RomekX Napisano 10 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2017 (edytowany) Z komisów chyba tylko Myślenice Ale aktualnie widze tylko: http://allegro.pl/koncowka-mocy-przedwzmacniacz-audio-block-100-i6707893970.html Dobrze by było pewnie podpiąć kilka posłuchać na moich kolumnach, ale o to pewnie będzie cięzko. Chyba że znacie jakiś dobry komis w Krakowie lub okolicach? Edytowano 10 października 2017 przez RomekX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Jedź do pumpurka - dobierze Ci sprzęt i będziesz zadowolony. Masz jakieś 40 km uważam, że warto. A jak się dogadasz to wymieni Ci na inny jak dozbierasz gotówki. Coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2017 Udostępnij Napisano 11 października 2017 17 godzin temu, Fafniak napisał: inna sprawa to to że mam znajomego który ma Elac-i wstegowe i zestaw audiolaba serii 8000 JET ELACA to inny rodzaj wstegi. Ten w Quadralu jest też inny niż ten w DALI. Nie grupujmy wstęg Block nie bardzo. Tak komis Myślenice polecam. A koło Krakowa masz nas. Wypożycz od nas wzmak a szukaj używanego. Dajemy taką możliwość. Obstawiał bym Roksana K2, Denona PMA2000 czy też 2010. Może Musical Fidelity chodź tu gorzej z dostępnością. Nowe M3SI za 3500 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 października 2017 Udostępnij Napisano 11 października 2017 3 minuty temu, S4Home napisał: Obstawiał bym Roksana K2, Denona PMA2000 czy też 2010. Może Musical Fidelity chodź tu gorzej z dostępnością. Nowe M3SI za 3500 zł Piotrek, a napisz jak z impedancją tych wzmacniaczy? Kolega ma 4 Ohmowe kolumny. Co myślisz o Myryad'ach i Thule'ach? Pasowałoby to pod względem wydajności prądowej i impedancji? Jak wiesz nie wszyskie obsługują 4 Ohmy. Nie wiem czy akurat te wymienione przez Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 11 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2017 (edytowany) Przesyłam przy okazji wykres impedancji kolumn wzięty ze strony https://www.fidelity-magazin.de/2015/01/24/quadral-aurum-wotan-viii-messungen/ Na tej stronie jest też wiele innych wykresów tych kolumn. Sprawdzili też sprawność, niestety wychodzi mniejsza (85dB) niż producent podaje (88dB) Rozumiem, że nie mylę się mówiąc, że kolumny są 4 Ohm (czerwona ciągła linia to suma impedancji)? S4Home, nie wiedziałem, że jesteście z Oświęcimia, widziałem z Oświęcimia dużo ogłoszeń Chyba zagoszczę u Was Edytowano 11 października 2017 przez RomekX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2017 Udostępnij Napisano 11 października 2017 3 godziny temu, 1Ender napisał: Piotrek, a napisz jak z impedancją tych wzmacniaczy? Kolega ma 4 Ohmowe kolumny. Co myślisz o Myryad'ach i Thule'ach? Pasowałoby to pod względem wydajności prądowej i impedancji? Jak wiesz nie wszyskie obsługują 4 Ohmy. Nie wiem czy akurat te wymienione przez Ciebie. Nie spotkałem się, żeby wzmacniacze "klasowe" miały z tym problem. Nawet jak na obudowie było min 6om. A nie przepraszam Harman się gasił. Na niektórych modelach mieli min 8 om. to wtedy był problem. minimum 4 omowy sa przy 450 HZ 5tke przekraczają dopiero po 800 HZ. Wiec tak sa 4 omowe. 2 godziny temu, RomekX napisał: Sprawdzili też sprawność, niestety wychodzi mniejsza (85dB) niż producent podaje (88dB) No dlatego pisałem wydajny. Znam te kolumny. 2 godziny temu, RomekX napisał: Chyba zagoszczę u Was Weź je i wpadaj!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 17 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2017 Witam, Dziękuję za pomoc. Ostatecznie wybrałem XTZ Class A100 D3. Czekam na paczkę z Niemiec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2017 Udostępnij Napisano 18 października 2017 No i powinno być dobrze. Ktoś ci go doradził? Z komisu czy prywatnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 18 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2017 Poczytałem trochę zagranicznych for, polecano ten wzmacniacz do moich kolumn Pisałem maile do dystrybutorów XTZ w Europie. Wysłałem z 10 maili, jeden jedyny sklep z Niemiec odpisał mi że ma ostatnią sztukę. Także powystawówka, ale z 2 letnią gwarancją (chociaż zdaję sobie sprawę, że pewnie realizowalną tylko z Niemiec) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2017 Udostępnij Napisano 18 października 2017 To na pewno. Ale