Nighty89 Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 (edytowany) Hej, Posiadam zestaw 5.0 Jamo S626 HCS, chciałbym rozszerzyć kino domowe o dwa głośniki surround. Jakie kolumny głośnikowe polecalibyście do powyższego zestawu? Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowano 10 października 2017 przez Nighty89 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Melodika bls20 Albo używane jamo. Mieli taki model bipolarny. Nie pamiętam symbolu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Jamo surround 200. Ale nie polecam. To bardzo slabe kolumienki. Mam je od kilku lat, ale używałem zaledwie kilka tygodni. Konstrukcja wydaje się być ok, ale .... brakuje im wszystkiego jeśli chodzi o jakośc dźwięku. O choćby namiastce basu nie ma co marzyć. Prawdopodobnie jest jakiś nowy model, ale nie znam. Może lepszy. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nighty89 Napisano 10 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2017 Dzięki za odpowiedzi. Chciałem się tylko upewnić, że mówimy o tym samym. Posiadam już dwie tylne kolumny, chciałem dokupić dwie kolejne, żeby system 5.0 przerobić na system 7.0. Te kolumny bipolarne będą dobrze współpracować z już istniejącymi kolumnami tylnymi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Powinny. W koncu zostały stworzone do wspópracy z innymi w systemach KD. Wcześniej napisałem, ze trudno szukać w nich basów, ale przecież one nie są od tego. To kolumny (kolumienki) efektowe. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 7 godzin temu, Rega napisał: Jamo surround 200. Ale nie polecam. To bardzo slabe kolumienki. Mam je od kilku lat, ale używałem zaledwie kilka tygodni. Konstrukcja wydaje się być ok, ale .... brakuje im wszystkiego jeśli chodzi o jakośc dźwięku. O choćby namiastce basu nie ma co marzyć. Prawdopodobnie jest jakiś nowy model, ale nie znam. Może lepszy. Pozdrawiam. Możesz mieć rację. 6 godzin temu, Nighty89 napisał: Dzięki za odpowiedzi. Chciałem się tylko upewnić, że mówimy o tym samym. Posiadam już dwie tylne kolumny, chciałem dokupić dwie kolejne, żeby system 5.0 przerobić na system 7.0. Te kolumny bipolarne będą dobrze współpracować z już istniejącymi kolumnami tylnymi? Będą. Na necie znajdziesz ich odpowiednie ustawienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts