obecnie posiadam dwa głośniki audio monitor sf1 oraz audio monitor sf2 ( wszystkie zamontowane z tyłu ), a poszukuję dwóch kolumn przednich ( na oku mam stx elektrino 500 ) oraz amplitunera. Sprzęt może być używany, a chciałbym się zmieścić w kwocie 10.000 zł. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 18 września 2017 Dzień dobry. Założony budżet przeznacz na dobry i mocny amplituner, w Twoim przypadku sugeruję Antem MRX-310. To jedno z niewielu urządzeń, które będzie w stanie dobrze nagłośnić takie pomieszczenie. Alternatywnie spójrz proszę na Onkyo TX-RZ810. Jako kolumn przednie i centralny zastosowałbym Klipsch RP-280F oraz głośnik centralny RP-450C. To bardzo mocne kolumny, które dodatkowo maja wysoką skuteczność. Na przyszłość natomiast koniecznie pomyśl o dobrym subwooferze, który konieczny jest do dobrego kina domowego. Idealnym rozwiązaniem będzie subwoofer Klipsch R-115SW. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wymienionymi powyżej konfiguracjami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki uradzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MichalZ #3 Napisano 19 września 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zaproponowany przez Państwa zestaw, bez amplitunera, kosztowałby mnie 10.400 zł ... identyczny zestaw w sklepie elektrowelt24 ( na amazon.de ) kosztuje około 8.000 zł, co w mojej ocenie stanowi ogromną różnicę. Nie będę ukrywał, że w przypadku zaoferowania przez Państwa konkurencyjnej oferty, jestem jak najbardziej chętny do przeprowadzenia odsłuchu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 20 września 2017 Dzień dobry. Oczywiscie w przypadku zakupu zestawu może Pan liczyć na atrakcyjny upust, zbliżymy się do oferty Amazon. Zapraszam serdecznie, proszę na priv o podanie terminu tak, abym zarezerwował dla Pana salę odsluchową. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 20 września 2017 Witaj, Faktycznie kolumna centralna i sub to najważniejsze elementy kina. A o subie nic nie widze? 440C to wybitny w swojej cenie model. I na niego jednak bym postawił. Gdzie możesz szukać oszczędności to fronty. Tu RP 260 po prostu wystarczą. I ampli. 820 czy wyprzedawane Denony też będą ok. Nawet Yamaha 683 uciągnie te Klipsche. A bardziej stawiał bym na sub. Możesz od nas wypożyczyć sprzęt i sprawdzić w domowych warunkach. Masz także przygotowane atrakcyjne rabaty. Zapraszam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach