Masownik #1 Napisano 27 września 2017 Witam Od dłuższego czasu już czytam opinie rozglądam sie zawracam głowe forumowiczom, w ten czas kupilem juz tv samsung 55 cali 4k i posiadam konsole xbox one. Długo zastanawiałem się nad tym czy wybrac amnplituner kina domowego czy stereo.Pokój ma około 20 m, kilka mebelków sofa i tv na scianie. Na kolumny zdecydowałem sie na magnat 677 podłogowe, w pózniejszym czasie chce dokupic wolnostojący sub. Na tym w zasadzie koniec jesli chodzi o kolumny. Generalnie zestaw ma mi sluzyc do sluchania muzyki z YT, spofity oraz do gier na xbox one + filmów w jakosci HD. Kolumny mam wybrane wiec jedynie czy to dobry wybór? Sub narazie sie nie rozglądam bo to w pózniejszym czasie. teraz amplituner i tu problem, chce jednak żeby w filmach bo duzo ich ogladam jakos dzwieku była dobra jakies fajne efekty .Bo włąsnie chyba stereo ampli nie da mi tego? czy może jest jakis kompromis, chce tak jak napisałem 2 podłogowe + pozniej sub i na tym koniec. Amplituner wazne zeby obsługiwał radia internetowe, spofity, zebym mogl podpiac xbox one, dekoder z upc i jakis odtwarzacz ( player hd) Pomoże ktoś znależc jakiś złoty środek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iron #2 Napisano 27 września 2017 (edytowany) Witam. Przy 2.0 lub 2.1 nie ma szans na uzyskanie efektów kina domowego tzn. o dźwięku dookólnym możesz zapomnieć. Jeśli chodzi o stereo , to amplituner dwu kanałowy da zdecydowanie lepszy dźwięk stereo niż wielokanałowy (mowa tu oczywiście o amplitunerach w jednym przedziale cenowym). Więc , reasumując ,jeśli głównie chcesz oglądać filmy , grać w gry na konsoli ( z reguły oferują dźwiek wielokonałowy), a muzyki słuchasz ze źródeł przez Ciebie wymienionych i w tle (nie oszukujmy się , nie jest to wyrafinowana jakość ;-) ) , to idź w amplituner KD ( może Yamaha RX-V 481? ). W zasadzie możesz poprzestać na razie na dwóch kolumnach frontowych i subwooferze , a resztę głośników dokupić z czasem. Jednak jeśli muzyka jest dla Ciebie najważniejsza , to w tym budżecie zdecydowanie idź w zestaw stereo, lecz wiąże się to ze zubożeniem wrażeń przy oglądaniu filmów lub graniu w gry. A co do playera hd :-) , to wydaje mi się ,że XBOX one może z powodzeniem pełnić tę rolę. Edytowano 27 września 2017 przez Iron Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Masownik #3 Napisano 27 września 2017 hm a w inny sposob bo rozbudowywac głosnikow nie bedzie bedzie 2.1 i odpalajac film w zestawie 2.1 na ampli KD a stereo zobacze róznice? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sturek #4 Napisano 27 września 2017 To wybór jest prosty. Jeśli na 100% nie zamierzasz rozbudowywać zastawu kolumn - kupujesz amplituner stereo - jest fajny wątek w dziale stereo Jeśli jednak chcesz mieć dźwięk jak w kinie, no prawie jak w kinie, to tylko amplituner kina domowego, ale tylko w zestawie 5.1 czyli musisz dokupić głośnik centralny i satelity. W grach na pewno jest to też dobra opcja ze względu na efekty przestrzenne. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 27 września 2017 Dokładnie a w tym budżecie dostaniesz u nas zestaw magnat quantum 677 z Pioneer sxn30. Fajny kompletny model amplitunera i słusznie wybrane kolumny. Raz z wyglądu, dwa z dźwięku. Do tego na miarę możliwości rewelacyjnie wycenione. Zapraszamy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach