Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry!

Jestem przed zakupem amplitunera, wysłużony Technics odmawia posłuszeństwa. Denon wypuścił nowe amplitunery no i teraz się zastanawiam avr-x3300w czy avr-x3400h. Różnica obecnie to 1000zł na korzyść starszego modelu bo są wyprzedaże. Jak szybko spadają ceny nowości po zakończeniu dystrybucji starszego modelu? Może ktoś miał okazję posłuchać czy różnica w dźwięku między nimi i podzielił się wrażeniami. Dodam, że jest nikłe graniczące z zerem prawdopodobieństwo, że będę korzystał z Heos.

Napisano (edytowany)

Co ty szkoda przepłacać zmiany z roku na roku są tylko kosmetyczne obecnie z reguły na minus bo cały coś coś odciążają\zabierają. Brał bym model 2016 Ja miałem podobnie niedawno wziąłem onkyo rz810 no to zapłaciłem 3600zł a nowszy model rz820 za 4400zł.

Pamiętaj żeby się targować.

ps

THX tryb w rz810 robi robotę.

Edytowano przez Jasiek88
Napisano

Witaj,

Oczywiście warto iść w model poprzedni ubiegłoroczny. Zwłaszcza że zmiany są kosmetyczne.

Jak szybko spadają ceny?

Na nowe x1400 i x2400 spadły po miesiącu?:) Wybitnie szybko.

Niektóre modele są przeceniane z kolei dopiero po pojawieniu nowych :)

Więc w takim razie czekasz rok :)

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi.

Właśnie zamówiłem AVR-X3300W. Nie będę czekał roku na obniżkę, krócej też nie chciałem:). Poczytałem trochę recenzji i myślę że nie było się nad czym zastanawiać. Jasiek88 - targowałem się i jeszcze 200 zł urwałem, a oszczędności wydałem na lepsze kable do głośników:D