i tak jest. Ile dałeś za ten wzmak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 18 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2017 Sporo, być może nawet za dużo - 650 euro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2017 Udostępnij Napisano 18 października 2017 Ważne żebyś był zadowolony. Jak przyjdzie to podziel się wrażeniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 18 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2017 (edytowany) Jasne Przy okazji zapytam, jako żźródło dźwięku lepiej używać Spotify Premium z TV - podłączony po optyce, czy może lepiej kupić Chromecasta Audio (też po optyce) i używać Tidala Premium? Edytowano 18 października 2017 przez RomekX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 18 października 2017 Udostępnij Napisano 18 października 2017 Mierz w Tidala. Spotify robi bardzo dziwne rzeczy ze swoimi plikami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2017 Udostępnij Napisano 18 października 2017 Zdecydowanie chromecast i Tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 21 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2017 (edytowany) No i od dwóch godzin testuję zestaw. Póki co moge powiedzieć, że zestaw gra dość neutralnie, równo, nieefekciarsko. Jak na wstęgę przystało syczki perkusji, szarpnięcia za struny są bardzo, hmm jakby to nazwać, takie precyzyjne średnica jest wyrównana, dół się nie wybija bardzo, gra szybko, bez zamulania. Podłączyłem tez do wzmacniacza moje stare Acoustic Energy AE100i i się poczułem trochę jakbym przez telefon romawiał - okrojone pasmo, a keidyś wydawało mi sie, że grają świetnie Chyba będę musiał zainwestować w pułapkę basową, bo narazie kolumny stoją na środku salonu Edit: póki co testowane na youtube z tv i spotify, połączenie przez optykę Edytowano 21 października 2017 przez RomekX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 Czyli testowane na gown....m źródle. Czyli nic nie sprawdziles. Dobre źródło da ci więcej niż wzmak!! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 24 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2017 (edytowany) Nie no sprawdziłem, mam porównanie do chińczyka z klasy D którym napędzałem przez jakiś czas kolumny Chromecasta audio albo coś w tym stylu kupie jakoś w przyszłym miesiącu. Póki co napędzam czym mogę. A może znacie jakąś alternatywe dla Chromecast audio, żeby po SPDIF po miedzi podłączyć? Póki co to podpiąłem watomierz. W klasie AB pobiera 75W bez puszczonej muzyki (bez względu na jakim poziomie jest pokrętło volume). Z muzyką do poziomu w jakim się słucha na codzień te 75W się utrzymuje. Przy głośniejszym graniu oczywiście moc pobierana rośnie. W klasie A jest 205W bez puszczonej muzyki. Z muzyką normalnie grającą te 205W się utrzymuje, powyżej tego też rośnie. Edytowano 24 października 2017 przez RomekX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 października 2017 Udostępnij Napisano 25 października 2017 Alternatywa, Proszę bardzo i to dużo wyższych lotów:) Rasberry pi + hifiberry digi + pro ? Yamaha wxad 10 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 30 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2017 Cytat Rasberry pi + hifiberry digi + pro Już idzie ze Szwajcarii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 października 2017 Udostępnij Napisano 31 października 2017 Czemu aż z stamtąd? U nas za drogo czy jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 31 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2017 hifiberry digi + pro bezpośrednio u producenta można kupić połowę taniej niż w PL. A że cena RPI 3 podobna to wziąłem obie rzeczy z jednego źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 listopada 2017 Ok jest sens. Jak z transportem? Bo ja też jestem zainteresowany w takim razie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RomekX Napisano 2 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2017 (edytowany) HiFiBerry Digi+ Pro1 €34.90 Raspberry Pi 3B1 €31.90 Shipping:€10.00 via Standard shipping (not insured, no tracking) Jak jedną rzecz kupujesz to transport nie 10, a 7€ Edytowano 2 listopada 2017 przez RomekX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 Podeslesz stronkę? Skorzystam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts